lananai -> RE: Majčica Lananai ima TISO (30.4.2009 8:59:27)
|
"Nejc" Dobro jutro majčice in seveda tudi zmajčice, katerim goreča pripadnica je tudi Sara pa čeprav naju je Tisa ravno malo prehitela :) In hvala, Petra, za to objavo! No, zdej ko sem se pa res lepo naspal in že v pričakovanju ure obiskov vam pa lahko napišem še kaj več... Ker je imela Sara ginekologinjo v Tolminu, je bilo kar malo problemov se za zmeniti za pregled v ginekološkem oddelku porodnišnice Celje in ji je napisala samo napotnico in ji rekla, da naj upa, da jo bodo sprejele :) No, in ta vikend sma izkoristila še za zadnje nakupe v Ikei in obisk doma v Tolminu ter se odločila, da boma šla pogledat za pregled v torek.... Noč iz nedelje na ponedeljek sma oba spala še kot angelčka, medtem, ko se je naslednjo noč Sara malo bolj zbujala in šla kar trikrat na wc, kar prej sploh ni bil običaj in je še rekla, da ji malo močneje curi, da mora imeti brisačko skoz ob sebi... Ko se prebudima v torkovo jutro še enkrat potrdima, da grema res na pregled in po navadnem jutranjem ritualu se le pripeljema do Celja. In že tu sma bila presenečena nad prijaznostjo, saj so naju takoj sprejeli in kaj kmalu je že bila priključena na ctg ampak ni pokazal nič kaj drugače, kot ponavadi in še med čakanjem zdravnice, ki je ravno pomagala pri porodu dvojčkov je prišla do mene in rekla, da ni nič posebnega in da opravi samo še pregled in švignema domov na kosilo.... Js čakam, čakam, nakar pride Sara do mene s tistim presenečenim izrazom na obrazu, ki sem ga dosedaj videl le 8 mesecev prej :) Reče, da bom kmalu tati :D Js ji takoj še nisem verjel, ker sma bila oba res prepričana, da ne samo, da bi bila na rok ampak celo po njemu, ker mame po obeh straneh so rodile kar krepko čez rok - vse otroke! In naju je ta novica ujela res nepripravljena :) No, pri naslednjem obisku popoldne je bila Sara zopet priklopljena na ctg in še vedno ni kazalo nič posebnega, mislim, da so popadki prišli max do 45. Ampak je rekla, da malo jo pa zvija po trebuhu ampak res prav malo. Tako, da se že oba pripravima, da bodo verjetno morali sprožit umetne popadke naslednji dan po viziti, se pravi okoli 9-ih... Ob 22:30 še zadnjič govorima in je rekla, da razen malo zvijanja v trebuhu ne čuti prav posebnega in ji ob 00:00 še pošljem zadnji sms, da se verjetno slišima zjutraj in zaspim v trenutku, ampak še ne po pol ure že dobim klic, da je Sara že v porodni in kar se da hitro pridem tja tudi jaz in vidim, da je tokrat ctg le malo bolj zgovoren in da so tiste š**** tudi malo bolj visoke :) sara pa že tudi popolnoma odprta, tako da ni bilo časa niti za klistir :) Nedolgo po mojem prihodu, se pravi malo čez 1 reče babica, da naj proba prvič malo pritisnat, pa čepraj ji to delo ni šlo glih najbolje od rok, sem že videl glavico in prve laske ampak je rekla, babica da naj še vseeno počaka par popadkov in da bomo ponovno probali kasneje. Tu moram še dodati, da je rekla, da ji je predihavanje popadkov res pomagalo in se je lahko posledično tudi zato med njimi prav lepo sprostila... No in kmalu potem že vidim, da se babice začnejo pripravljati in oblačiti in sem tudi sam pogruntal, da se gre pa verjetno zares :) Najprej je poizkusila sama ampak še vedno ne dovolj učinkovita pri potiskanju, ji je malo pomagala eš druga babica in ji trebušček potiskala navzdol in z njeno pomočjo je ven kmalu pokukala glavica in res samo trenutek kasneje še cela Tisa in naju je res presenetilo kako hitro se je vse to zgodilo, ker tudi tega se je Sara zelo bala, kajti njena mama je oba otroka res, res težko rodila in je bila po porodu vsa izmučena, Sara pa je zgledala, kot da bi šla na en malo daljši sprehod in nedolgo po porodu, se je Tisa že počasi priklopila na prsi in čeprav bolj leno in z vmesnim dremanjem le malo pozizala in tako smo se vsi srečni in zadovoljni odpravili počasi spati s polno lepimi občutki! In naj še enkrat pohvalim porodnišnico Celje, kjer so bili res izjemno prijazni prav vsi od čistilke pa do zdravnice :D No, pa mi je lepo minilo tele pol urce, zdej pa še samo eno počakam in že odhitim proti porodnišnici in čeprav Sara najprej ni želela samske sobe, je bla ena ravno fraj in so jo vprašali, če jo želi pa je rekla, da ji je vseeno, ampak zdej je pa prav vesela, da je sama, saj se lahko tako še bolj posveti svoji hčerkici, js sm pa tud zelo vesel, saj lahko ostanem kako urco dlje z mojima princeskama in smo tako vsi zadovoljni. Tako, da še en lep pozdrav s Savinjske in mislim, da se bo naprej zopet javljala Sara. LP Nejc
|
|
|
|