soncnica 3 -> RE: Porodnišnica Brežice (21.7.2009 8:14:43)
|
TjasaJ, res držim pesti, da bo vse ok, in VEČINOMA tudi je. Žal pa vedno ljudje radi napihujemo slabe dogodke, da se imamo potem kaj pogovarjat. Glej, zaupaj vase, zaupaj osebju in verjemi, da si tudi oni neizmerno želijo čim manj skompliciranih porodov. Pri prvorodkah je pa že tako, da same res ne vemo točno, kdaj bo otrok prišel na svet, da so lahko popadki že zelo intenzivni, pa še vedno traja kar nekaj časa, da se res rodi. Svetujem ti, da čim več hodiš med popadki, /po hodniku gor in dol, če lahko po stopnicah med oddelki.../, tako da bo otroček lažje potoval, razen seveda, če ti to odsvetujejo (recimo, da ti je že odtekla plodovna voda..., saj ti to povedo). Pa še en nasvet /sem kot kakšna star tetka, da delim nasvete. So pa preverjeni in v res dobronamerni/: Pri porodi za zna zgodoti, da je katera močno "rezana". Jaz sem bila res močno, 2x, tako da potem tisti šivi ful bolijo. Takrat si podlagajte pod zadnjo plat napihnjen "šlavf"- obroč za plavanje za otroke, ko greste na starnišče manj peče rane, če se usedete obratno oz. pravokotno na WC (sej se ritnici takrat tako na napneta, je res malo težje sedet, je pa manj boleče), pa ob ranah je predvsem priporočljivo, da si jo izpirate s fiziološko raztopino /kupite v lekarni oz. nekdo vam gre kupit, to je čisto blaga rastopina vode in soli, v razmerju na 1 liter vode gre 1 čajna žlička soli/, tako da popolnoma nič ne peče, pomaga pa celiti rano. No, punce, prav vesela sem za vas. lep pozdrav, Sončnica
|
|
|
|