Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: priimek in skrbništvo... 29.4.2009 9:57:42
|
|
|
|
tailor
|
ne brez očetovega podpisa ne bo nič! tudi moj je mogel odobrit ,da je lahko njegova bivša dodala svoj priimek. seveda ji ni delal problemov glede tega,res pa je da smo v dobrih odnosih z njo za tebe pa ne vem.lahko bo to žalitev za očeta,tudi mojemu se je to zdelo sprva grdo pa sem ga jaz prepričala da to ni nič takega tako zdaj nosi dva priimka prvo se napiše očetov in potem tvoj.
|
|
|
|
RE: priimek in skrbništvo... 29.4.2009 10:16:42
|
|
|
|
Njuškalo
|
Priimka brez odobritve očeta ne moreš dodati. Kar se meje tiče, ne bi smelo biti problema. Mogoče za vsak slučaj nosi s seboj še potni list. Moj sin ima priimek od bivšega+ moj dekliški priimek, jaz pa čisto drugega, ampak nikoli niso komplicirali na meji. Včasih me vprašajo, če je to moj otrok, rečem ja in to je to. Kar se tiče tega, če se tebi kaj naredi...žal ne odločaš o tem, pri kom naj bo potem otrok. To bi v takem primeru odločal CSD, upam, da v korist otroka. Ti si tukaj precej nemočna.
|
|
RE: priimek in skrbništvo... 29.4.2009 10:21:45
|
|
|
|
pika09
|
Živijo! Imaš enak problem kot sem ga imela jaz. Pri meni je trajalo skoraj 8 let, da sem lahko hčeri dodala moj priimek. Po letih pogajanj z njenim očetom, sem bila prisiljena vložiti tožbo, ki sem jo sicer dobila. Vendar pa je sodnica to napisala kot poravnavo in sem morala nositi svoje stroške. Poleg tega sem nato sama plačala tudi izdelavo novih dokumentov. Njen oče žal še vedno ne sprejema dejstva, da otrok nosi tudi moj priimek. Še več, žal je na sodšču izjavljal, da se bo z mojim priimkom počutila manjvredno, da je okolica ne bo sprejemala, da ji bo v sramoto, da smo v našem okolju nezaželeni.... skratka groza. To je govoril celo pred hčero, ki jo je vlekel na socialno in jo pred delavko meltretiral, da naj pove, da noče priimka. Skratka groza.... Kar se tiče skrbništva boš težko kaj dosegla. Te pa popolnoma razumem. Največ kar lahko dosežeš je, da npr vsaj zavarovanja in premoženje, ki ga imaš v oporoki napišeš na brata ali sestro oz koga komur zaupaš, da v primeru če se kaj zgodi, tega ne dobi tvoj bivši skupaj z otrokom. Da pa bi otroka dobil kdo drug in ne drugi še živeči starš, je pa skoraj nemogoče. Veliko sreče! Pika
|
|
|
| Stran: [1] |
Trebušnjaki.пеперутка16Ena moja znanka je bila noseča 3 mesece in je delala trebušnjake, pa je vedela, da je noseča. Ali ste delali trebušnjake, ko ste bili noseči, ali zdaj, ko ste noseči?Da. (
0%)
Da, dokler nisem vedela, da sem noseča. (
0%)
Ne. (
27%)
Ni mi prišlo na misel. (
73%)
Število vseh glasov: 11Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!