Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 19:38:49
|
|
|
|
majuška10
|
čer punce! zdej šele sem nazaj, dan sem preživela bolj v ležečem in v spečem, kot kej drugega. ful sem bla zmatrana in sem parkrat za kšno urco zakinkala. bomo vidli če bom danes kej boljše spala. kar se tiče organizacije - kako z majhnim otročkom sama doma - še ne vem kako bo, sestra bo sigurno prišla k meni, za preselit se domov k staršem za neki časa pa ne bi niti upala rinit na drug konc slovenije, pa še nič nimam doma pripravljenega, ker imam vse tukaj. (pa patronaža pride sem,...)bom že. hvala za spodbudne besede, sej bom pa že tle kej po nasvet pršla. zoja10 čestitke za malo princesko, upam da se obe super počutita. blue, sem bla prepričana, da nas boš tudi ti že razveselila z novičko, res ti iz srca želim, da čimprej - še danes greš! dudica, ti si pa res carica! da bi le tudi jst imela tolko energije kot ti, ko pridem domov
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 19:41:01
|
|
|
|
majuška10
|
aja pa še to bi vprašala; včeraj mi je ena razlagala da je rodila teden dni čez rok in da sploh ni imela nič popadkov, da je bila samo odprta. in da je brez problema rodila v uri pa pol jst kr nisem mogla verjet.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 19:56:34
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl blueeyes jaz pa čakam novice pa vidim,da si še doma.upam,da se rešiš teh bolečin še danes ponoči... še kr doma... spet popadki na 10-12 min... muka.. že cel dan vidim na wc-ju... me očitno sploh ne bo treba klistirat hvala za slikce, ampak nič n pomagajo...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:03:09
|
|
|
|
Tanja_
|
blue mislimo nate, sej najbrž nič ne pomaga,ampak tok da boš vedla, da nisi sama. Kako pa zgledajo popadki? Jih predihavaš? Sej morš bit že čist izmučena...Sploh si ne predstavljam... Kje pa je katmat?A se ne javi, ker ima še vedno počasen net, al je kam odpotovala?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:22:49
|
|
|
|
majuška10
|
jst sem imela ponoči popadke 1 uro od 7-10 min, pol se je pa nehalo in to je blo to. sedaj jih imam čez dan, sam so spet ti neredni, in opazla sem da so proti večeru ful bolj pogostejši. zdej mi je ena kolegica rekla, da nej deci rdečega vina spijem, mogoče bo to pomagalo.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:38:14
|
|
|
|
KatMat
|
joj...evo...velik za brat... blue drzim pestke zate da se bo vse cim hitrej odvijal!!! zoja10....cestitke!!!! JAZ SEM SE SLA TUDI DANES pokazat v p ker se mala ni dobro premikala pa mi je naredu ctg pa pregledu pa uz naredu..nasa puncka je bolj mickena nam je nameril samo 2560....tko da sm mu kr rekla da naj kr najde se enga pol not k mam trebuh pa res ze ogromen!!!pa ni nc najdu...kile mam na +25 in to 8 kil v zadnjem tednu-ceprav ne vem od kje pa se paazim koliko pojem pa kaj pojem....odprtA naj nebi bila ampak je tamala ze cist spuscena....na ctgju ni bilo nic drasticnega tak da ce me bo danes spet zvijal tko kt uceri zvecer moram nazaj na ctg...sm kr mal zalostna...ker sem mislila da je mala ze velika punca in da ne bo problema ce se rodi sedaj in vidim da temu ni tako...moj se vraca sele jutri in komaj cakam da me malo potolazi....no ja vsaj slonckal bomo lahko ko mu povem naj nic ne skrbi da porod se ni blizu... kr dolgcas mi je po vas...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:46:47
|
|
|
|
lananai
|
Pozdravljene vse! Midve sva doma in se že veselo cartamo. Samo toliko, da se vam javim, kaj več pa drugič...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:48:49
|
|
|
|
Tanja_
|
katmat sej ma še 3 tedne časa, da se poredi tvoja pupika. Glede kil se pa ne sekiraj. 8 kil v 1 tednu je lahko kvečjemu voda.Drugega ne more bit. Ti se kr lepo potolaži. Mogoče bova pa na koncu res skupej v Postojni dihale in cartale
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:50:13
|
|
|
|
Tanja_
|
lananai dobrodošla nazaj! Blagor vam, k se že crkljate!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 20:57:13
|
|
|
|
KatMat
|
jah sej res pa je da me napihuje kot zogo prklopneno na pumpo... pol mi pa sestra rece naj manj jem drugac me bodo dal v bolnico na strogo dieto!!!pojem tri obroke na dan pa sadje...a je to velik?'??halo...pa sej pazim!!!edin gibam se malo manj....ampak res malo manj...pac mam tolksen trebuh da ze 10 min hoje je zame pravi podvig ampak grem vseen na sprehod ali pa se doma gor pa dol setkam... ja jaz upam da bo res se toliko zdrzala da ne bomo imeli kaksnih problemckov--- pol me pa dohtar uprasa kolk mi je moja g namerila tezo itd pa mu povem da mi ni delala uz ze od 22 tedna....in da ce nebi sla v p ze v lj v 31 t sploh nebi vedla kolk je velika...mi sploh ni vrjell in mi je kr u knjizico upisal naj mi naredi kontrolo rasti in pretokov 8. ko imam pregled-ce nas kaj ne prehiti...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:15:12
|
|
|
|
Leela
|
lananai in barby super da sta se javile, ko bo čas napišita kaj več. katmat, to da si se tako zredila zadnji teden je sigurno voda. To bo šlo vse ven. Mala pa ima še dosti časa da se poredi. Se pa veliko lahkih otročkov - pod 3 kg zredi potem kar precej in čisto nič ne zaostajajo. Moj 1, je imel malo nad 3 kg pa se mi je zdel velik.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:28:31
|
|
|
|
momacus
|
no pa končno vem kdaj bom imela sinčka v naročju. danes je reku gin v postojni da bom imela carski rez 19.maja. malo me je "prestrašil" kr je reku da mam več plodovnice kot je pričakoval in da ima tamali že zdaj ko sem v 36,5 tednu 3900g. sicer je imel tudi prvi ob porodu 4005g , ampak v 40tednu.... moj gin me ni poslal na test za sladkorno, tako da ....no po besedah gin v postojni (mi je nardil UZ in pogledal kako je tamali) je vse ok, mehur, želodček , srček.... delam pač otročke večje sorte :) ( jaz sem sicer 170 cm, mož pa 190 cm ) tudi mama mi je rekla da je mela vode za cel bazen ko je mela mojo sestgro . sestra je mela 4 kg , vod pa je blo za 10 kg. prej sem bila napeta kr nisem vedla kdaj bo, zdaj sem napeta kr vem kdaj bo.... sicer pa že pridno odštevam
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:28:31
|
|
|
|
Tanja_
|
Veš kaj, 3 tedne pred koncem te sigurno ne bojo dal na dieto v bolnico, kr neki. Ne se sekirat glede kil. Kako je bil pa pritisk? Drgač pa, če bi bla jst pr svoji stari ginekologinji, bi tud mela sigurn sam 2 UZ, ker so taka navodila ZZZS, tok ti jih pripada v nosečnosti. Kar je v bistvu ful neumno, ker se po 22.tednu še marsikaj lahko dogaja z otrokom. Sam tok, da ne boš preveč huda na svojo G. Aja, pa sej tud UZ ma kar veliko odstopanja lahko in kot sem rekla, še je čas da se poredi, v zadnjih mesecih največ pridobijo.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:29:14
|
|
|
|
Anonimen
|
KatMat - probaj čim manj misliti na vse skupaj ! Moj prvi je v zadnjem mesecu pridobil celo kilo, tako da še imaš čas....poleg tega, ni nujno da boš rodila v tvojem PDP, kar pomeni spet kakšen dekagram več.... Skratka - kar mirno in sproščeno. Špikanja in dihanja pa bo vedno več, ni pa nujno da so to že redni popadki. Tudi jaz imam še tri tedne fore in ne verjamem, da bo kaj prej ( na podlagi prve izkušnje ).....dete se seveda premika bolj počasi, lahko rečem da so to kakor gibi v počasnem posnetku, a važno je, da jih čutim.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:33:42
|
|
|
|
OliveOyl
|
lananai lepo da ste že doma,veliko lepih trenutkov in cartanja vam želim. blue se mi kar smiliš,vem kako je mene zadnjič matralo,že tako si ves zblojen od bolečin pol pa še počivat ne moreš. kati vse dobro tudi tebi..boš videla,da se bo pikica še lepo poredila,kolegica je rodila 4 dni pred rokom pa je bila malecka težka sam 2650g pa 48 cm.Domov so šle po 3 dneh,vse b.p.Tudi nosečnost je bila b.p.Eni so veliki eni pa miceni..Upam da sem te vsaj mal potolažila,moja cerknčanka... A je bil Likar dežuren? Midva bova en filmček pogledala pol pa spat.Lepo se mejte.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:33:48
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ zoja10 piše: Pa smo jo dočakali! Taja težka 3500 g in 53 cm dolga, je hitro prijokala na svet ob 11.46 in osrečila mamo in tata. Vsi smo super! Iskrene čestitke vsej družinici in veliko cartanja z malo Tajo! iskrene čestitke... končno še en zmajček jz sem tud dubla njen sms... eno vprašanje - a si ti dobila slikco?? k jz mam ikonco narejeno k da je slikca, samo mi je pa ne odpre hej! ja jz sem dobla tud slikco,...lih prej vidla, ko naju ni blo doma. Mala je prava princeska! A se da kako narest, da bi slikco objavli na Z-majčih? Če pošljem moogče mms na svoj gmail...edin če bi to šlo lananai in BarbyD dobrodošle mamice!!! KatMat, sigurno je to voda, ko se ti je tolk kg nabralo. Sam pol si mela srečo z G,...jaz sem se zdaj zadnji teden zredila 2kg, pa sem G rekla da 1.5. ..pa me je skregala da lahko samo 0.5kg/teden....pa spet NESLANO DIETO...in še gležnje mi je pogledala, če zatekam. Itak da zatekam,...Moja G je res tako, da bi me dala kr v P na strogo ležanje in neslano dieto, če se teža tako drastično poveča. Krvni tlak imaš pa normalen? Da nebi šlo za preeklampsijo...takrat teža nenadno gor poskoči in se voda nabere v kratkem času. Mi smo pa zdaj pršli od sosedinega RD, smo se najedli vsega dobrega,...pečenke, pečenga piščanca, dunajskih, krompirja, solate, peciva.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:37:57
|
|
|
|
pokica_
|
momacus sigurno si vesela, da veš kdaj boš dočakala svojo bebo. Jst sem prejle tako lepo uživala....je soseda imela na obisku mlado družinico, z 1-mesečno punčko...pa sem jo kr eno uro pestovala, mi je takoj zaspančkala v naročju. Tako sladko bitjece, da bi jo kr domov odnesla.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:44:03
|
|
|
|
Anonimen
|
še večerni pozdravček! nobenega novega otročka? glede otrokovih kilc vas lahko potolažim samo s tem, da ti podatki niso čisto točni... je bolj pomembna velikost otrokove glavice, trebuščka in mislim da stegnenice (za to zadnje nisem čisto prepričana ). in glavno, da so zdravi! vaše kilce pa... se bodo že pokurile. zdaj na koncu se pa res ni potrebno obremenjevati s tem!! če se počutite dobro, je takšno tudi stanje. sem ravno pred kakšno uro opazila, da so se mi prsi začele polniti... postale so rahlo boleče. imate kaj podobne znake? in grozno jokava sem postala ... brez volje do rojevanja . partnerja sem kar ven poslala, ker si želim imeti mir. sem gledala tisto oddajo, ko kuhajo in je bila gostja Manca Košir. tako simpatično je rekla, da poper (tako kot čokolada) zvišuje serotonim, hormon sreče... sem si popoprala večerjo, zdaj pa premišljujem, če ni pekoča hrana tudi pospeševalec popadkov hormona sreče prav nič ne čutim, le solze bolj v potokih tečejo joj, joj... morje... ve, ki imate možnost preživeti več tednov na morju, kar dodobra to izkoristite! že v otroštvu sem si želela čim več dni preživeti ob morju, a sem še vedno klasična dopustnica (skupaj največ 2-3 tedne)... mogoče se mi bo uspelo kdaj kar preseliti tja...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:44:39
|
|
|
|
momacus
|
pokica veš da sem vesela, ampak tak čudne občutek mam. kot da bi ga v tovarno naročila ha ha ha . pri prvem nism vedla spola, nisem vedla kdaj pride, zdaj pa že od 20 tedna vem da bo Gašper , pa še datum "dostave" :) a razvajala si otroška . lepo lepo ....tako da se bo hitro na roke navadila in bo mela mamica "težave" malo se hecam, ampak kolikor mam izkušenj se otročki kar hitro navadijo da je v naročju lepše kot drugje :)
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:46:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Jst sem prejle tako lepo uživala....je soseda imela na obisku mlado družinico, z 1-mesečno punčko...pa sem jo kr eno uro pestovala, mi je takoj zaspančkala v naročju. Tako sladko bitjece, da bi jo kr domov odnesla. pokica_ malo še počakaj pa boš svojega dojenčka cartala .
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:46:15
|
|
|
|
KatMat
|
se mi zdi da je bil likar ja...tak visok moski...ze sarmantno siv ceprav se mi ni zdel tok star... babnce....upam da bo kaj pred rokom!!!ze zdej mam 101 kilo!!!se mal se zredim pa tud na kobilo ne bom zmogla vec splezat a pregled!!! drugac sem pa zelo jezna na svojjo g in to sem ze veckrat povedala...me/nas drzi popolnoma v temi kaj se z nami dogaja...in z nasimi otrocicki
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:50:34
|
|
|
|
KatMat
|
grem lezkat tko da punce lahko noc pa lepe sanje... aja pa ena me je uprasala kje na krku...pa se mi di da so v/na glavotoku....ali nekaj podobnega
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:50:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat babnce....upam da bo kaj pred rokom!!!ze zdej mam 101 kilo!!!se mal se zredim pa tud na kobilo ne bom zmogla vec splezat a pregled!!! KatMat, kje pa so te kile? Ker na slikah se ne opazijo...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:51:06
|
|
|
|
momacus
|
k.tja poznaš rek da je kovačeva kobila vedno bosa.....verjemi da drži. živim 300 m stran od morja in verjameš ali ne sm bla lani 5x na plaži.....sicer pa je res da se ne bi nikoli odselila stran od morja in ko grem na dopust stran od morja sem vsa vesela ko se vrnem :)
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 2.5.2009 21:54:31
|
|
|
|
momacus
|
tudi jaz grem na kavč, moja postelja že 3 mesece. spim napol sede na boku kr drugače ne morem ....zdaj pa me še medenica daje tako da je sploh "veselo" no pa je še en dan do konca za nami :) lahko noč pa naspite se kr ko pride otročiček ni več poležavanja in počitka :) pa pa
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?