tassika -> RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del (12.5.2009 11:45:44)
|
Ojla punce, sem se spravila iz stanovanja v trgovino in k zelenjavarju in sem tudi jaz kupila jagode in češnje, čeprav so še zelo drage, ampak malo si jih pa lahko privoščim. Rižko jaz se trudim kar zdravo jest, no ja pade kdaj tudi kakšna pica, mc donalds mi pa ne diši več, je m tudi sadje, meni so bolj problem mleko in jogurti, ampak tudi to se pomatram, pa zadnje čase mi ves čas pada sladkor bi skos jedla sladoled ali pa bonbone une cedevita, pa palačinke s čokolado,... in zato danes pečem tole, samo pri meni ne bo 12ur v hladilniku, do zvečer pol pa bo šlo, sva sposobna pojesti cel pladenj v enem dnevu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] SKUTINO PECIVO PRVA PLAST: 250 g zmletih Albert piškotov preliješ s 200 g stopljenega masla. Dobljeno maso razporediš na pekač, obložen s peka papirjem. Pečeš 10 minut (150 stopinj) in ohladiš. DRUGA PLAST: Penasto zmešaš 5 jajc, 17 dag sladkorja in 1 vanilijev sladkor. Dodaš ½ kg skute, dobro premešaš in preliješ preko prve plasti. Pečeš 30-40 minut (150 stopinj) in ohladiš. TRETJA PLAST: Zmešaš 3 kisle smetane, 15 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor in preliješ preko druge plasti. Pečeš 20 minut (15 stopinj). Ohladiš in pustiš v hladilniku 12 ur!
|
|
|
|