Anonimen -> Čveke kje ste? (12.5.2005 11:59:37)
|
Evo, Baldi, da ne boš rekel, da samo g...otresam ;) Tle maš recept za Š P A R G L J E V O T O R T O Za testo: 250 g moke 1 jajce 1 ščepec soli 125 g hladnega masla Za oblogo: 250 g zelenih belušev 250 g belih belušev sol 250 g gorgonzole 150 g kisle smetane 1 jajce poper sveže nariban muškatni orešček 1. Na delovno površino stresite moko in v sredino naredite jamico. Dodajte jajce in sol. Ob rob narežite maslo. Vse sesekljajte z nožem in pregnetite v gladko testo. Pokrito postavite na hladno za pol ure. 2. Beluše operite pod tekočo vodo. Bele olupite cele, zelene pa le na spodnji tretjini. Vsem odrežite oleseneli del. Prav tako odrežite vrhove in jih prihranite. Glavni del blanširajte v osoljeni vreli vodi približno pet minut, dodajte vrhove in kuhajte še dve minuti. Odlijte vodo, beluše oplaknite z mrzlo vodo in jih dobro odcedite. 3. Gorgonzolo razdrobite z vilico. Umešajte kislo smetano in jajce. Začinite s soljo, poprmom in muškatnih oreščkom. Pečico segrejte na 200 stopinj(ventilatosrko na 180). 4. Na pomokani delovni površini razvaljajte testo, ga položite v namaščen okrogel pekač za narastke premera 26 cm in ob robu povlecite približno 3 sm visoko. Beluše z vrhovi dekorativno razporedite po testu in enakomerno pokrijte s sirovo mešanico. Torto pecite od 30 do 35 minut. Dober tek!
|
|
|
|