Migrene v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

flora1 -> Migrene v nosečnosti (28.4.2009 15:15:36)

Prijateljica me je opozorila na migrene, ki so lahko zelo nevarne za nosečnice. Več na spodnji povezavi
http://www.arhivo.com/?mod=aktualno&action=viewOne&ID=331&GID=6

end1 -> RE: Migrene v nosečnosti (28.4.2009 21:24:00)

jaz sem jih imela v obeh nosečnosih, migrena z auro, pa je šlo vse ok. kdaj bodo ali ne pa se ne da predvidet

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2009 23:39:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

gita10 -> RE: Migrene v nosečnosti (29.4.2009 9:19:52)

a je katera že kaj povezovala te migrene npr. z letnim časom: jazimam grozne pomladi in jeseni. Sicer ne vem če to kaj vpliva ampak vsako leto se to ponavlja. Pozimi ali poleti imam enkrat do dvakrat na mesec medtem ko pa meseci april,maj, junij in september,oktober katastrofa vsake 3 dni. 

BA2008 -> RE: Migrene v nosečnosti (29.4.2009 9:53:22)

mene so prej matrala prehodna obdobja (konec jeseni,začetek zime in konec pomladi,začetek poletja).zdaj pa še nisem imela migrene.

kalypso -> RE: Migrene v nosečnosti (29.4.2009 10:45:09)

jaz sem že pred nosečnostjo mela vsaj 1x na mesev hudo migreno z auro, zdaj v nosečnosti se je vse še poslabšalo. Vsaj 2x na mesec jo fašem ponavadi takrat ko se vreme drastično spreminja in je pritisk zelo nizek. Lahko vzameš lekadol, ampak, če je prava migrena ti ta ne bo pomagal, kaj drugega pa ne smeš.

Lenck -> RE: Migrene v nosečnosti (1.5.2009 16:57:15)

Jaz sem imela pred nosečnostjo migrenske glavobole, potem nekaj časa nič, zadnje mesece pa vse pogostejše, vendar nikoli tako hude kot pred nsečnostjo (zdaj zelo zelo redko z bruhanjem, vrtoglavico, slepoto...). Vendar so, drugače kot v "opozorilih", povezani nizkim krvnim pritiskom. Torej sklepam, da niso žilno ogrožajoči glavoboli, ampak samo izredno neprijetni - sploh, ker ležanje ne le, da ne pomaga, ampak je še huje, česa drugega pa se itak ne da početi, če ti glava poka. Pred nosečnostjo sem imela tablete, ker pa te odpadejo, sedaj pijem turško kave. Ampak tudi ta več ne funkcionira. Zdaj pač zjutraj, ko odprem oči in me "vseka" po glavi, v mislih prav po mornarsko zakolnem in kolnem cel dan ali dva, pa mine. Ne, niti ne pomaga, zamotim pa se. [sm=smiley36.gif]

flora1 -> RE: Migrene v nosečnosti (1.5.2009 23:43:18)

Hvala za odgovore. Potem so glavoboli res problematični, če tarejo toliko nosečnic :(

flora1 -> RE: Migrene v nosečnosti (4.5.2009 19:55:45)

Prijateljica mi pravi, da se ji bo zmešalo od teh migren... da ni za živet.. kaj priporočate

gita10 -> RE: Migrene v nosečnosti (4.5.2009 20:12:52)

meni pomaga samo injekcija ketonala in torecana. Ko pa sem bila noseča sem  hodila na masaže za nosečnice in takrat mi je bilo malo bolje. Vedno me je maserka masirala v temi in brez kakšnih posebnih vonjev. Je pa zanimivo, da v nosečnosti pomaga že lekadol, ki bi jih pred ali po nosečnosti lahko jedla kot bombone pa ne bi nič pomagalo.

Alfabeta -> RE: Migrene v nosečnosti (4.5.2009 20:14:59)

No, jaz sem pa ravno kontra.

Jaz imam tudi migrene, že 16 let. Vendar so mi v obeh nosečnostih čudežno izginile in po porodu so se spet tako čudežno pojavile

Stran: [1]