soncipunci -> RE: Nakup preko amazon-a (29.4.2009 21:50:39)
|
z amazonom je tako kot ti piše naja31. ko naložiš v košarico, ti prikaže stroške dostave. če ne želiš nakupa, ga pač ne potrdiš. če naročaš z ameriškega oz. na splošno z območja izven eu, računaj še na možnost uvoznega davka in carine. o višini se pozanimaj na carinski pošti, ker je različno glede na vrsto poslanega blaga. načeloma do vrednosti 20eur ne plačaš ničesar poleg kupnine in dostave, od 20-150eur se plača uvozni davek, nad 150eur pa uvozni davek in carina. jaz sem pred kratkim prvič naročala z ameriškega amazona in sem bila s hitrostjo dostave zadovoljna. prišlo je bistveno hitreje kot so mi napisali ob naročilu. mislim tudi, da je dokaj varna spletna trgovina... razjezilo me je pa tole: amazon knjige lepo zavije v folijo, da se knjige ne vozijo sem in tja po škatli. na carini so to odprli - prerezali in tako tudi pustili. če bi vsaj malo zalepili nazaj, bi knjige dobila nepoškodovane, tako pa sem dobila že nove - Z UŠESI. na to sem alergična!!! glede na to, da si zaračunajo okoli 3eur še za postopek carinjenja, bi lahko pogrešali košček selotejpa, a ne???!
|
|
|
|