prva pomoč/preventivaa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


N.SI -> prva pomoč/preventivaa (23.4.2009 10:38:21)

Ojla,

z našim 6,5 m [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se prvič odpravljamo na pot, v tujino. Zanima me, kaj kaj vzamete s seboj - preventivno??? Kaj proti vročini, za zobke... še kaj??

Hvala in lp




bskrle -> RE: prva pomoč/preventivaa (23.4.2009 11:53:53)

Zdravila na recept (svečke, mazilo za vnete oči). Odvisno kam greš. Na hrvaškem lahko v lekarni kupiš večino izdelkov, ki jih poznaš.




pipic -> RE: prva pomoč/preventivaa (23.4.2009 12:36:44)

Verjetno imajo tudi v tujini lekarne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
za prvo silo samo siru pproti bolečinam/vročini ipd




Paštetka -> RE: prva pomoč/preventivaa (23.4.2009 20:30:53)

sirup proti vročini, svečke za vsak slučaj, fiziološko, tudi za zobke. Jaz vzamem še Claritin, ker ima mali alergije. Potem vzamem še suhe slive za slučaj, če ne bo mogel na Wc in to je to.

Drgače pa ja saj vredu, da imajo tudi v tujini lekarne, samo, ko je sila, je sila in takrat z bolnim otrokom ne mislim letat po lekarnah. Pa tudi dvomim, da bi bilo možu kje v "pravi"tujini samemu letat po lekarnah. Verjetno tudi nimajo ravno takih zadevic, kot jih jemlje moje dete. kaj pa vem. danes po vsej tej poplavi alergij, raje dam v tujini preverjeno zrdavilo kot kaj tamkajšnjega. Poleg tega verjetno tudi v slovenščini ni opisa, strokovno angleščino pa ne razumem toliko, da bi lahko zaupala. Sem pač taka, da preden dam otroku zdravilo preberem priložen list.

Pa saj zdravila ne vzamejo toliko placa v kufru. Raje pusti šampone doma, če je problem prostor. Te lahko kupiš kjer koli. Pa saj tudi zame vedno nesem zdravila s sabe, ne da ne bi še za otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Hope2 -> RE: prva pomoč/preventivaa (24.4.2009 7:03:28)

Vzela sem calpol, calgel, fiziološko, babyvac, sterilni zloženec in termometer, kremo za vneto ritko. Star je bil 5 mesecev. Če bi zbolel za kaka druga zdravila, bi ga itak peljala tam k zdravniku. Smo pa nazadnje tam itak kupili fiziološko v ampulcah, ki je bila še cenejša, pa calpol sem tudi videla v lekarni. Ampak kot pravi pašteta, nimaš časa še pol letat v lekarni




sanelaa -> RE: prva pomoč/preventivaa (24.4.2009 8:12:20)

mi tudi jutri odhajamo v Beograd, pa sem kupila fiziološko od nivee, v ampulcah, imamo svečke, kaj drugega pa niti  nisem nameravala vzet s sabo. Sem tudi razmišlajja v o tem da pa valjda imajo tudi v Beogradu lekarne. 




Stran: [1]