A se da spečt kruh samo iz ržene moke? Na Pohorju pečejo tisti fajn kisel ržen kruh, pa ne vem, ali dajo zraven kaj pšenične moke ali ne?
LP
tailor -> RE: Ržen kruh (28.4.2009 9:44:54)
ja se da ,tako kot iz ajdove moke.pride pa zelo zbit.jaz bi mešala z navadno moko.mislim da smo dajali jelenovo sol not.
pikecpokec -> RE: Ržen kruh (28.4.2009 9:54:21)
Meni je glih to všeč, da je zbit. Je pa res težek za jest. Kaj pa je jelenova sol?
tailor -> RE: Ržen kruh (28.4.2009 18:29:43)
jelenova sol se kupi mislim da samo v lekarni ,znjo se tudi dela medenjake.
tailor -> RE: Ržen kruh (28.4.2009 18:33:21)
Jelenova sol je zmes amonijevega hidrogen karbonata – NH4HCO3 in amonijevega karbamata H2N-CO-ONH4. Včasih so jo pridobivali iz rogov jelenov, od tod tudi zanimivo ime.
kaya2007 -> RE: Ržen kruh (30.4.2009 8:49:09)
jaz v avstriji kupujem 100% ržen kruh in je super dober, nič tako zelo zbit..ne vem zakaj se ga pri nas nikjer ne najde???