Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Naša ima pa krčke... Pa nič ne jem SPLOH! Pa jo imamo že celo noč in cel dan na rokah. Kapljice imam od Koroških lekarn, pa pomagajo za kako urico, potem pa spet jovo na novo. Sem že kar zmatrana od vsega... FLASK_A odkar Urbanu dajem komarčkov čaj (od Hippa, od enega tedna naprej), so krčki kar izzveneli... mogoče je pa samo žejna in sploh nima krčkov? zdaj, ko je tako vroče... je danes popil 2 dcl... seveda čez ves dan. se včasih tako milo zajoka, ko ga prislonim k joški, v kateri je samo hranilno mleko,... ker v tej vročini še meni ne uspeva popiti toliko tekočine, da bi se je nabralo v moji mlekarni za žejo... sem stalno žejna in na robu dehidracije ... če prej popije malo čaja, se prec rajši prisesa za mleko. pozanimaj se malo pri patronažni, kaj ti priporoča. jesti pa le moraš! Oliveoyl naš malček ima majčko in žabice... dolgi rokavčki, seveda. mu stalno preverjam lička in rokice, (pa za vratom, seveda)... dokler ima prijetno hladne, bo še naprej tako napravljen, ko pa bodo postale vroče, začnem s kratkimi rokavčki... predvidevam, da tam nekje sredi junija, če bodo temperature ostale poletne. zmajama... Syntocinon se uporablja kot pršilo za nos, ki spodbuja pretok mleka... pokliči v porodnišnico, če ga potrebuješ... ti ga predpišejo, če imaš prsi trde kot kamen in ti masaža nič ne pomaga... ko sem ga uporabila prvič, pri dojenju prvega, mi je takoj začelo teči iz prsi v potokih,... tokrat pa šele malo kasneje... si pihneš v nos nekaj minutk pred dojenjem,... na otročka naj ne bi imelo nobenega vpliva. zdaj ga ne uporabljam več, ker se mi mleko samo regulira... ko ga je preveč, steče samo ven. se je pri tebi stanje že popravilo? ga boš kar scrkljala, malčka, ... danes sem sestavila stol-ležalnik. prav super zadeva, bi prec ležala tam,... Urbana še nisem posadila vanj, je pa Oskar lezel nanj in užival. sem si mislila, da ko je bil pa tako majhen, da bi bil primeren za v ta stol, pa ne bi hotel biti v njem... in ko sem ga vozila okrog z vozičkom, sem ga pravzaprav nosila v roki in zraven potiskala voziček, zdaj pri treh letih pa bi se igral dojenčka,... jutri bo moj Oskar dopolnil tretje leto ... tako hitro minejo ta leta. zdaj pa lahko postanem malo , ker pravijo, da se do tretjega leta izoblikuje značaj... mu bom začela nagajati . je prav priden fantič (če odštejem tiste škratkove pike)! mu pravim, da ga ne bi zamenjala za nikogar in ničesar drugega! sem vam omenila, da je kakšne 3 dni nazaj začel lulati in kakati v kahlico sam od sebe? prej sem se trudila, da bi opustila plenico, on pa mi je vsakič rekel, da bi rajši imel plenico kot pa gatke, potem pa kar naenkrat brez (no, ja... za ponoči jo še ima). in to zdaj, ko smo dobili Urbana! (kot sem slišala, takrat ponavadi začnejo spet lulati v plenico,...) Pikicapokica6 - bravo za težo; 5 kg! krvavitev pa - se mi zdi - se mi ustavlja. bledo rdeče - svetlo rjave barve je. v ponedeljek bosta 2 tedna od poroda. po drugi strani pa zna to ustavljanje trajati... upam, da ne bom imela tega vseh 6 tednov, kot v prvo... ker v tej vročini me pa vložki kar živcirajo. šivi mi tudi še niso odpadli. glede spanja pa... kadar je ponoči pri nama Oskar, potem Urbana pustim v košku, da ga Oskar slučajno ne bi poležal, ko se med spanjem včasih tako premika... če pa ima Oskar miren spanec v svoji posteljici, potem Urbana crkljam zraven sebe... za zdaj sta še oba zadovoljna s tem redom . kakšno jutro pa smo vsi skupaj,... izgleda pa nekako tako: Urban na prsih, z glavico na moji levi roki, s katero držim Oskarja... včasih, če sem sama in moram oba hkrati dati spat, tudi izgleda tako (seveda Urban zaspi pred Oskarjem). ja, pa sem šla spet čez polnoč,... in bom jutri tarnala, kako sem neprespana . želim vam lahko noč; vam in vašim .
|