lišaji, gljivice...nimam pojma (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


corfu -> lišaji, gljivice...nimam pojma (13.5.2005 13:21:29)

Mojemu sončku se je po licu kakšen teden nazaj pojavilo par mozoljčkov, ki so potem postali rdeče pikice in iz teh pikic so nastale rdeče lise in koža tam zgleda tako, kot bi bila popolnoma suha, znucana, rdeča. Ko spi se koža nekako umiri, ko pa čuje in se slini in rine v usta vse...se pa stanje poslabša.

zdravnica mi je rekl, da sem mogoče jaz kaj takšnega pojedla:zmeden2:? Edino kar sva našli, da bi lahko škodilo je čokolino.Je pa res, da se je to pojavilo že ene trikrat in traja cca teden dni, potem pa zgine. Pojavlja se vedno na istem mestu, na desni lički, malo tudi na levi.

Ne pomaga bepanten, riboderm...

Kaj mi svetujete, ga peljem nazaj, da dobim napotnico za dermatologa?

18. bo star štiri mesece in se polno dojiva.

Hvala za vse predloge in mišljenja:rozica:






darjatimci -> lišaji, gljivice...nimam pojma (13.5.2005 13:44:19)

Ja najbrž mu res nekaj ne paše,če se je to že parkrat pojavilo,poskusi malo opazovat pri kateri hrani se to pojavi,razen če ni hrana.:zmeden:Za kakšno testiranje je še mal prekmalu.




piščanc -> lišaji, gljivice...nimam pojma (13.5.2005 13:52:41)

men se zdi, da malo pretiravajo s temi alergijami in hrano. sej mozoljčki so skoz, enkrat zaradi enega razloga, drugič zaradi drugega, pač reagirajo na stvari okoli sebe

mogoče zaradi sline, vročine...bruhanja, pa se koža malo vname, namaži s kakšno kremo, jaz uporabljam bepanthen, nekaj časa pa le traja, da se koža obnovi

no to je moje mnenje





Anja167 -> lišaji, gljivice...nimam pojma (13.5.2005 20:51:27)

To ima kar nekaj otrok. Nam je pediater rekel, naj mažemo z navadnim hladilnim mazilom. Malo pomaga, vmes (zadevo imamo že pol leta) je celo že enkrat izginilo za 3 dni, ker smo nehali mazati, pa se je spet pojavilo. Računamo pa na to, da bo poletje in morje opravilo svoje.




tia&silvija -> lišaji, gljivice...nimam pojma (14.5.2005 7:35:25)

Mi imamo oz. smo imeli take podobne lišajčke. Pa nam je pediatrinja rekla, da je to verjetno zaradi vode oziroma preobčutljive dojenčkove kože in se taka zadeva hitro pojavi. Predlagala nam je Lipocremo (lekarna, cca 800 sit) in moram rečt, da je zelo pomagala. Flekeci so izginili kožica pa je svilena kot še nikol. Pa še kopel sem zamenjala iz Bubchena na Johnsonn olje.

Upam, da se kmalu rešite lišajčkov.

LP, S&T




Stran: [1]