cepljenje pnevmokok?? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

evica23 -> cepljenje pnevmokok?? (22.4.2009 22:57:30)

Pozdravljeni,
doma imamo 2,5 letno deklico, ki je pozimi prebolela pnevmokokno (bakterijsko) pljučnico. Priporočali so nam tudi ceplenje proti pnevmokoku. Ko pa sem se zdaj zanimala za to cepljanje pri našem pediatru, mi ni znala kaj dosti pomagati. Rekla je da nimajo izkušenj, saj je do sedaj cepila le dva otroka. Zanima me če kdo pozna cepljenje in če ste cepili svoje otroke? Cepljenje je drugače samoplačniško. Kakšne so bile reakcije, če so bile kakšne?
Hvala za odgovore in lep pozdrav

timoteja -> RE: cepljenje pnevmokok?? (23.4.2009 8:12:12)

Mi smo dali cepiti ta veliko hčerko, pri 5.letih, en odmerek cepiva, stalo pribl. 27 EUR, samo moraš vedeti, da je vrsta cepiva in število odmerkov ter tudi posledično cena cepljenja različna glede na starost otrok. Naša punca je tako prejela že cepivo, ki se uporablja tudi pri odraslih, po cepljenju ni bilo nobenih težav, je pa res, da je imela prej kar pogosta vnetja ušes, in teh sedaj ni več.

thaiss -> RE: cepljenje pnevmokok?? (23.4.2009 9:33:45)

Mi smo našega 2.letnika cepli prejšnji teden. Plačali so 70€, jeseni prejme še en odmerek (27€)
Reakcije na cepljenje ni imel!

bumerang -> RE: cepljenje pnevmokok?? (23.4.2009 15:28:47)

Cepila pri starosti nekaj več kot eno leto, ponekod v tujini je to del obveznega oz. priporočljivega (če ni obveznega) cepilnega programa.
Težav nobenih, nobenih vnetij ušes ipd. Drugo dozo dobi, če se ne motim, pri starosti okoli 6 let.
Plačali okoli 40€, ker je kot  cepivo nacionalnega programa sofinanciran s strani države.

lubicamoja -> RE: cepljenje pnevmokok?? (24.4.2009 12:39:35)

Jaz sem tudi dala cepiti svojo pupo. Stara je bila 16 mescev, ko je dobila 1 odmerek, čez 2 mesca smo ponovili, zdaj, ko dopolni 2 leti še nas čaka en odmerek. Za vsako ceplenje sem pa odštela 70eur. Pred ceplenjem sva bili 2x na mesec v bolnici, vedno pljučnica, vnete uhe, grlo in vsakih 14 dni visloka vročina... Bili sva cca. dobre pol leta na antibiotikih...
Zdaj po ceplenju smo sicer dobili prav tako vročino a ni presegala 39! Upam res, da nam to ceplenje pomaga.
Ko sva pa bili cepleni sva se sicer tisti dan bolj držale not, drugače pa sva počeli vse kot ponavadi.

Petr_a -> RE: cepljenje pnevmokok?? (24.4.2009 12:54:20)

Zdaj je akcija in je en odmerek brezplačen.
Mislim da samo ta mesec.

Stran: [1]