neprehodni jajcniki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

lily25 -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 18:52:40)

Hojla vsem tistim ki ste ze:nosecka: in tistim ki se boste.

Nekja me zanima. Ali ti lahko G na pregledu ze z ultrazvokom (vaginalnim) potrdi, da so jajcniki neprehodni ali to morda pokazejo kaksne druge raziskave?

lep dan in se lepsi vecer!:rozica::rozica::rozica:

LP
Lily

emaa -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 19:03:40)

kolikor vem, se to pregleda z HSG, kontrastnim slikanjem rodil

rija -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 19:04:12)

morda neprehodni jajcevodi. Za jajčnike še nisem slišala. Ne, ne vidi se, vidi pa se pri laparoskopski preiskavi ali slikanju maternice.

lily25 -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 20:34:29)

Hvala rija, namrec jaz sem slisala, da ko ti G naredi ultrazvok (vaginalni) te boli, ce imas neprehodne jajcevode.
Ko je G meni to prvic delal sem bila prav pozorna na bolecino, toda nic nisem obcutila (nic me ni bolelo)

LP
Lily

rija -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:07:18)

sama imam neprehodna oba jajcevoda, za sabo pa že nešteto vaginalnih UZ, pa me do zdaj še nobeden ni bolel. Pa tudi sicer nisem nikoli v življenju čutila kakršnekoli bolečine v rodilih, edino ko nisem zanosila, so posumili na neprehodne jajcevode.
Tako da, na slepo govoriti je povsem nemogoče.Če pa boš na žalost prišla tako daleč, da te bodo morali na te stvari pregledati, pa so tudi še možni operacijski posegi, ki lahko neprehodne jajcevode popravijo. Ali pa tudi ne.
Res pa je, da baje zelo boli HSG če imaš neprehodne jajcevode, tega pa ti ne morem zagotoviti, ker so mi to preiskavo opravili v sklopu laparoskopije pod narkozo.

tinkamiška -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:12:39)

Se čist strinjam z Rijo in tudi meni so preveli prehodnost jajcevodov v sklopu laparoskopije.

In če bi bilo tako enostavno preveriti prehodnost jajcevodov-samo UZ-potem HSG-ja sploh nebi delali.

Tinka

Sulfinija -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:14:21)

Ojla!!!!

Tudi sama sem imela neprehoden levi jajcevod in mi niso ugotovili na vaginalnem uz to zadevo.Danes točno mineva eno leto odkar sem imela hsg slikanje rodil in tam so to zadevo ugotovili.Pa sploh me ne vprašat kok me je bollo,auuuuuuuuuuuuuuuu,vendar za :duda: je mal treba zobe stisnit pa bo sama je še namreč nimam,upam pa da jo bom kmalu lahko stisnila k sebi!!!!!

LP Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:

rija -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:17:57)

Mojca, to vse upamo.

Anitka -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:26:05)

Rija nič bat HSG-ja. Mene ni bolelo, smo pač različne. Mene je takrat najbolj mučila lakota 8)8)

Je pa to vsekakor korak naprej do :duda:

rija -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:26:57)

Ja zdaj pa se ga res več ne bojim, so že hujše stvari za mano...

lily25 -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:36:39)

Pa vas je kaj matralo ali bolelo prej preden ste sle na laparoskopijo ali ste sle samo zato ker niste zanosile?

rija -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 21:37:48)

Čisto nobenih bolečin, bi mislila da bom zanosila takoj, potem pa nič. Pač, dve laparo...

emaa -> neprehodni jajcniki (12.5.2005 22:54:38)

mene ni nič bolel, pa baje zna zelo bolet jajcevod napolnjen s tekočino, niente, nada

naja78 -> neprehodni jajcniki (13.5.2005 7:16:24)

halo!sama sem bila na gsg-ju 3 dni nazaj!naj ti povem,da se ti ni treba nič bat,saj veš kako zgleda popadek!!:bravo:sama sem ponosna na to,da sem hitro ukrepala,kajti hsg je pokazal neprehodnost L jajcevoda.baje se da odpravit z laparo,kot so rekle punce pred mano.na UZpa se definitivno ne vidi prehodnost,samo jajčnik in maternica,pa še to moraš bit v drugi polovici ciklusa -za maternico.

torej pogumno v boj,pa čim prej na hsg,da veš kam pes taco moli.ni pa 100% ta preiskava,to pa potrdi laparo.lahko je vse ok,oz ni tako črno kot zgleda na hsg-ju.

jaz bi to preiskavo vsaki priporočala,pa še malo te prepucajo spodaj.

Stran: [1]