Pritisk v prsnem košu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Pritisk v prsnem košu (30.4.2009 15:01:10)

Sem v 23. tednu nosečnosti. Tri do pet krat na dan me stisne v prsnem košu, gre za tak neprijeten občutek, ki ga je teško opisat. Kot da bi mi zmanjkalo kisika. Traja pa par sekund in se neha. Sem vprašala G, pa pravi, da naj to ne bi bilo povezano z nosečnostjo. Je imela katera podobno izkušnjo ?

Pikicapokica6 -> RE: Pritisk v prsnem košu (30.4.2009 19:26:32)

Jaz imam podobno težavo, tudi že nekje od 20. tedna ali še celo prej. Ker sem bila veliko pod stresom, sem mislila, da je to psihičnega izvora, pa mi je potem moja G. tako kot tebi povedala, da je verjetno kriva nosečnost. Mene je stiskalo predvsem zvečer, ko sem šla spat. Večkrat me je pri tem prav bolelo. Čutila sem pritisk in bolečino od žličke navzgor do grla, v bistvu po sredini prsnega koša. Zdaj na koncu nosečnosti je boljše, me manjkrat stisne. Mislim, da je bilo krivo tudi to, da sem zvečer jedla. Oz. vsaj poslabšalo je zadevo. Tako da sem se izogibala večernim obrokom ali vsaj po sedmi uri zvečer nisem jedla.  Je pa zelo neprijetno.

vanomis -> RE: Pritisk v prsnem košu (1.5.2009 12:08:13)

Tudi mene občasno podobno boli na levi strani prsnega koša. Gre za tako topo bolečino, ki jo zelo težko opišem. Najprej sem mislila, da je zaradi utrujenosti.

Sem v 22. tednu, pa imam doma enoletnika in služba in ... Potem sem kot Pikicapokica6 ugotovila, da je verjetno za to kriva hrana zvečer, pa ležanje na levem boku ponoči in pa nosečnost.

No, bila sem tudi pri osebnem zdravniku, ki me je dal na EKG, ki je bil normalen. Potem pa sem omenila še svoji ginekologinji in je rekla, da je to pogosto v nosečnosti. Da pač otroček raste in preriva želodec in druge organe. In da se pri nekaterih to pokaže tudi v bolečini take bolečine.

Tako da upam, da bo potem bolje.

bjondi -> RE: Pritisk v prsnem košu (1.5.2009 12:31:23)

Jaz pa bolečin nimam...samo ene dva dni tako težko diham da ni za nikamor sem v 32 tednu,pa bauhi ni ne vem kok visoko,da bi rekla da mi kej gor na pljuča pritiska...tko da sem tud malo zaskrbljena...kot bi imela glavo v kakem prostoru ,kjer ni zraka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...boh ne daj da grem pa po štengah gor...

2mak -> RE: Pritisk v prsnem košu (1.5.2009 16:26:42)

Jaz sem imela že v prvi nosečnosti take bolečine od žličke nekje navzgor, pa z zadnje strani. Prvič me je začelo boleti enkrat ponoči, da sem se zbudila, ker nisem mogla dobro dihat. Sem se tako ustrašila, da so mi kar solze tekle. Potem, ko se mi je ta bolečina večkrat ponovila, sem šla na uz srca in so ugotovili, da je vse ok. Sedaj, v drugi nosečnosti, se mi je spet to nekajkrat ponovilo. To je tko neprijetna bolečina, me prav zobje bolijo od tega. (?!) Tudi sama sem ugotovila, da se mi to zgodi od preveč hrane in predvsem, če ne uspem "podreti kupčka". Držim pesti, da te ne bo več bolelo. Lp.

Stran: [1]