mene pa zanima.... (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

naja78 -> mene pa zanima.... (13.5.2005 12:20:06)

no na hitro!!danes sem pokazala v službi slikce od hsg,ja!!!kot veste na L strani jajcevoda je zapora,torej je neprehoden,D stran je prehodne samo so morebitne zarastline od slepiča!!!torej je res,ker me je dr.G prec uprašu če sem imela op slepiča.baje vsaka op v rebuhu pusti zarastline.:(

opozoril me je na izvenmaterično nos.,pa me zanima kako to ugotovijo in kdaj?????baje se rada pojavi pri zamašenih jajcevodih ker niso v celoti prehodni.:ups::( in se zarodek tam razvija boli pa ko vrag.lahko pride do rupture-poka jajcevoda in si v p.....:ups:

ima katera izkušnje s tem???upam,da jo ne bom doživela!!!!

aja a je bila kat. na laparo v postojni!!???čakalna doba je 1 mesec do 6 tednov,pri dr.rešu????v lj je več!!!

lp naja 78

emaa -> mene pa zanima.... (13.5.2005 12:25:17)

naja jaz sem imela zarstline zaradi slepiča na desn strani, moj slepič se je razlil, pa še hidrosalpinks (s tekočino napolnjen jajcevod) se mi je naredil. Pa so vse na laparo poštimal. Ni sile

cmokec -> mene pa zanima.... (13.5.2005 12:27:10)

Jaz sem imela avgusta izvenmaternično. Ugotovila sem pa sama, ker sem vsak mesec čakala na +++. Pol sem pa zagledala :modri::roza:, čez 2 dni sem pa začela malo krvaveti. Na UZ seveda ni še nič pokazalo in so me za dva dni poslali domov. Naročeno mi je pa bilo, da se moram ob visoki vročini in hudih bolečinah takoj vrniti. Tako sem prišla spet na pregled, seveda sem še kar krvavela. UZ je pokazal zarodek v jajcevodu. Ker je bil še čisto majhna pikica, nisem šla na čiščenje, ampak so mi merili nosečniški hormon. Ta je še 3 dni naraščal, ker je bila pikica živa, nato pa je začel drastično padat. Ker je pikica sama odmrla, sem se ščistila sama, tako da nisem imela posega. Zanosila bi lahko že takoj po prvi M,. če bi mi seveda uspelo. Aja, krvavela sem skupaj 16 dni, da sem se ščistila in največji delček žilc polubčkala in se poslovila, pa je bilo.

Posledic ni, so me pa opozorili na večjo verjetnost, da se mi spet ponovi IM.
Pa se ni. :bravo::bravo::bravo::bravo:

tinkamiška -> mene pa zanima.... (13.5.2005 12:28:24)

Naja jst sem se skoraj eno leto trudila zanosit z neprehodnimi jajcevodi pa ni prišlo do zunaj maternične zanositve, do zanositve sploh ni prišlo. Je pa verjetnost ZM zanositve res večja, ampak že da se jajčece in semenčece sploh srečata je zelo majhna pri neprehodnih jajcevodih:zmeden: Tako da...

A si že naročena na laparo?

Tinka

naja78 -> mene pa zanima.... (13.5.2005 13:15:38)

vem punce vem,da je pri nep.jajcevodih možnost zanos.majhna oz zelo malo verjetna.
gre se za druge zarastline v trebušni votlini,ki stiskajo jajcevod.

za laparo grem v 7 mesecu v akcijo,pa kr v postojno,prej bi šla še malo na :morje:,če ne pa kak mesec kasneje.saj se mi tako ne mudi,ne bom pa odnehala tako da se v roku 1 meseca naročim.zdaj bi 2 ciklusa probala :sloncek:,da vidmo,kaj bo na D strani!!pol pa akcija za laparo in histero.

tinkamiška -> mene pa zanima.... (13.5.2005 13:16:38)

Naja bom stiskala pesti:miska::miska::miska:

naja78 -> mene pa zanima.... (13.5.2005 13:17:52)

ti tinka glih mam cajt,dej povej mi a si imela ti tud zamašene jajcevode,pa kaj ti je kirurg po laparo rekel!!!

tinkamiška -> mene pa zanima.... (13.5.2005 13:24:37)

Ja,pri meni je blo dost zarastlin na jajcevodih in po maternici, pa ena mini pregrada. So vse počistili in potem preverili še prehodnost jajcevodov, ki je bila b.p. So mi pa opravili histero in laparo skupaj potem je pa še HSG. Vse skupaj pod splošno narkozo.

Operirala me je moja G in rekla, da ni čudno, da prej ni ratalo:zmeden: Je pa potem največja možnost, da zanosiš v prvih 6 mesecih, ker potem se pa zarastline rade ponovijo, ampak ni pa nujno da se.

Večini, ki jih poznam in sem prebrala tudi tu na forumu jim rata v drugo po operaciji. Meni je tudi;)

Tinka

naja78 -> mene pa zanima.... (13.5.2005 13:27:22)

ok,hvala ti!!!upam,da mi bo uspelo.si me potolažla.
najča

tinkamiška -> mene pa zanima.... (13.5.2005 13:28:10)

Seveda bo:):miska::miska::miska:

Linda25 -> mene pa zanima.... (13.5.2005 14:08:36)

Joj,

sama sem tudi imela operacijo slepiča. Kaj se vedno pooperaciji slepiča pojavijo zarastline?

zdaj me je pa malo zaskrbelo. verjetno nama zato tudi ne rata.

Groza. Kaj pa zdaj?

Skye -> mene pa zanima.... (13.5.2005 15:33:22)

Linda jaz sem tud bila operirana na slepiču in tud jaz upam, da to ni razlog, da nama še ni uspelo:zmeden:

baguSka -> mene pa zanima.... (13.5.2005 16:14:51)

Punce tud jst sm bla operirana in ne vem če nama zato ne rata..

Ko sm pa to povedala eni punci k je že mamica, mi je rekla, da je bla tud ona že operirana zarad razlitga slepiča in je kljub temu celo s kontracepcijo zanosila.:zmeden: Torej le ni 100%, da je to razlog za neplodnost.

SašaR -> mene pa zanima.... (13.5.2005 19:52:49)

Se že sprašujem, če je tud pri men podoben vzrok, da nama ne rata!
Pupe, upam da nam uspe čimprej, tebi Naja, pa da se čimprej porihtaš, in potem v akcijo!
LP

emaa -> mene pa zanima.... (14.5.2005 9:00:27)

na to pomislijo, le če ne rata, mislim, da smo pun ce, ki nam zaradi slepiča ne rata v manjšini, če po določenem času ne bo ratalo, pa do G, pa omenit tud slepič

Stran: [1]