Ne vem, kdaj ima dovolj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

BONI* -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 20:11:51)

Živjo! Jaz imam kar naprej ene probleme:(( Ampak zato ste pa ve tuki, da mi pomagate:bravo:

Jaz ne vem, kdaj je Luka sit oz. kdaj ima dovolj, ko mu dajem po žlici:zmeden2: Sedaj že zelo lepo obvlada žlico in je brez problemov. Pogoj je samo to, da ni preveč utrujen. Celo tak dober jedec je, da poje čisto vse, kar mu dam, če je le kolikor toliko ukusno. Če mu kaj ni všeč, začne jokati in ven pluvati.
Ves čas lepo odpira usta, vse dol poje, nič ven ne pluva, ne stiska ust skupaj,...skratka jaz sploh ne vem, kdaj ima dovolj oz. kdaj je sit. Vmes mu sicer včasih malo motivacija pade in mu moraš zdraven recimo kakšne akrobacije z žlico izvajat, pa spet začne lepo jest. Danes je recimo pojedel ob 11h celo tavelko Hippovo kašico z puranom in rižem (je za od 4 mes. dalje), zvečer pa še 130 ml Hippovega gresa. Problem pa je v tem, da mislim, da je bilo vsega preveč, ker je potem parkrat pošteno bruhnil-ne polil ali kupčka podrl, prav bruhnil:( Sej sem sama kriva, ker sem mu toliko dala:ups:
Sej vem, že 100x postavljeno vprašanje, ampak vseeno- koliko pa naj bi pojedel kašice 5 mesečnik :zmeden: Ne bi mu rada dajala preveč. Ne bi mu rada raztegnila želodčka in res si ne želim imeti bajska za sinčka.

Hvala za pomoč! Lp, Boni

puncica -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 20:23:04)

Ja pri nas se vedno začne stran obračat ko ima dovolj, pa nemirna rata, ko se že na pol naje, tako da prot koncu jo je treba kr zabavat. A tvoj škratek pa nič ne pokaže da ne bi več, a je sploh kej drugačen kot na začetku ko ga hraniš. Naša je naprej čist skoncentrirana na hrano, nič druga jo ne zanima, prot koncu pa vse okol nje. Pol pa je zdaj začela še jezik s hrano stegvat ven, da ji vse dol pada, jst pa zravn norim:(( Okol stola ma pa tako ko pri prašičih:zmeden2::)-

BONI* -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 20:27:25)

Sej mu pade mal koncentracija, ampak ko ga pa začnem malo bolj ogovarjat (ala mnjam, kolk je to dobr...), začne pa spet lepo jest. Ne vem, a bi mogla takrat nehat:zmeden:

lp, Boni

cleopatra -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 20:30:10)

Naša:duda: na začetku zainteresirano odpira usta, ko pa noče več jih tišči skupaj oz. pljune ven, če ji dam v usta.

puncica -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 20:46:39)

hmm, kaj pa vem, mogoče pa, sej naša bi tud pol še kruh jedla pa kekse pa ne vem kaj še vse, a ko začne enkrat stran se obračat in se hecat, tako da zanalašč uste odpre pa zapre da mi vse z žlice pade, potem pa raj neham, si mislim pol že ima dost. A pa usta še vedno odpira, pa ga kej trese ko tako požre, sej veš tako kot bi se mu zagabilo al pa šlo na bruhanje, naša je neki časa to delala, zdej pa zna že ven jezik dat da ji dol samo pade:(( Mal ga opazuj, pa če se ti zdi da je sit pač nehaj.

sonjaka -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 21:37:13)

Joj, jaz nisem nek strokovnjak, ampak jaz tamali dam kolikor mislim, da ji je dovolj (če prej ne neha)- in tudi pripravim ji toliko. Patronažna mi je sicer prinesla neke tabele, vendar ji jaz še ne dajem celega obroka (sicer ga ne poje), da ne bi imela kakšnih težav. Hraniva se počasi in ko koncentracija upade in so druge stvari bolj zanimive preneham, če prej ne začne pluvati ven.
Ma saj vem, da nisem nič pomagala.
Me pa nekaj zanima - ko sem gledala sestavo teh kašic je notri tudi smetana, pa mleko, sol... piše pa po 4. mesecu. A ni malo prekmalu?
No srečno pri hranjenju.

BONI* -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 21:42:44)

Sonjaka, jaz sem zbirala take, kjer piše da so brez dodanega sladkorja, soli, glutena, veziv, nabrvil in ne vem česa še. Za mleko sem pa mislila, da je adaptirano:zmeden:A ni:zmeden2:Smetana?:ups:

sonjaka -> Ne vem, kdaj ima dovolj (12.5.2005 22:34:56)

Veš Boni, saj nisem mislila nič slabega (nisem mislila direktno te kašice). Samo vprašam. Nisem namreč najbolj vešča v kuhanju, pa tudi v noben užitek mi ni. Zaenkrat sicer še pripravljam zelenjavico na sopari, kasneje pa bi si tudi jaz včasih malo olajšala kuhanje. In tako sem zadnjič bolj nahitro - tako je, če nakupujeva z malo - pregledovala te Hipp kašice (in druge) pa sem videla sestavine nekaterih in nisem prav zaradi tega nič kupila.
Tudi mene zanima glede tega dodanega mleka - ker v nekaterih piše pasterizirano mleko (to pa je kravje ?), pa smetana.

Natas@ -> Ne vem, kdaj ima dovolj (13.5.2005 8:51:13)

Naš ko ima dovolj ne odpre več ust, če pa mu slučajno uspem še eno žlico dat v usta pa vse skupaj ven pljune. sicer smo pa pri nas začeli pljuvati in to tako da je vse okrog popljuvano. TAko da mu hrano ne dam več ko začne pljuvat, pa je čisto zadovoljen, pa včasih poje samo 50 ml, včasih pa tam okoli 150 ml. Je pa že vse obroke po žlici, razen ponoči dobi flaško z mlekom. Aja s temi ml je pa tako, da sem zmerila koliko ml gre v malo večjo kavno šalčko (ponavadi iz teh je).

Lp

Bejba -> Ne vem, kdaj ima dovolj (13.5.2005 9:36:45)

Kot veš Boni je tudi naš sonček pravi požerušček. Tudi jaz ne vem kdaj ima zadosti oz. pri nas je ponavadi vedno vprašanje ali mu pripravim še ali ima zadosti, ker je ponavadi njegov krožniček čisto prazen ;). Pri zelenjavi mu edino začne "nazaj gor" it, ko ima dovolj, ampak on bi kljub temu še kar jedel :zmeden:. Jaz imam orientacijo kar tako, da ko se začne okoli ozirat in zvirat ter je vse drugo bolj zanimivo kot hrana, potem smo ponavadi že blizu "cilja". Poje pa cca. 200 ml sadja s kakšnim jogurtom ali skuto, cca. 200 ml zelenjavice, cca. 210 ml riževe kašice in 230 ml mleka zjutraj ter popoldne.

LP; Bejba

niki5 -> Ne vem, kdaj ima dovolj (13.5.2005 11:28:39)

V raznih kašicah, ki se mešajo z vodo je notri adaptirano mleko. Drugače pa ko sem brala sestavine Frutkov sem videla, da je povsod napisan še sladkor, kar mi pa ni všeč. Tako, da imam doma dve Hippovi, ki sta brez raznoraznih dodatkov in sladkorja. Mu jih pa še nisem dala. Zaenkart še ni bilo potrebe. Vsaj do 1 leta bi se rada izognila kristalnemu sladkorju.

Pupica -> Ne vem, kdaj ima dovolj (15.5.2005 17:39:54)

Tut naša je tiste vrste jedec, ki raje bruhne, kot pa da bi prenehala jest.
Ja sedaj sama gledam, da ko vidim, da malo bolj leno odpre usta, ji preneham dajati.Aja pa vedno iz iste skledice je, tako da skoraj vedno isto količino poje.
LP
9nebesa

Stran: [1]