zmajaz -> RE: NUHALNA da ne (29.4.2009 13:22:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen pa so že kateri ugodtovili kakšne nepravilnosti...da je potem morala na splav? sicer imam zelo vredu ginekologa in ima ultrazvok kvaliteten 3D,4D,sicer on nima licence za nuhalno vendar to pomojem lahko on tudi vidi če so napravilnosti v razvoju. ne vem.men je predrago po drugi strani si pa ful želim ga videti pa hčerko bi zraven peljala da bi videla dojenčka..čeprav če bi mi na nuhalni ugotovili da je kaj narobe ne vem če bi šla na splav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] hvala vam! Kvaliteta UZ nima nobene veze z nuhalno, ker je to ena čist posebna meritev. Jaz sem sicer šla obakrat na NS, ker mi pač tistih 50 evrov nič ne pomeni in se mi zdi dobro preveriti, če je z otrokom vse v redu. In obsojanje gor ali dol - če nuhalna ne bi bila v redu in bi tudi nadaljne preiskave pokazale, da z otrokom ni vse v redu, bi verjetno šla delat splav - sicer z zelo težkim srcem, a mislim da bi šla - sem pa vesela, da se mi o tem ni bilo treba odločati. Drugače se pa strinjam, da je ta NS nekoliko precenjena in da večkrat povzroči samo trpljenje - osebno poznam 2 primera, ko NS ni bila v redu, nadaljnje preiskave so pa pokazale, da je vse OK, vendar pa si tisti, ki tega nismo doživeli, niti predstavljati ne moremo, kaj ženske v tistem vmesnem času, ko čakajo na nadaljnje izvide, preživljajo. Tako da - NS je čisto stvar osebne odločitve - in kot pravi viledka - če že vnaprej veš, da v nobenem primeru itak ne bi šla delat splava, potem je na NS čisto brezveze hodit.
|
|
|
|