iščem službo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

simona24 -> iščem službo (29.4.2009 12:21:50)

Ko ti prijazno razložijo, da je brezveze pošiljati prošnjo, ker je delovno mesto že v naprej zasedeno in da je oglas le zaradi zakona.. :(
Kaj je to? Pa jaz bi samo rada službo, ker imam rada svoj poklic in ga z veseljem opravljam..

tažana -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:24:32)

vseeno pošlji. - jaz bi.

TomTaylor -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:32:36)

IZVIRNO SPOROČILO: simona24

Ko ti prijazno razložijo, da je brezveze pošiljati prošnjo, ker je delovno mesto že v naprej zasedeno in da je oglas le zaradi zakona.. :(
Kaj je to? Pa jaz bi samo rada službo, ker imam rada svoj poklic in ga z veseljem opravljam..

ja, ja..kar naj koga drugega "farbajo". Če ustrezaš pogojem, se imaš vso pravico javiti na razpis. Izbrati pa morajo najboljšega. Pri nas smo enkrat imeli en podoben primer, ko je bilo delovno mesto že vnaprej določeno kdo ga bo zasedel. No, ena punca, recimo ji "Joži" pa se je kljub temu prijavila na razpis ker je vedela, da izpolnjuje vse pogoje. Skozi vse izbirne postopke se je uspešno prebila, na koncu pa so, kot pričakovano izbrali osebo, za katero je bilo DM "rezervirano". "Joži" je vedela, da je bila v vseh izbirnih krogih najboljša, zato je zoper sklep o izbiri napisala pritožbo. Vsa zadeva skupaj se je vlekla kar nekaj časa, dokler ni bilo odločeno Joži v prid. Tako je dobila službo. Sprva so jo v službi sodelavci grdo gledali, ampak danes jo pa vsak pohvali in se strinja, da je ravno ona idealna za to DM.
Toliko v vednost.

mojcaziga -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:38:24)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

ja, ja..kar naj koga drugega "farbajo". Če ustrezaš pogojem, se imaš vso pravico javiti na razpis. Izbrati pa morajo najboljšega. Pri nas smo enkrat imeli en podoben primer, ko je bilo delovno mesto že vnaprej določeno kdo ga bo zasedel. No, ena punca, recimo ji "Joži" pa se je kljub temu prijavila na razpis ker je vedela, da izpolnjuje vse pogoje. Skozi vse izbirne postopke se je uspešno prebila, na koncu pa so, kot pričakovano izbrali osebo, za katero je bilo DM "rezervirano". "Joži" je vedela, da je bila v vseh izbirnih krogih najboljša, zato je zoper sklep o izbiri napisala pritožbo. Vsa zadeva skupaj se je vlekla kar nekaj časa, dokler ni bilo odločeno Joži v prid. Tako je dobila službo. Sprva so jo v službi sodelavci grdo gledali, ampak danes jo pa vsak pohvali in se strinja, da je ravno ona idealna za to DM.
Toliko v vednost.

Bi se kar strinjala, da vkolikor bi vsi tako postopali, bi se še kaj spremenilo, ampak....... Bolj me moti zgoraj poudarjeno. Kako pa je vedela, da je bila najboljša. Sama sem se tudi na veliko pogovorih super odrezala, ampak, da bi pa mislila, da sem bila najboljša pa ravno ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lp, mojca

TomTaylor -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:41:24)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Toliko v vednost.

Bi se kar strinjala, da vkolikor bi vsi tako postopali, bi se še kaj spremenilo, ampak....... Bolj me moti zgoraj poudarjeno. Kako pa je vedela, da je bila najboljša. Sama sem se tudi na veliko pogovorih super odrezala, ampak, da bi pa mislila, da sem bila najboljša pa ravno ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lp, mojca

prepričana je bila v to. Pač, samozavestna punca.

rija -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:46:15)

mah, meni v desetih letih ni postalo jasno, zakaj je treba razpisovati delovno mesto, za katerega že nekoga imaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jaz sem imela že parkrat tak razpis in itak, da vzameš tistega, ki ga imaš nagledanega oz. sta dogovorjena.

takele joži bi mogoče "prošle" samo v kakšnih državnih službah.....pri privat ali v neki firmi pa se lahko tožiš sv. jožefu če te ne vzamejo.

ni nobenega zakona, da me tera, da moram vzeti določeno osebo.

jaz prošnje ne bi pošiljala.

Klemy82 -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:46:32)

So bli vsaj fer pa so povedal tko kt je. Evo, bom dala popoldne mojmu da se mal skašlja...

TomTaylor -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:49:54)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

takele joži bi mogoče "prošle" samo v kakšnih državnih službah.....pri privat ali v neki firmi pa se lahko tožiš sv. jožefu če te ne vzamejo.

Ja, iz državne uprave je tale Joži [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

rija -> RE: iščem službo (29.4.2009 12:52:33)

Ja, iz državne uprave je tale Joži [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

no, saj tak bi bilo tudi prav, državna uprava naj jemlje najbolj usposobljenega, ne pa tistega z največ vezami.

amaya -> RE: iščem službo (29.4.2009 13:08:06)

no, saj tak bi bilo tudi prav, državna uprava naj jemlje najbolj usposobljenega, ne pa tistega z največ vezami.

na žalost to ne velja vedno...Včasih je potrebno tudi kako vezo uporabit, če hočeš kam prit...Lahko si sposoben in vse, če ne poznaš tapravih, ti to sploh nič ne pomaga!!!

alda -> RE: iščem službo (29.4.2009 14:27:14)

amaya: se podpišem pod tvoj post

bumerang -> RE: iščem službo (29.4.2009 16:20:34)

Ni res, da vzamejo najboljšega, vzeti morajo tistega, ki izpolnjuje razpisne pogoje. Vse. Koliko je dober pri delu nima veze.

Anonimen -> RE: iščem službo (29.4.2009 16:40:25)

Ne sprašuj se preveč kaj to je, poišči službo drugje pa bo. A se ti splača tratit čas pa živce za to kako je in kako bi moralo biti in kakšni packi so vsi? Še mar nej ti ne bo. Poskrbi zase, gotovo obstaja tudi služba namenjena tebi, z vezami ali brez.

Mimogrede, kdor pravi, da se brez vez ne da narest nič je za moje pojme nesposoben.

Kerensa* -> RE: iščem službo (29.4.2009 16:51:54)

Če ustrezaš pogojem, se imaš vso pravico javiti na razpis.

Prijaviš se lahko tudi, če pogojem ne ustrezaš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
Izbrati pa morajo najboljšega.

To velja samo za javne uslužbence. Za privat sektor je pa tole: 
ni nobenega zakona, da me tera, da moram vzeti določeno osebo.

Sicer je izjema na določenih področjih, kjer morajo tudi v zasebnem sektorju vzeti osebo, ki je kvalificirana (ne pa nujno tudi najboljša od prijavljenih), ampak na splošno ima pa Rija kar prav.

Anonimen -> RE: iščem službo (29.4.2009 17:44:41)

Pa jaz bi samo rada službo, ker imam rada svoj poklic in ga z veseljem opravljam..

Potem isci naprej. Ce rada delas, bos slej ko prej nasla sebi primerno sluzbo.
Ne vem, za kaksno podjetje sicer gre....prosnjo v koncni fazi lahko posljes, mogoce spet kaj iscejo v prihodnosti.

silvya -> RE: iščem službo (29.4.2009 18:05:20)

Se strinjam z Rijo. Pa da vas še malo popravim. Že kar nekaj časa nazaj več ni potrebno objavit prostega delovnega mesta, če tega delodajalec noče. Se pravi, da že ima izbrano osebo, ki jo bo zaposlil. Pač greš naredit prijavo in je to to.

TomTaylor -> RE: iščem službo (29.4.2009 19:56:50)

IZVIRNO SPOROČILO: silvya

Se strinjam z Rijo. Pa da vas še malo popravim. Že kar nekaj časa nazaj več ni potrebno objavit prostega delovnega mesta, če tega delodajalec noče. Se pravi, da že ima izbrano osebo, ki jo bo zaposlil. Pač greš naredit prijavo in je to to.

drži, ampak pri zasebnikih. Objaviti morajo prosto delovno mesto samo pri zavodu za zaposlovanje, na obrazcu pa označijo, da ne želijo javne objave, ker je kandidat že izbran. Nekako tako je bilo že leta 2005 ko sem se prvič zaposlila pri "privatniku".

donat -> RE: iščem službo (29.4.2009 22:24:05)

to se meni tudi dogaja, pa vseeno pošljem prijavo, in pridem na razgovor to je pa tudi vse[sm=smiley13.gif] tako je pač, ne splača se živcirati

lp

silvya -> RE: iščem službo (30.4.2009 16:18:21)

IZVIRNO SPOROČILO: silvya

drži, ampak pri zasebnikih. Objaviti morajo prosto delovno mesto samo pri zavodu za zaposlovanje, na obrazcu pa označijo, da ne želijo javne objave, ker je kandidat že izbran. Nekako tako je bilo že leta 2005 ko sem se prvič zaposlila pri "privatniku".

Saj za zasebnike sem tudi mislila.

Bom pa napisala še to možnost kako najti službo. Včasih je potrebno imeti pogum in stopit do kakšnega delodajalca, četudi nima razpisanega delovnega mesta. Kar tako, da vprašač, če kaj rabijo. Tak osebni kontakt velikokrat obrodi boljše sadove, kot 100 napisanih prošenj. Še posebej pri zasebnikih, ki imajo poln kufer papirologije.

Stran: [1]