nadomestna gradnja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

romy -> nadomestna gradnja (27.4.2009 15:12:56)

Aja, še nekaj sem pozabila vprašat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kako je z nadomestno gradnjo? Ali je res zdaj neki novi zakon ki ne dovoli več nadomestne gradnje v bližini starega objekta (razen seveda na mestu kjer stoji stari objekt)? Kako je s tem?

Tudi to sem nekaj brala na internetu, pa nisem ravno ziher kako in kaj!

Mi bi recimo delali nadomestno gradnjo približno 70 m stran od starega objekta. Je to sploh možno? In potem kao navedeš razloge zakaj tako, da ti odobrijo?

Kakšni morajo biti razlogi? Je služnostna pot dovolj dober razlog za nadomestno gradnjo 70 m stran od starega objekta?

Hvala, lp

ALWAYS LARA -> RE: nadomestna gradnja (27.4.2009 17:51:03)

ne vem odgovora, vempa, da bi se na tvojem mestu to pozanimala direkt na občini, ker rekla kazala je zmeri kr neki, tabolš je informacija iz prve roke. poklič pa se pozanimej a ne

Anonimen -> RE: nadomestna gradnja (27.4.2009 18:34:40)

Zidaš lahko tam, kjer je določeno v prostorskih planih. Mi imamo npr. parcelo veliko 1ha, od tega je 501 kvadrat določen za gradnjo in to na točno določenem delu parcele. Ne moremo zidat na drugem koncu, tudi če bi hoteli.

Tu je povezava do Zakona o gradnji objektov http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2004102&stevilka=4398 , kjer ti pa točno piše, kaj je nadomestna gradnja, kje se lahko gradi, kako je z rušitvijo starega objekta ipd. Na občini pa izveš, kateri plani veljajo za tvojo parcelo, kje so meje zazidljivosti, kakšen je lahko objekt ipd. 

Drnula -> RE: nadomestna gradnja (28.4.2009 8:14:02)

Za nadomestno gradnjo sem se zanimala sam pred ca 2 leti. Sicer na lokaciji, kjer stoji hiša s svojo hišno številko, vpisana v zemljiško knjigo od nekdaj.
Lokacija, kjer se nahaja hiša je na delu občine, ki sicer ni predviden za naselja in dovoljenaj za nadomestno gradnjo ne mroem dobiti. Tudi v gradnji v čisto identičnih geberith. Lahko pa se uselim vanjo in tam živim, imam za to vse pravice. Tako da bi to lahko spleljala edino na ta način da bi rekla da obnavljam staro hišo.

Drnula -> RE: nadomestna gradnja (28.4.2009 8:14:28)

Zmenita se za sestanek na občini.

polho3006 -> RE: nadomestna gradnja (28.4.2009 10:28:14)

Nadomestna gradnja po novem ZGO-ju ne obstaja več. V bistvu ti je nadomestna gradnja pomenila samo olajšavo pri izračunu komunalnega prispevka, postopek izdelave PGD-ja in pridobivanja pogojev in soglasij je popolnoma enak kot pri redni gradnji. Pomebno pa je da imaš tam kjer nameravaš graditi stavbno zemljišče.

Anonimen -> RE: nadomestna gradnja (28.4.2009 10:42:38)

Ja točno tako ... nadomestne gradnje ni več. 

Drnula -> RE: nadomestna gradnja (29.4.2009 9:04:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ja točno tako ... nadomestne gradnje ni več. 

zanimiva info

Stran: [1]