ena čist nevedna - T2 (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

ksenjak -> ena čist nevedna - T2 (22.4.2009 12:26:29)

Skratka, situacija je taka, da bi v hiši radi imeli internet, kar se do pred kratkim ni dalo zaradi prezasedenosti omaric. Naj povem, da sta v hiši dve stanovanji, spodaj imajo telefon, mi zgoraj pa telefonskega priključka nimamo.
Po vsej verjetnosti to pomeni, da bi morala preko T2 vzeti paket internet (VDSL) + telefon. In ker se na vse skupaj bolj malo spoznam, sprašujem vas, kakšno moč interneta naj izberem in ali naj zraven vzamem tudi televizijo in če, kateri paket. Zdaj imamo kabelsko preko Telemacha.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala.

Hvala in lp

Ribica ** -> RE: ena čist nevedna - T2 (22.4.2009 12:51:41)

A optiko ze imate? Ce je moznost priklopa na optiko, vsekakor izberi to. Mesecna narocnina je 14 € (samo internet).

Moja sestra ima VDSL, pac, navaden internet + TV prek T2-ja in je ze en teden brez interneta in televizije, sredi LJ. Ker T2 pravi, da je kriv Telekom, Telekom pa obratno. Moj ima doma optiko (internet + TV + dve narocnini UMTS za gsmje = 34€).

Mi bomo vzeli optiko doma, zaenkrat najbrz samo internet, TV imamo zdaj tudi mi pri Telemachu, internet pa prek Siola, ki pa nam ne omogoca optike (samo v nekaterih stanovanjih v nasi stolpnici - fenomenalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] )

ksenjak -> RE: ena čist nevedna - T2 (22.4.2009 12:53:44)

Ne, optika ni možna, samo VDSL. Mi lahko potem vsaj za to kaj svetuješ?

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (22.4.2009 17:35:28)

js sm sredi ljubljane in sem imela 3 leta vdsl pri t2 in telefon in sem bla vedno zadovoljna, hitrost sem imela uno najnižjo, čisto ok za domačo uporabo.
zdej mam pa optiko pa....sem mislna da bo hitreje, pa ni, razen torrenti so. telefon je isto. tv sem pa naročila pa "ni bilo tv vmesnikov".....še dobro da me niso odklipli s telemacha, ker pol bi bla brez tv. hočem rečt, najprej se za te vmesnike poza nimaj, šele pol si tv rihtaj. čisto so neresni zadnje čase. sem že 2x dobila prevelik račun, ko kličem noben nč ne ve...

ksenjak -> RE: ena čist nevedna - T2 (23.4.2009 9:16:24)

LoCa_kako to misliš, da nimajo tv vmesnikov? A da ponujajo jih, potem pa jih ni?

robinzon -> RE: ena čist nevedna - T2 (23.4.2009 10:16:12)

Mi imamo telefon in internet preko T2. Pri računu za telefon se krepko pozna znižanje, ker je napram telekomu smešno poceni. Med seboj se v T2 omrežju pogovarjamo zastonj, tujina pa pride tolk kot telekom po Sloveniji.

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (23.4.2009 16:35:57)

ja, cenovno je definitivno najbolj ugodno. js sem z mamo in sesro na t2, pa si lahko predstavljate kako je, ko me mama kliče...maraton.
ksenjak: zgleda da je tako povpraševanje, da kar na eni točki zmanjkajo in je trba čakat. no včeraj me je monter klical, da so pršli, sem pa čakala 1 mesec.

rija -> RE: ena čist nevedna - T2 (23.4.2009 16:38:11)

jaz pa še čakam na T2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] mater jim počasno....

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (23.4.2009 19:23:24)

ja ma sej v resnici so eni veliki mutniki. zmedeni na kvadrat, mene so klicarli na telefonsko, ki sem jo imela 4 leta nazaj, preden sem šla na t2 in dobila novo telefonsko. za vsako zadevo imajo drugega majstra, vsi so med sabo nepovezani, že 2x zapored sem dobila napačen račun, enkrat so mi zaračunali klice k sm jih že plačala, enkrat pa tv, k je sploh nisem dobila. vse to se je zgodilo v enem časovnem odobju. čene pa resnično nisem imela težav z njimi in sem zadovoljna z netom in telefonom. so pa zmede od zmed, ja, neorganizirani malo. 

rija -> RE: ena čist nevedna - T2 (24.4.2009 0:05:50)

dobro da si napisala, bom pozorna pri računih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

ely* -> RE: ena čist nevedna - T2 (27.4.2009 22:37:34)

Jaz bi ti odsvetovala T2, smo imeli telefon preko njih in velikokrat ni bilo omrežja, tako da ni mogel nihče klicati nas, ne mi drugih.  Naši sosedje imajo T2 in pravijo, da jim velikokrat TV ne dela, da imajo motnje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (28.4.2009 21:03:50)

pomoje je to odvisno od oddaljenosti od centrale. definitivno se splača se prej fajn pozanimat, ker oni ti nič ne povejo.
danes so mi tv montirali . klicali so me dopoldne da bi kr pršli....ja, in jaz se pa po jajah cele dneve praskam al kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. je bil fant doma. je tip zmotiru in t je to. navodil za uporabo ni, neki je v angleščini, ampak niti teleteksta ne znam pogledat, pa sem vse knofe sprobala, medtem celo tv skenslala in skorej znorela. ne vem, v teh zadnjih cajtih so se mi takob zamerli da ne vem če jih svetovat...btw, za une račune, k so mi dodatno računali krneki, in k sm plačala samo dejansko porabo, so mi zdej še opomin poslali, da nisem plačala....ma prou ne vem kake evidence vodijo, očitno NOBENIH.

ksenjak -> RE: ena čist nevedna - T2 (29.4.2009 9:56:57)

Joj, zdaj pa res ne vem, kaj naj vzamem?! Mislim, problem je v tem, ker sploh veliko izbire nimam.

Sem pa ravno zadnjič od sosedov izvedela ravno to, kar nekateri pravite, in sicer, da jim TV programi velikokrat zaštekajo, še posebej med vikendi, ker je očitno preobremenjeno.

lp

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (30.4.2009 15:36:59)

dobro, zadevo smo usposobili, meni tv nič ne šteka. je pa tko, za upalit in obračat med kanali moram rabit novga daljinca, za zvok in teletekst pa starga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ribica ** -> RE: ena čist nevedna - T2 (1.5.2009 22:51:10)

JA moj ima z njimi ful dobre izkusnje - so mu tudi nekaj zaracunali prevec, pa jih je opozoril in so se mu ful opravicevali. Je pa na optiki in dela vse bp.

Sestra je pa sredi LJ se vedno brez neta in TV-ja - odkar sem prvi post tukaj napisala se ni se nic spremenilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (4.5.2009 18:49:04)

še eno pomembno opozorilo: ko sem šla na optiko in v aneksu napisala še da bi rada tv in da jih pooblaščam, da me od dotedanjega kabelskega oni odjavijo (to imajo v obrazcu template, da samo podpišeš), ME NISO. niti prvič, ko naj bi že 2 mesca nazaj dobila tv, NITI ZDEJ, ko sem zares dobila t2 televizijo. s tem da sem jaz sama še za vsak slučaj pisala dopis na kabelsko, da naj me odjavijo, vse regularno, ker sem se pozanimala po telefonu, in me niti tile bebci niso odjavili (ne mislim plaččat pa če me ubijejo). isto se je zgodilo moji mami: je  t2 pooblastila, pa je niso odjavili. je plačala 2 položnici za tv. 

LoCa -> RE: ena čist nevedna - T2 (7.5.2009 18:56:37)

aja, še to :D. moj tip je namesto mene klical, moral bi na kabel, je pa na t2 in so mu rekli, da jih sploh nisem pooblastila, da me odjavijo s prejšnjega ponudnika za tv. ma misli......en dan sem porabla da sem se s sestro dobila in ji nesla podpisat POOBLASTILO, k je blo kot template v ankesu k so mi ga polslali
moje mnenje je da na račun nizkih stroškov imajo katastrofalno prganizacijo.

Stran: [1]