vročinski herpes pri otroku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


nejcko -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 15:22:18)

Ali ima katera izkušnje z vročinskim herpesom pri otročku? S čim se ga zdravi, na kaj moram biti pozorna, koliko časa traja? Sicer gremo zdajle k zdravniku, ampak, saj veste, vsak nasvet in izkušnja prav pride.

Hvala!!!




Gina -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 15:31:19)

A misliš herpes simplex (na ustnici)?




nejcko -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 15:36:58)



Ja, Gina, na ustnici. Je že tretji dan na antibiotikih, v zadnjih dveh dneh pa se je herpes razcvetel do krvi.





piščanc -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 17:58:25)

o božček,

naši 4-letnici je predpisala virolex (notri je aciclovir)




Skabi -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 19:57:04)

Pri odraslih je zelo učinkovito in hitro zdravljenje z laserjem. Samo ne vem, če je primerno za otroke.




Gina -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 20:01:19)

Herpesa moji sicer nimajo, imam ga pa jaz zelo pogosto in to ne enega ampak vedno več skupaj. pojavijo se, ko človeku pade odpornost, zelo pogosto pa ob antibiotikih. Meni se pojavlja tudi, če sem dosti na vetru, pa imam suha, razpokana usta, se me prec prime.Pomaga aciklovir, ponavadi ga predpišejo zdravniki (viroleks ali kaj podobnega). V herpesu se virus zelo hitro razmnožuje, zato herpes postaja večji in "cveti", aciklovir pa onemogoči razmnoževanje virusov, zato gre herpes hitro nazaj. Pomaga tudi c vitamin. Paziti moraš, da si otrok tega ne prenese na druge dele ust ali okolico, pa še slabše, v oči. Ne brišite se z isto brisačo. Sicer pa herpes boli, ni samo zoprn in mine v cca 1 tednu.

Sicer pa pravijo, da če je mamica prebolela kakšen herpes v nosečnosti, da ga menda otrok ne bo dobil. Kaj pa vem, če je to res. Pri mojih zaenkrat je, ampak vseeno nisem čisto prepričana, da ga ne morejo dobit.
Pozdravite se.:)




Gina -> vročinski herpes pri otroku (13.5.2005 20:03:36)

Včasih so imeli vsa zdravila za herpes na osnovi izsuševanja ust. Pri tistih, ki smo zelo občutljivi na herpes, je to povzročilo še dodatnih 5 herpesov na ustih. Tudi laser deluje na podobnem principu in je ok samo za tiste, ki tako izsuševanje prenesejo, ki niso tako občutljivi. Sem probala, pri meni je stvar poslabšalo. Viroleks se mi zdi boljši.




Stran: [1]