|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009
15.5.2009 13:16:18   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Pri nas je bila pa spet patronažna dans. Tisa je kot nora, ima že 3360g. user posted image Samo malo sitna je zadnje par dni, mogoče se kakšni krčki začenjajo... user posted image Danes smo jo prvič kopali. Sem mislila, da bo jokala, ko jo je patronažna v vodo dala, pa ji je bilo zgleda prav všeč. Niti pisnila ni, samo s tistimi velikimi okicami je gledala okrog sebe. Me veseli, da ji paše voda, ker je njenima staršema tudi všeč. user posted image

fino... bomo vidl kako bo pr nas... drug teden jo bomo kopal, ker se ji popek še ni čist zacelil.. tko da bomo mal še počakal... drgač pa mamica in oči nista taka ljubitelja vode, tko da bomo vidli kaj se bo zgodilo

< Sporočilo je popravil Blueeyes -- 15.5.2009 13:25:23 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 276
15.5.2009 13:30:48   
Blueeyes
eno vprašanje:

a so vam tud patronažne sestre kej g odbile dol k so tehtale user posted image ?? mojo je tehtala nago (brez plenice in vsega), pa je bla težka 3650g, pol je pa kr 70g dol odbila in rekla da tehta 3580g... user posted image  user posted image  sem pa kr pozabla vprašat zakaj je dol odbila...

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 277
15.5.2009 13:49:37   
lananai
blue, mogoče je odbila za tetra pleničko, na katero jo je položila. Tetra pleničke so nekje med 60-80g težke. Meni je v porodnišnici tko odštela. Patronažna ima pa digitalno vago in kar taro pritisne.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 278
15.5.2009 19:02:04   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

blue, mogoče je odbila za tetra pleničko, na katero jo je položila. Tetra pleničke so nekje med 60-80g težke. Meni je v porodnišnici tko odštela. Patronažna ima pa digitalno vago in kar taro pritisne.

ma dej ne me hecat da je ena majhne plenička 70g.. jz žal nimam doma nobene take vage da bi to stehtala...

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 279
15.5.2009 19:03:18   
Blueeyes
kaj je zdej to... 50 majskih mamic mamo že, pa smo šele na 12 strani.. kje pa se vse potepajo?? pa kakšne slikce?? bo kera kej objavila?? jz sm prej dala neki malga slikc od Gaje v album user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 280
15.5.2009 19:13:45   
lananai
blue, tale tema ne bo tko laufala kot majčice, imamo zdej več dela. user posted image  

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 281
15.5.2009 19:32:07   
Dudica1
Ja bolj tako bo ja...pol pa tuki ni nobene pa tam čvekam...user posted image
Sicer sm skoz prjavlena k se mi ne da odjavlat pa spet prjavlat user posted image ...pol pa vsake tok časa kej napišem takrat k spi tud 4h mam časa polno pa vmes še kej naredim...user posted image

No zdaj počas se bo zbudu pol se pa umijeva pol pa dojiva skor uro pol pa če je treba dam še mal po flaški k mam zgleda bolj švoh mlek al kaj jaz vem...

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 282
15.5.2009 19:44:14   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

Sicer sm skoz prjavlena k se mi ne da odjavlat pa spet prjavlat user posted image ...pol pa vsake tok časa kej napišem takrat k spi tud 4h mam časa polno pa vmes še kej naredim...user posted image

No zdaj počas se bo zbudu pol se pa umijeva pol pa dojiva skor uro pol pa če je treba dam še mal po flaški k mam zgleda bolj švoh mlek al kaj jaz vem...

uh, ta je pa dobra... 1 uro dojiš... jz dojim po 10-20 minut... pol neha pit in zaspi... tko da je niti ne budim pol... jz jo zaenkrat še kr umivam zjutri k je kopam še ne... od druzga tedna k jo bomo kopal jo bom pa tud jz zvečer začela

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 283
15.5.2009 20:09:13   
Leela
Mi smo pa malega včeraj kopali, v torek pa pride še enkrat patronažna in ga bom sama.

Ali mislite, da že lahko dam kaplice proti krčem, ga ful napenja in se zbuja?

Slikce pa poštimam samo pet minut cajta si moram vzet

< Sporočilo je popravil Leela -- 15.5.2009 20:12:46 >

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 284
15.5.2009 20:18:23   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

uh, ta je pa dobra... 1 uro dojiš... jz dojim po 10-20 minut... pol neha pit in zaspi... tko da je niti ne budim pol... jz jo zaenkrat še kr umivam zjutri k je kopam še ne... od druzga tedna k jo bomo kopal jo bom pa tud jz zvečer začela

jah je pa zaspi pa podirava kupčka pa še na drug jošk pa spet kučka pa smo tam...sej ponoči pa to hitrej nardim k skor zasim zraven...user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 285
15.5.2009 20:19:46   
Blueeyes
mi je všeč tvoj avatar dudica user posted image  user posted image  

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 286
16.5.2009 7:07:23   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

mi je všeč tvoj avatar dudica user posted image  user posted image  

he he...hvala user posted image

Pa dobro jutro

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 287
16.5.2009 7:51:31   
mayflower
Dobro jutro. Mi smo pa zdej skor eno uro in pol na zizi viseli. Malo jemo, pol zaspimo- v zibki se zbudimo in vključimo sireno. Pa spet hop na zizo in jovo na novo.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 288
16.5.2009 8:09:09   
lake
Dobro jutro!

Dons je mela Taja žur ponoč, ne jest, pa ne spat, kr neki jo je dajal, smo zaspal šele ob dveh zjutri. Pol pa spet ob petih jest, in zdej spi k ubita. Kaj pa mami user posted image ? Očitno bo treba za zvečer narest mal drgačen urnik.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 289
16.5.2009 10:28:40   
lananai
Se mi zdi, da imamo vse kar podobne probleme. Tisa je tud neki sitna zadnje par dni. Jo podojim, napol zaspi zraven, jo dam v postlco, ima v hipu očke odprte... ene 10 minut je OK, potem pa jok. Pa spet na joško, zaspi v treh minutah, spet v postlco, spet jok. user posted image Ne vem, kaj jo matra in kako ji pomagat. A mislite, da bi se samo cartala al kaj? user posted image Ker preveč jo pa tud nočeva po rokah nosit in v najini postli imet - to ponavadi pomaga proti joku. Zdej mam pa 2 izbiri - al jo malo pustit jokat al pa jo k sebi vzet. Ponavadi zmaga druga, ker se mi zasmili, ker se joka. user posted image Kaj naredite z vašimi user posted image v takem primeru? Dude pa ne mara preveč, mogoče jo zamoti za 5 minut, potem jo pa ven pljune in je ne mara več v usta vzet.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 290
16.5.2009 10:40:15   
lananai
Jeeee, končno sem si uspela avatar zrihtat! user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 291
16.5.2009 10:43:15   
Dudica1
user posted image user posted image user posted image za avatar

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 292
16.5.2009 10:45:14   
lake
Ja pr nama tud nakonc prstane v pojstli, čeprov se tega tud probam izogibat. 

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 293
16.5.2009 12:20:21   
Leela
blue-meni ni patronažna nič odštela pleničke.

To, da so v postelji se nič ne bojte da se bodo razvadil. Luka je spal nekaj časa samo meni v naročju. Enkrat sem ga dala v posteljco pa se je eno uro drl. Potem sta šla z očkom v dnevno in je pri njem na trebuhu zaspal do jutra. samo da je toploto čutil. Tudi urnik se šele počasi uravnava.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 294
16.5.2009 12:36:54   
Anonimen

user posted image  

43. nati45         04.05.       05.05.      Ivana         50 cm      3050g

44. copka          02.05.       13.05.    Sebastjan    56 cm      4260g

45. mani2         09.05.       13.05. Maria Romana 50 cm      3110g 

46. SANEK1      05.05.       13.05.        Filip          52 cm       4480g                       
47. petra a        15.05.       13.05.        Nejc         54 cm       3720g

48. Čebelca10  10.05.       03.05.       Tijan         50 cm        3280g

49. OliveOyl     17.05.       14.05.        Tina         50 cm        3420g

50. FLASK_A    14.05.       14.05.        Maja        52 cm        3480g

user posted image user posted image user posted image user posted image  BRAVO IN ČESTITKE VSEM...

Vas žal ne morem tako pogosto spremljati... saj Urban je zelo priden in mi dopušča veliko časa, a tu je še Oskar in delo in počivanje,... utrujena pa vseeno srečna!
Danes imava z Urbanom popoldne, Oskar je z očkom šel na vlak pa k mojim na obisk...

Naš mali poba se ne mara previjati in preoblačiti, hrani pa se z velikim užitkom (in seveda se to hitro pozna v plenici in v mojih trdih prsih... včeraj sem začela v nosnici vpihovati Syntocinon pred dojenjem, da slučajno ne bi prišlo do zastoja mleka... iztiskati si ga nočem, da ga ne bi bilo še več... upam, da se bo stanje kmalu znormaliziralo, ker mi modrčki preprosto niso prav in jih preprosto ne morem nositi... hodim naokrog z "joškami ven"... upam, da ne bo preveč negativno vplivalo na Oskarja,... se mu je danes zdelo smešno, ker ven teče mleko.) Duda mi veliko pomaga... poskrbi za sesalni refleks in daje mojim bradavicam počitekuser posted image .

Je pa Urban danes mamici pustil štiri nočne urice spanja brez vmesnega prekinjanja... potem pa še slabe štiri urice do jutra! Upam, da bo tako tudi vnaprej, da se bo hitro navadil nočnega spanja brez zbujanja... (pri Oskarju se je znormaliziralo šele proti drugemu rojstnemu dnevu!)... sem se počutila, kot da bi ves teden spala!user posted image

Tiste, ki že vozkate svoje malčke - user posted image user posted image .
Meni je patronažna rekla, da gre Urban že lahko ven, samo jaz bi bolj težko zmogla (sicer sem bp - že na prednosečniški teži, še celo kilco manj... tako da imam še slabih 10 kg svoje odvečne teže za spravit dol!)

Prebrala sem vas bolj na hitro, a upam, da bom kmalu utegnila večkrat za računalnik,...
Imejte se skrajno lepo in cartajte svoje user posted image !

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 295
16.5.2009 12:42:18   
Anonimen
Otročki so zelo zelo radi v naročju, stisnjeni k svoji mamici... to najbolje poznajo in jim daje občutek varnosti. S tem jih ne morete razvaditi... nekateri so pač večji carkljivčki (izkoristite to, ker bo tudi vam dobro delo!)... meni je še vedno najlepše, ko se Oskar (ki bo naslednjo nedeljo star 3 leta) stisne k meni in pocarklja! In zdaj ponoči tudi včasih iz svoje posteljice k meni, čez kakšne pol urice pa nazaj v svojo posteljico... samo toliko, da preveri, če sem še zraven ali pa se mu kaj takšnega sanja in gre po potrdilo, da je vse ok.

Kar razvajajte jih! To je moje mnenje...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 296
16.5.2009 12:44:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Ali mislite, da že lahko dam kaplice proti krčem, ga ful napenja in se zbuja? 

Krčki naj bi se pojavili tam okrog enega meseca! Tako tudi z uporabo kapljic... povprašaj patronažno.
Poskusi po dojenju s podiranjem kupčka in tapkanjem ritke...

(odgovor članu Leela)
  Neposredna povezava do sporočila: 297
16.5.2009 19:36:18   
Pikicapokica6
Danes je bil za nas prav en poseben dan - prvič smo šli z našo dojenčico na sprehoduser posted image  Ko smo prišli nazaj, sem jo podojila in je spala kot ubita še naslednje 4 ure!

Kar se tiče krčev - lahko se pojavijo že drugi teden po rojstvu, ampak tisti ta hudi pa res nekje pri enem mesecu oz. 6. tednih in takrat naj bi se začelo tudi s kapljicami proti krčem. Našo dajejo krči, če dobro ne podre kupčka. Jo masiram po hrbtu tudi 10 minut in več, da ga podre. Ampak se splača. Potem vidim, da se sprosti in zaspi, ker drugače stoka in se zvija, prdi....

Drugače pa tudi naša rada žura ponoči. Sicer se zbudi samo 1x ali 2x, ampak potem noče nazaj zaspati. Ampak se ne sekiram dosti, saj imava zjutraj čas poležat in se spočit.

Imamo pa še vedno gnojen uček. Od torka naprej ji dajem Tobrex kapljice - najprej sem ji dajala 3 dni na tri ure, potem pa 3x na dan, se pravi da je danes že 5. dan, ko ji dajem kapljice, pa še vedno teče gnojčekuser posted image  Men je rekla zdravnica v porodnišnici, da moram poklicat in pridit na ponoven pregled, če v enem tednu ne bo boljše, da ji vzamejo bris. Ali katera ve, kaj to pomeni oz. kako to zgleda? Menda, da ni preveč prijetnouser posted image  Čudno se mi zdi, da bi mogli že tako zgodaj dajat bris, glede na to, da je pri novorojenčkih vnetje očk zelo pogostouser posted image  Aja, pa še to me zanima, ,kolk časa pa sploh lahko dajem te kapljice. Z zdravnico se nismo nič pogovarjali o točnih dnevih, le, da mormo čez en teden nazaj, če ne bo boljš. Ampak jaz bi še mal počakalauser posted image

Joj, nas je pa res veliko majčic že, pa smo komaj malo čez sredino meseca. Ampak do zdaj je le blueeyes rodila na svoj PDPuser posted image . Ali bo samo ona naša častna majčicauser posted image ? Pri meni se ni izšlo le za nekaj uricuser posted image

Uživajte!

< Sporočilo je popravil Pikicapokica6 -- 16.5.2009 19:39:28 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 298
16.5.2009 23:03:11   
lake
A ni Oliva tud rodila na rok?

Bris učka ni nč hudga. Z malo večjo "baby palčko" obrišejo gnojček, in to je to. Probej večkrat na dan obrist čka z fiziološko.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 299
17.5.2009 7:21:07   
Dudica1
dobro jutro

No danes smo malo manj spali...no spat je šel ob 9h pa ga je večji zbudu ob 1h drugače bi še spal se mi zdi in potem pomoje ni zaspal ene 2h ne vem nism sploh pogledala na uro kok je bla...v glavnem kr nekaj ga je zvijalo in pol enkrat se zavem da je tišina user posted image mene je zmankal enkrat...mu je moj dajal dudo in ga miril...user posted image ...no potem pa je jedu prejle enkrat po 6...user posted image

Danes zgleda da bo tud super lep dan,kaj imate kaj v planu za danes???
Mi bomo zunaj najbrž popoldne malo spekli na žaru k dobimo ene obiske in upam da bo lepo vreme da bom vsaj lahko še jaz zunaj...user posted image

Pride pa jutri patronažna in upam da ga bova skopali ker je rekla da mora bit popek najmanj 2 dni suh da ga lahko kopa...in včeraj pa danes mu ni nič krvi priteklo...user posted image

Lepo nedeljo želim vsem!

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?