Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (12.5.2005 22:18:34)

Torej, imamo 4 zobke, mali pa takoj, ko vidi zobno ščetko, zapre usta in obrne glavo. Ni šans, da bi mu umila zobe.

Nekaj časa je bil navdušen, da sem mu štorala po ustih z zobno ščetko, potem pa ga je minilo, zdaj pa je katastrofa. Še očke zatisne, kot da bo ščetka zato izginila. :)

Imate predloge, kaj naredit?




Seven* -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (12.5.2005 22:20:58)

Nam je zobozdravnica ob pregledu rekla, da se takim malim ne umiva zob. Dovolj je, ce se obloge odstrani z mehko krpico (plenicko). Najbolj vazna je pa prehrana. Otrok si zacne umivati zobe sele ko zna izpljunit. Jaz se bom tega drzala. Za pit je odsvetovala sadne caje (kislina) in priporocala vodo ali kaksen zeliscni caj.




Jančika_ -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (12.5.2005 22:22:11)

Pojma nimam. Vasja je do pred kratkim takoj po obroku sam od sebe na široko odprl usta, da sem mu lahko z gazico obrisala čekane, zdaj pa ni več šanse.

Poskušam tako, da malo podrgnem svoje zobe z gazo, pa njegovo rokico dam zraven, da kao on to dela, ampak se še vseeno buni.

A da kar očke zapre, frajer mali:love:!




BokiMB -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (12.5.2005 22:27:36)

Pri nas je bilo podobno: najprej se mu je zdelo fino, ko sem mu s krtačko štorala po ustih, nato ust ni več hotel odpreti in sem prešaltala na mokro pleničko in se mu je nekaj časa zdelo fino sesat vodo iz pleničke, jaz pa sem mu medtem po zobkih potegnila, dokler se mu tudi to ni priskutilo.

Zdaj, pri dobrih 14 mesecih, delam tako, da ga položim ležečke na pralni stroj in mu s krtačko očistim zobe. Če noče, mu to naredim na silo, ampak pazim, da je kratko in neboleče, nato pa mu v usta potisnem še flourjevo tabletko (tudi to smo uvedli pred kratkim). Njegova prehrana namreč ni najbolj zdrava (poje tudi precej sladkega). Zvečer ima včasih take obloge, da mu tega res ne morem pustit na zobeh.




Anonimen -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (12.5.2005 22:30:28)

Ja, prav smesen je, kar se tega tice. :)- Seven, z gazico sem tudi poskusala, pa je se slabše - ugriznil me je in to kar precej močno..:hudicek::hudicek::hudicek:




Anja167 -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (12.5.2005 22:41:55)

Mi imamo pa ravno zdajle dobre dneve. Potem ko smo se nekaj časa radi umivali, pa potem spet ne, zdaj po kopanju vzamem v levo roko svojo krtačko, v desno Enejevo, obe vtaknem pod fejst mrzlo vodo (paše, ker izraščajo zobki), potem pa z levo umivam svoje zobe, z desno pa Enejeve. Samo tako mi odpre usta. Metoda uspeva že kakšen teden. :bravo::bravo::bravo:




Anonimen -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 7:08:48)

Moj je čist nor na krtačko, očitno ga dlesni srbijo...dam mu malo pikico njegove zobne paste in mu skrtačim zobke, potem pa sam nadaljuje in kmalu obrne ščetko in ročaj gricka.
Všeč mi je, zaenkrat!;)

Lp!:rozica:




tesa -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 7:56:48)

Mi2 sva komaj začela spoznavati ščetko in zaenkrat jo full obožuje:)- Sam kaj ko jo potem noče dati iz rok in bi jo kar grizljal:zmeden2: Verjetno mu paše, da si masira dlesni.
Je pa sigurno, da ko bo potrebno tapravo ščetkanje bo tut moj mel kar precej proti:zmeden2:




lin -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 8:46:04)

Jaz imam za našo Lin naprstnik iz gume s keterim ji čistim zobke,bc,ariel cca.1.000 2 kosa.
Sem pa ji kupla zobno ščetko,s katero ji pustim da se igra,da vidi da ni baubau,pa ko jo grize ji rečem pridna,sama zobke umivaš!!!!!!!!!!!!!!!!Tako da upam da pol res nebo straha pred zob.ščetko.
Poskusi!




Blink1 -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 8:54:13)

Neja ima tudi tako gumijasto zobno krtačko, s katero se igra in jo seveda valja po ustih.




Anonimen -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 10:04:08)

Pri nas je blo isto, le da smo mi začeli malo kasneje (ker pri 10 mesecih še ni imela nobenega zobka).

Pa sem jo nehala silit. Poskusim jih umit čim večkrat, včasih je za, včasih ne. Sem pa zdaj kupila tisto naprstno ščetko in kolodont, pa ji je okus tolk všeč, da kar večinoma zdrži.

Največkrat si jih pa umije sama. Kaj čem, bolje to kot nič.

Jaz ga ne bi silila, ker po mojem potem sploh nikoli ne bo z veseljem umival zob.




AnBan -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 10:45:51)

Ma lepo vas prosim...tako malemu pa res ne mores s scetko umivat, vsaj ne cisto.

Pri nas gre to takole:
okrog prsta si navijem cisto, prelikano cunjco, zmocim in potem recem zigizigizigi...aua:)-:)-, pa :duda:hitr odpre usta in mu lepo ocistim zobke in se tako smeji, pa zdaj me pa tudi ze ugrizne...sem to ze pri prvem prakticirala in je bila najboljsa varianta. Krtacko pa pol, ko se ze vec zaveda.





puncica -> Kako 10 - mesečnika prepričat, da mu umijem zobe? (13.5.2005 10:54:53)

Mi mamo pa en zob, pa ne vem kaj naj z njim naredim:)- Zdej že kr dobr gleda ven, sam sam žagica, pa še zdej ne vem al nej ji to umivam al kako. Ma drugač pa itak ust ne odpre, pa če ne vem kaj narediš, drži tako skup zaprte, da groza. Sploh če kako tako stvar poje ki jo ne sme (smetke, drobtince na tleh, kamenček,...) Komi ji pol to ven zbezam A moram ta en zob, ki je v bistvu žagica že tud umivat?:zmeden2:




Stran: [1]