razvojna obravnava (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Talija -> razvojna obravnava (12.5.2005 9:24:48)

Sem mamica 4,5 mesečnega sinka.Imava težave s povišanim mišičnim tonusom, zato obiskujeva razvojno amb. v Mostah. Doma pridno telovadiva in napredek je viden, vendar se mi zdi da bi bilo še boljše, če bi imela strokovno fizioterapijo večkrat na teden. Zakaj me naročajo samo enkrat na mesec(tudi če grem privat)?Naj bo to dober znak(da verjetno ni tako hudo) ali pa imajo prenapolnjene ambulante in tako nevede zamujam dragocene trenutke, ko bi jih lahko malemu ponudila ?
Mali ima težave pri pasenju kravic(rokice bi imel najraje pri sebi s komolčki navzven, glavico pa drži celo malo preveč pokonci). V naročju se mi večkrat hoče kar odriniti tako da se usloči.Tudi pogled mu včasih uide tako da "občuduje" luči pod stropom. Sicer pa predmete lepo prijema, začel je dvigovati nogici, se prijemati za palčke, pri tem se mu celo uspe prevaliti na bok, vendar še ne na trebuh. Opazila sem tudi, da je začel pri ležanju na hrbtu začel dvigovati glavo in zg. del trupa.Mamice, ki imate podobne izkušnje- oglasite se prosim!




HuAnita -> razvojna obravnava (12.5.2005 9:42:21)

Ti jim kar zaupaj! Midve sva imeli FT najprje vsak teden, zdaj pa jo imava na 14 dni, ker ni več tako nujno.




dory -> razvojna obravnava (12.5.2005 9:43:14)

Uf midva sva zarad povisanga hodila pod nujno 1-2x na teden...je pa guzva ker so dones otroc po vecini neki hipotoni ali hipertoni,tko da nam starsem preostane le privat terapija..zal...

Smo pa kar uspesno premagal povisan tonus,ceprav je mel zlo hudga in bo neki verjetn kar ostal...eh glavn da hod,ce bo pa mal bolj storast pa nc zato :)




bini -> razvojna obravnava (12.5.2005 11:01:56)

zadnje čase nisem dost tukej..
ampak ej teja - a maj dejansko že hodi??? ma tale tvoj je res pravi junak, ker naša sigurno pri tej starosti še ne bo hodila, pa ni imela nobenih težav s tonusom al kej podobnega.. - je še čist nič ne zanima, posebej zdej ko po tleh povsod pride 8)
res je bil priden na razvojni, čeprav maš pa ti najbrž zdej velik dela ko za njim skačeš :)-:)-




dory -> razvojna obravnava (12.5.2005 13:19:00)

ja bini tamal ze hodi....sej se je zarad vse svoje trdote postavljal na noge ze pri 4m...smo bli pa mal tecni glede fizioterapije,ceprav smo se tud prekrsil...ampak do ene meje smo odpravil,neki bo naredu razvoj,ne bo pa cist mehek nikol...ampak glavn da bo po clovesko funkcioniral pa da bo zdrav se naprej pa bo ok :)




Talija -> razvojna obravnava (12.5.2005 19:16:29)

Hvala za vaše komentarje. Verjamem da bo z našimi sončki vse OK. Čeprav moram priznati, da mi je bilo na sistematskem pregledu, ko sem izvedela za kaj gre zelo tesno pri srcu...Zakopala sem se v literaturo in potem je šele bilo hudo.
Zdaj vem, da moram samo zaupati sebi in svojemu malčku- tako kot pravite :nekaj bo naredila nevrofizioterapija, nekaj razvoj, nekaj pa dobra volja in zaupanje. Lep pozdrav vsem in veliko uspehov!




Stran: [1]