|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvorišče
29.4.2009 18:25:31   
2005gl
dragi prijatelji,čeprav vem da ta tema najbolj ne spada sem
vas vseeno prosim da mi pomagate pri odločitvi.
Z mojim se nikakor ne morema odločiti da dvorišče položima
tlakovce ali asvalt imam približno 200 kvadratov pa res nevema kaj je boljše!
Hvala za nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvorišče
29.4.2009 18:36:46   
dejzi
Moje mnenje je, da je asfalt bolj praktičen (pozimi se lahko posipa s soljo, poleti ni vmes trave in maha), tlakovci pa izredno lepo izgledajo.

Odločitev mora biti čisto vajina.

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu 2005gl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2009 18:45:40   
tajtaja
Jaz bi pa najraje tlakovce pobrala in položila lomljenec. MI je dosti bolj všeč in bolj čisto, ker ni tistega huduser posted image ga peskanja.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2009 19:00:12   
zband
asvalt je definitivno cenejši,tlakovci pa lepši.

mož je za asvalt ti pa za tlakovceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2005gl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2009 19:24:46   
2005gl
ne tlakovci pridejo rdeči in sivi v kombinaciji približno 7eur-šest-kotni,

asvalt so nam pa dali predračun približno 20 eur za K,pa to zdaj ni glih tak bitno
res je mož pravi da tlakovci poleti niso tako vroči
asvalt bi pa potem imeli čisto pred vhodna vrata
pa nevem ko imamo dva majhnauser posted image kaj bi bilo boljše

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2009 20:16:36   
TomTaylor
rajši nimam ničesar kot da bi imela asfalt na dvorišču. Klinac pa praktičnost in ugodna cena.
Tlakovce je treba primerno vzdrževati.
Kraški lomljenec je pomojem še najboljša varianta - ni ga treba vzdrževati, je trden, pozimi lahko posuješ s soljo, pa tudi cena je nekje vmes med asfaltom in tlakovci, pa še lepo izgleda.

(odgovor članu 2005gl)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2009 21:19:37   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

rajši nimam ničesar kot da bi imela asfalt na dvorišču. Klinac pa praktičnost in ugodna cena.
Kraški lomljenec je pomojem še najboljša varianta - ni ga treba vzdrževati, je trden, pozimi lahko posuješ s soljo, pa tudi cena je nekje vmes med asfaltom in tlakovci, pa še lepo izgleda.

Kje pa dobiš kraški lomljenec za ceno vmes med asfaltom in tlakovci? user posted image
Asfalt za dvorišča je cca.20 €/kvradr. m (debeline 7 cm); cene betonskih tlakovcev poljubnih dimenzij na že vnaprej pripravljeno peščeno podlago pa stane cca. 40 €/kvadr.meter.
Kraški lomljenec oz. pohorski tonalit pa stane cca. 75 €/kvadr.meter (pri vseh 3 variantah je že upoštevana podlaga pod tlaki).

user posted image  Toliko za info.

Sicer pa kar se tiče vzdrževanja je pa najboljši seveda asfalt, vizuelnost je pa druga zgodba....najlepši je pa seveda naravni kamen (in tudi najdražji).

Lp

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 29.4.2009 21:23:47 >

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2009 21:24:04   
Anonimen
Asfalt je praktičen za dirkanje s traktorji in kolesi, če imaš manjše otroke... pri tlakovcih jih bolj rukauser posted image .
Drugače pa tlakovci res lepše izgledajo in dajo bolj oseben pečat.user posted image

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.4.2009 8:33:34   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Kje pa dobiš kraški lomljenec za ceno vmes med asfaltom in tlakovci? user posted image
Asfalt za dvorišča je cca.20 €/kvradr. m (debeline 7 cm); cene betonskih tlakovcev poljubnih dimenzij na že vnaprej pripravljeno peščeno podlago pa stane cca. 40 €/kvadr.meter.
Kraški lomljenec oz. pohorski tonalit pa stane cca. 75 €/kvadr.meter (pri vseh 3 variantah je že upoštevana podlaga pod tlaki).

Sicer pa kar se tiče vzdrževanja je pa najboljši seveda asfalt, vizuelnost je pa druga zgodba....najlepši je pa seveda naravni kamen (in tudi najdražji).

Lp

Ja, najbrž bo držalo, če gledaš cenike izvajalcev. Pri moji mami doma smo delali v "lastni režiji" - Lomljenec je bil kupljen kot III. klasa, polagali smo ga pa sami. Vse skupaj je prišlo ceneje kot če bi položili tlakovce in mnogo lepše izgleda kot na drugi strani hiše kjer je asfalt... Zdaj  imamo lomljenec cca 7 let, pa je res lepo za pogledat, sploh tam, kjer je zraven travnato...Premišljujemo celo, da bi asfalt pred hišo vrgli ven in dali lomljenec.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.4.2009 8:35:14   
tanikaa

Tudi jaz.

Je** se mi za vse in vsakogar.

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.4.2009 14:47:05   
matejkov
Za tlakovce je zelo važno kako pripraviš podlago, da voda dobro odteka in da pozimi ne pride do "dviganja" tlakovcev - potem pa to grdo izgleda. Težko je potem kidat sneg iz njih pa tudi spotikaš se. Popravila tega problema so pa smotana - dvignjen del tlakovcev dat vn, poravnat pesek in ponovno nazaj dat tlakovce in običajno se zgodi da maš potem špranje.
Mi imamo tlakovce na dvorišču in izgleda lepo, a imamo že malo "kolesnic" saj so tlakovci veliko bolj nagnjeni k ugrezanju ob teži (avto, kombi, ipd), kot pa asfalt.
Če polagaš tlakovce sam te pride kar nekaj ceneje, če pa ne pa si skoraj na istem kot če daš asfalt. Jst bi na tvojem mestu moža poslušal user posted image  in dal asfalt.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.4.2009 15:32:23   
corfu
No, ne vem kakšne tlakovce imate in kako so položeni, da se ob njih spotikate, zatikate ko odmetavate sneg in podobno user posted image user posted image ...meni so osebno bolj všeč, asvalt mi deluje industrijsko. Naši so položeni v liniji in po desetih letih še nimamo mahu in se ni noben pogreznil, moraš pa ga zapucati s kremenčkovim peskom, soseda jih ima dve leti pa ima vse v zelen mahu med fugami....bljak

Uživaj življenje...

(odgovor članu matejkov)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.4.2009 15:34:56   
pokica_

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Lp

Ja, najbrž bo držalo, če gledaš cenike izvajalcev. Pri moji mami doma smo delali v "lastni režiji" - Lomljenec je bil kupljen kot III. klasa, polagali smo ga pa sami. Vse skupaj je prišlo ceneje kot če bi položili tlakovce in mnogo lepše izgleda kot na drugi strani hiše kjer je asfalt... Zdaj  imamo lomljenec cca 7 let, pa je res lepo za pogledat, sploh tam, kjer je zraven travnato...Premišljujemo celo, da bi asfalt pred hišo vrgli ven in dali lomljenec.

Ja to pa je pol druga zgodba. user posted image
V lastni režiji je itak vse ceneje, ane.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?