aj@ja -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:58:43)
|
Ta recept je za cca 30 kom... Jaz imam narejen obod, ki ga potem samo odstranim s pladnja, da lahko lepo rezine režeš. Če delaš s testom, kupiš listnato testo in ga popečeš ter ga položiš na na dno. Nanj vliješ maso in prekriješ s folijo, da se ne naredi skorjica medtem ko se hladi. Šele, ko je masa hladna, prekriješ s stepeno smetano in drugim delom testa. Preliješ s čokolado, vendar ne prevročo, da ti ne stopi smetane. Daš na hladno za nekaj ur. Sestavine: 3 l mleka 6 x vanilin puding 10 žlic sladkorja 5 rumenjakov sneg iz beljakov 8 žlic moke Mleko zavreješ. Vmešaš pudingov prašek (prej razmešan v malo mleka), rumenjake, sladkor. Premešaš in dodaš sneg ter skuhaš. Vliješ na testo oz podlago iz albert keksov. Čokoladni preliv: Raztopiš margarino, prmešaš malo kakava, čokolade in sladkorja v prahu ter preliješ.
|
|
|
|