pomivalni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

boni25 -> pomivalni stroj (27.4.2009 11:58:50)

Ojla punce!
Upam da mi boste znale svetovat kaj naj naredim.Imam Gorenjev pomivalni stroj star dve leti.Moti me to da mi po vsakem pranju na kozarcih ostane na vrhu kozarca "krancelček",če me razumete,ostane mi rob in izgleda kot da je kozarec umzan.Zgleda ravno tako kot da bi bil kamen samo ne vem kako naj se tega resim.Ze te tablete sm različne probala,noter imam nalito za sijaj in sol.Tako da ne vem v čem je problem.Kaj naj se naredim?

lp in hvala

zmajaz -> RE: pomivalni stroj (27.4.2009 12:39:08)

Tole z "meglo" na kozarcih mislim, da je problem bolj ali manj kar pri vseh pomivalcih. Jaz zato kozarcev sploh ne dajem več v stroj prat, ker prej ali slej dobijo to "meglo", ki ne gre nikoli več dol in potem je kozarec videti, kot bi bil umazan. Ne vem, če je to zaradi soli ali od česa je. Če ima katera kak pameten nasvet, pa kar na plano z njim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

alička -> RE: pomivalni stroj (27.4.2009 12:47:01)

Jaz imam vedno lepe sijoče kozarce, pa jih dnevno pomivam v pomivalcu. Uporbljam pa Splendid tablete, sijaj in sol (Sparova znamka).

bskrle -> RE: pomivalni stroj (27.4.2009 12:56:28)

Za kozarce uporabljam tekoči prašek. Kozarci so lepi.

Anonimen -> RE: pomivalni stroj (27.4.2009 14:36:16)

Mogoče sijaj in/ali sol dozira v premajhnih ali prevelikih količinah. Verjetno v premajhnih. Ponavadi je v posodici za sijaj kakšen hakeljček, s katerim spreminjaš nastavitev za količino doziranega sijaja v enem pranju. Doziranje soli se spreminja različno od proizvajalca do proizvajalca in glede na trdoto vode, piše v navodilih. Lahko pa tudi, da ti ne posuši do konca in se vlaga kondenzira na robu kozarcev.

Eca -> RE: pomivalni stroj (27.4.2009 15:01:10)

Pa eni kozarci tudi niso primerni za pomivalce.....piše na embalaži kozarcev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

robinzon -> RE: pomivalni stroj (27.4.2009 16:50:33)

Bi rekla, da ima Ankica prav. Premalo sredstva za sijaj, pojačaj.

Nika v službi -> RE: pomivalni stroj (28.4.2009 11:17:30)

Ja, lahko da je problem v doziranju sijaja oz. soli (a prej je bilo pa bp?), lahko da so kozarci slabše kvalitete ali neprimerni za pomivanje v pomivalcu. Mi tudi uporabljamo gel in kozarci so sijoči.

malania -> RE: pomivalni stroj (28.4.2009 13:17:02)

Živjo!

Pri nas doma imamo Boschev pomivalni, star že 16 let. Tudi naši kozarci so bili vsi taki ''čudni''. Sicer jim ni bilo več pomoči in so pač ostali taki.. dokler se niso razbili in smo kupili nove [sm=smiley1.gif]. Mami je potem ugotovila, da je najbrž bilo zato, ker smo takrat kupovali en poceni prašek v prahu (mislim da z Lidla, no, saj nima veze... vem da je bil nekaj poceni...). Če se ne motim, naj bi to bila korozija. No, od takrat naprej smo vedno kupovali bolj 'kvalitetne' praške in nimamo več takih težav.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2009 14:14:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2009 23:27:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]