mami 3 -> RE: Ljubljana vrtci ZBIRAMO PODPISE za nove oddelke (12.5.2009 13:24:44)
|
Se strinjam z dopolnitvijo pisma. Da se ve, da spremljamo obvestila. Imam občutek, da se župan in načelnica za vrtce trudita. Če je župan osebno poklical mleo, mu tudi kot človeku (očetu, dedku) ni vseeno. Ne verjamem, da bi nas z obljubami namerno za nos vlekli. Ker potem bo septembra res polno otrok v mestni hiši... Če nam do jeseni ne bodo zagotovili mesta, bi nam morali to pošteno povedati. Jaz bi namreč začela iskati rešitev - zasebno varstvo. Ne vem, ali se ga dobi takoj, ali je treba dati več oglasov. Ker gre za sivo ekonomijo, se tudi malo bojim oglaševanja po spletnih straneh in po oglasnih deskah po blokih. Če primernega varstva ne bi dobila, bi se preselila iz Ljubljane nazaj na podeželje, da mi otroka pazijo ostareli starši. Kar bi bil seveda osebni poraz - po osamosvojitvi po letih odrekanja za stanovanjce v Ljubljani. Malo me moti razkorak med optimizmom MOL in relanostjo v vrtcih. V moji enoti ne dajejo izjav. Sicer me zelo zanima, kako bo MOL izločil v zadnjem trenutku "formalno" prijavljene v Ljubljani. Že prave goljufe se težko preganja, tu gre pa za obupane starše, ki skušajo(mo) preživeti. Na koncu smo vsi (Ljubljančani in okoličani) v isti stiski. Zato ne razumem, zakaj Ministrstvo za šolstvo in šport ne ukrepa (dovoli centralne evidence, ne prisili občin k zagotavljanju otroškega varstva).
|
|
|
|