zmajaz -> RE: Kdaj priporočate lonček (28.4.2009 21:32:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenček Amar, ena reč me še zanima. Praviš, da sta se dojila do 8 meseca. A to pomeni, da sta se izključno dojila, al si kaj dodajala. Meni je dojit sicer super, ampak je naš poba tako velik in tako aktiven (dejansko je pri miru samo ko trdno spi), da se bojim, da mu moje mleko ne bo več dolgo dovolj. Načeloma bi mu tvoje mleko moralo biti dovolj tam nekje do 6 meseca. Jaz sem mojo izključno dojila do 6 meseca, ker mi je pediater tako svetoval (edino ko je bilo poleti ful vroče in se je videlo, da je žejna, sem ji dajala še malo vode za pit - je pa itak zelo malo spila). Pri 6 mesecih sem začela uvajati GH, vendar ni bila preveč navdušena - tako da je komaj tam nekje pri 7 mesecih pojedla en kolikor tolikot soliden obrok mlečno-žitne kašice na dan, ostalo pa se je še vedno samo dojila. Sem pa recimo opazila tam nekje pri 4,5 meseca, da ji moje mleko ni bilo več dovolj nasitno, da bi lahko prespala večji del noči in je začela uro nočnega obroka pomikati nazaj od 4. ure zjutraj proti 1. zjutraj, potem pa je okoli 5h hotela še en obrok. Šele pri 7. mesecih, ko je potem zvečer pojedla bolj nasitno kašico, sva lahko potem tisti obrok ob 1h spet izpustili.
|
|
|
|