Folna kislina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Folna kislina (13.5.2005 9:10:59)

No jz sem že pridna in jemljem folno kislino od prvega dne ko sem izvedela za nosečnost (3 dni),vendar pa sem danes prebrala, da bi morala folno kislino jesti že pred nosečnostjo, vendar NAJKASNEJE od spočetja dalje....Kako hudiča pa naj vem, kdaj se je pikica prijela?! In potlej šok: folna kislina pomaga pri pravilnem zapiranju nevralne cevi, ki se zapira med 24 in 27 DNEM nosečnosti?!?! IN MENE ZDEJ ZARES, AMPAK ZARES, PANIKA DAJE!!

..Prvi dan zadnje M sem imela 10 oz. 11. aprila..

Meceno -> Folna kislina (13.5.2005 9:14:51)

Naj te ne , ker včasih niso imel folne kisline pa poglej sebe , ti kaj manka , pa sej si jo tudi z hrano pridelala , tako da , ne se sekirat !!!!

dadica -> Folna kislina (13.5.2005 9:16:49)

nič se ne sekiraj,misli tako pet- deset let še skoraj nobena ni jemala teh tablet pa je vse ok.Tud naše mame jih niso in tudi jaz jih ne ker mi skupaj z dabrostonom nobena folna kislina ne odgovarja,dobim izpuščaje in bruham,tako da...

Meceno -> Folna kislina (13.5.2005 9:19:09)

Otrok , se bo lepo razvil , jo pa jemlji sedaj , saj ni pomembnih samo prvih nekaj dni ampak cela :nosecka: kot celota in do prvega timeseča jo je pa fajn jemat.
Se pa je ta folna kislina hudo razpasla v zadnjih dveh letih , tako da ,...

Mirno;)

Lp Meceno

tajč -> Folna kislina (13.5.2005 9:20:37)

Pozdravljena!

Najprej se lepo pomiri. Sigurno poješ kako sadje ali pa zelenjavo na dan tako da si pikica tako ali tako vzame kar želi.

lp

Nannn -> Folna kislina (13.5.2005 10:05:45)

ne skrbet...v bistvu so ti punce ze napisale...

Cuvaj svojo :duda:

smrka -> Folna kislina (13.5.2005 10:39:02)

BREZ PANIKE! Jaz je nisem nikoli pila, sem pa v 29 t nosecnosti, in vse je uredu.
:kuza:
smrka

Špacka -> Folna kislina (13.5.2005 10:59:30)

Bolj škodi panika, ki te daje sedaj, jaz sem tud začela jest šele, ko sem ugotivila, da sem noseča, pa mali nič ne manjka:love:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.5.2005 11:25:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Dadi -> Folna kislina (13.5.2005 15:34:46)

nič bat jaz je v prvo nisem jemala pa je z detko vse ok, v drugo pa tudi ne, pa nič ne paničarim. Telo že samo poskrbi. Meni je na začetku nosečnosti ful pasala Zala life in seveda sem je spila na hektolitre. In hudimana sem zadnjič gledala da vsebuje folno kislino. Telo že poskrbi nič bat.

lumpy -> Folna kislina (13.5.2005 17:38:12)

Caffee, :rozica:
Ne se sekirat, tudi jaz sem jo začela jemati šele včeraj, da sem noseča pa sem izvedela v sredo .
Kdaj si pa naročena na prvi g. pregled?

Nalin, :rozica:
te lahko vprašam kakšno slabo izkušnjo si pa imela.

:muca:

Anonimen -> Folna kislina (14.5.2005 1:42:30)

lumpy, prvi pregled imam 1.6.

Stran: [1]