Kaj sledi po Klomifenu? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

sončekm -> Kaj sledi po Klomifenu? (27.4.2009 8:28:47)

Punce, kaj mi sledi, ker na Klomifen ne reagiram? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Goldy -> RE: Kaj sledi? (27.4.2009 10:23:21)

Mene je po neuspešnem Klomifemu dala na operacijo (pregrada, endometrioza...), moža pa na spermiogram. Ker še kar nič ni bilo, sva dobila napotnico za v LJ. Tam so nama pa povedali, da druge kot umetna oploditev itak ne pride v poštev. In to je bilo to. In v tretjem poskusu je uspelo. Zdaj pa čakamo junija....

kitka1 -> RE: Kaj sledi? (27.4.2009 11:59:58)

Odvisno od tega, kaj si že imela...

Običajno je najprej hormonski krvni test, spermiogram in HSG (rentgensko slikanje maternice - preverijo prehodnost jajcevodov in še kaj). Če je vse od tega ok, potem sledi stimulacija s klomifenom. Če ni uspešna, mogoče poskusijo še s hormoni, kot npr. gonal, menopur... Potem je pa na vrsti že diagnostična laparo in histeroskopija (malo pokukajo v notranjost maternice in trebušne votline, popravijo, če je kaj narobe...) in nato postopki - IUI in IVF...

Seveda pa se kjerkoli na tej poti lahko kaj pokaže in potem se stvari prilagajajo situaciji (npr. če so jajcevodi čisto neprehodni, je nesmiselno vse razen IVF). Možnosti je pa ogromno... Prepusti se strokovnjakom za neplodnost (če se še nisi, pa takoj k njim v Lj. ali Mb.).

sončekm -> RE: Kaj sledi? (27.4.2009 13:54:43)

Bila sem že na HSGju pa na laparaskopiji,zdej sem pa na klomifenu. Se pravi,da sledijo hormoni,če sem prav razumela?

kitka1 -> RE: Kaj sledi? (27.4.2009 20:39:51)

Verjetno ti bodo predlagali kakšen ciklus hormonov, ker je običajno odzivnost jajčnikov nanje večja kot na klomifen (klomifen le spodbuja tvoje žleze, da izločajo hormone, kar še ne zagotavlja, da jih tudi zares bodo sprostili dovolj).

Kaj pa krvna slika hormonov in partnerjev spermiogram? Če je to vse ok, potem te bodo kmalu poslali na umetne postopke. Običajno najprej pošljejo na IUI (umetna inseminacija), če v nekaj poskusih ne uspe, pa sledi IVF.

anci banci -> RE: Kaj sledi? (28.4.2009 11:06:41)

IZVIRNO SPOROČILO: sončekm

Bila sem že na HSGju pa na laparaskopiji,zdej sem pa na klomifenu. Se pravi,da sledijo hormoni,če sem prav razumela?

pred klomifenom je bila pregeldana hormonska slika in je bila ok
po neuspešni terapiji z klomifenom in ostalimi zdravili (prometrium in aglurab), je sledila laparoskopija in histeroskopija (zaradi policističnih jajčnikov in polipa na materničnem vratu)
partner je še pred tem opravil 3x spermiogram (niso bili glih najboljši rezultati)
6 mesecev po laparo in histero(ker ni ratalo) naju je poslal v postopek umetne oploditve in je v prvo uspelo (sedaj sem v 29 tednu)

Stran: [1]