kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Moyca_ -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:19:04)

moja bivša "tašča" je pekla take da sem cel pleh sama pojedla. Pa je nikoli nisem trola vpšala za recept:)-:)-:)- tu maš zdaj:)-:)-
A ima katera kak fajn recept (pa brez testa če gre). Vem pa da je ona namesto testa dala nek loj živalski:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:a je to možno????????? No saj tistega testa tak nikoli nisem jedla ki je bil na podnu, ampak ostalo;)

dajte en dober recept

aj@ja -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:24:17)

Imam odličen recept. Preverjeno. Pa na nikakršnem loju.:zmeden: Z albert keksi! Drugače pa s testom tudi ni nobena umetnost!

Če bo kdo želel, objavim tekom dneva oz večera!

total -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:24:37)

ZA kremo: -2 cela jajca
-6 rumenjakov-sneg posebaj
-8-10 žlic sladkorja
-4 vanilije
-16 žlic mleka
-10 žlic moke
-9 žlic gustina
-1,5l mleka
-0,5 vode

Kremo kuhaš,kore pa kupiš.oz. listnato testo in zlagaš v pekač,da se speče.Super kremšnite,jih moja sestra dela:bravo::bravo::bravo:

darjatimci -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:42:20)

Mnjam,zame so blejske najbolše.

Moyca_ -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:46:18)

ti kar piši urška

Moyca_ -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:46:58)

total,
kak zdaj gre to- sneg naredim posebaj in ga zraven zmešam kdaj:zmeden:

kofetek2010 -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:48:38)

ste mi lušte naredile, bom šla kar princeske spečt :)- iz škatle, jasno:)

Tjula -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:52:05)

Ful dober in simple recept: odpraviš se na izlet na Bled, zaviješ k Šmonu in si privoščiš ;-)))

total -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:56:09)

Ko zmešaš vse sestavine,na koncu dodaš sneg in ga lepo počasi z kuhanco primešaš.

aj@ja -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 12:58:43)

Ta recept je za cca 30 kom...

Jaz imam narejen obod, ki ga potem samo odstranim s pladnja, da lahko lepo rezine režeš.

Če delaš s testom, kupiš listnato testo in ga popečeš ter ga položiš na na dno. Nanj vliješ maso in prekriješ s folijo, da se ne naredi skorjica medtem ko se hladi. Šele, ko je masa hladna, prekriješ s stepeno smetano in drugim delom testa. Preliješ s čokolado, vendar ne prevročo, da ti ne stopi smetane. Daš na hladno za nekaj ur.

Sestavine:

3 l mleka
6 x vanilin puding
10 žlic sladkorja
5 rumenjakov
sneg iz beljakov
8 žlic moke

Mleko zavreješ. Vmešaš pudingov prašek (prej razmešan v malo mleka), rumenjake, sladkor. Premešaš in dodaš sneg ter skuhaš. Vliješ na testo oz podlago iz albert keksov.

Čokoladni preliv:
Raztopiš margarino, prmešaš malo kakava, čokolade in sladkorja v prahu ter preliješ.

MEGY_Patricija -> kremšniteeeeeeeeeeeeeeee (12.5.2005 15:02:48)

NO DRAGE MOJE A VAM ŠE JAZ IZDAM ENEGA !!!!!!!!!

10 rumenjakov -beljake ločiš od rumenjaka
25-30 dag sladkorja( odvisno od želje)
3 vanilijeve sladkorje

To vse skupaj zmešaš v gosto kremo ,ki pa ji kasneje rahlo primešaš 18-19 dag FARINA moke in pa 12 žlic mleka ,ki si ga prej oduzeu od 1.5 litra katerega zavreš na plinu da se skuha.

Vse to skupaj počasi zliješ v mleko in kuhaš 5 minut ,ko pa je masa kuhana ji 5 munut za tem dodaš ,še trdo stepene beljake in jih zelo narahlo umešaš v kremo ,krmo pa potem zliješ v model za kremšnite da ga potem lahko odstraniš.

Najbolj pomembno pa je tudi listnato testo, ki pa je za kremšnite tudi velikega pomena NAJBOLŠe JE avstrisko dobi se v erinih trgovinah in pa v šparu in interšparu reče pša se mu PINGVIN je že razvaljano in je tudi najceneje OKROG 200-300 sit in jenajbolj dobro samo odtajaš ga 2 uri preden ga spečeš na 180 stopinj 25 minut. RECEPT JE PREISKUŠEN najmanj 100 krat verjemite so zelo okusne in dobre a recept mora veljati .

Ko pa maso zlijete v model morate počakati najmanj 4 -5 ur ,da se masa ohladi in da lahko dodate sladko smetano,da pa bo smetana bolj kompaktna o mešajte 75% smetana za stepanje 25% pa tuševa rastlinka saj se ne okusi ,ker je marsikdo ne mara imajo pa kremšnite izgled.

VELIKO UŽITKA PRI KUHANJU IN VELIKO SREČE:torta::torta::torta::torta:

Stran: [1]