Katy78 -> RE: v vozičku (2.5.2009 9:11:49)
|
Ah, glede tega sem od strokovnih oseb slišala že toliko različnih mnenj, da se že več kot 2 meseca ne obremenjujem, ali spi na boku ali na hrbtu, s tem da je še 1 mesec in pol prej rojen. Pa nima nič zaležane glavice, kot se nekateri bojijo. Še vsak zdravnik, kamor sva prišla, je rekel, kako lepo oblikovano glavico ima. V porodnišnici so sestre rekle na bok in podlagat, ampak ko je bil mali star mesec in pol, torej ko je bil komaj čas PDP-ja, se je tako bunil, če sem ga podložila, ko pa sem svitek umaknila, je mirno zaspal. Čez kakšen mesec bi mu pa lahko verjetno tudi cegel dala za hrbet, pa bi se sam prevrnil na hrbet. Potem sem prav zaradi polivanja in zadušitve spraševala dr. Cerarjevo, ki je vodja EINT v lj. porodnišnici, pa je rekla da ni panike da bi se zadušil, če bo ležal na hrbtu. Evo, kopiram njen odgovor: "Lega v zibki? Pri nedonošenčku ali svežem novorojenčku se da s podlaganjem "vsiliti" položaj na boku, ko je večji, sam določa, kaj mu "paše". Zatorej ga pustite, odsvetujemo le prekomerno zvijanje glave navzad (in to delajo bolj na boku) in lego na trebuhu (v katero ga položite vi). Tudi če polije, se ne bo zadušil - lahko bo pa zakašljal, se celo davil, postal vijoličast kot češplja in se drl na vse pretege. Kar ni prav nič alarmantnega ali zaskrbljujočega (pa čeprav boste ob prvem takšnem dogodku vi zanesljivo panično bezljali okrog in klicali pomoč, takšna je prva reakcija vsake mame...)." Naprej. V RA mi je zdravnica rekla, da naj ga nikar ne zalagam z ničemer. Potem pa sem zadnjič gledala na YouTube en video o handlingu, pa spet da je treba podlagat, ampak ne vzdolž celega hrbta, kot so to naredile sestre v porodnišnici, ampak samo zadaj za ritko oz. za ledvenim delom. No, potem pa bodi pameten. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kot rečeno, jaz ga pustim, pa naj spi kot mu paše.
|
|
|
|