ali imam pravice (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> ali imam pravice (21.4.2009 19:17:49)

rodila sem 13.3,2009...sedaj prejemamotroški in starševski..pa me samo zanima če imam pravice še do kakšnega drugega prejemka??nisem prijavljena na borzi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kerensa* -> RE: ali imam pravice (21.4.2009 19:25:17)

Eventuelno do nepolne DSP zase in za otroka, ampak je odvisno od ostalih dohodkov - dohodki tvojega partnerja, morebitne preživnine za otroka ali dohodkov staršev. Morala bi povedati kaj več, da ti jaz lahko točno odgovorim.

BUŠICA -> RE: ali imam pravice (21.4.2009 19:28:35)

enkratno darilo občine. v mb se dobi cca. 100eur.

Anonimen -> RE: ali imam pravice (21.4.2009 19:36:26)

2otroška 128eurov,starševski 188,plača približno 500

Kerensa* -> RE: ali imam pravice (21.4.2009 19:41:05)

Nope, nič drugega ne bo. Plača je in to še višja od minimalca, tako, da... Morda, v izjemnih primerih, kakšna izredna DSP, ampak še ta za točno določen primer (nakup ali storitev) in še ta se mora smatrati pod nujno, prinesti moraš pa ali predračun ali pa naknadno račun (po nakazilu). Pa še to pride v poštev morda samo, če ni na plačo kakšnega leasinga ali kredita ali česa podobnega. V nasprotnem primeru vas bodo preusmerili na izredno začasno povečanje limita, na trajnike ali na kretkoročni gotovinski kredit.

Žal.

Anonimen -> RE: ali imam pravice (21.4.2009 20:35:22)

imamo lizing...hvala za odgovore.sem mislila da bi lahko od borze dobila pomoč kot nezaposlena oseba..sem pozabila napisati da je samo partner zaposlen

Kerensa* -> RE: ali imam pravice (21.4.2009 20:42:20)

Sedaj prejemaš starševski dodatek, kar je porodniška za brezposlne, po domače povedano. Če tega ne bi imela, bi ti eventuelno pripadala DSP, ampak pod pogoji, da ne bi imela drugih dohodkov (razen nekaterih izjem) in nikogar, ki bi te bil dolžan preživljati. Ti pa imaš moža (partnerja), ki je povrhu vsega še zaposlen in prejema plačo, višjo od minimalca, kar pomeni, da je tudi takorekoč kreditno sposoben (če ne bi bil, bi tudi leasing težko dobil). Od RZZ ti ne pripada nič, ker tam nisi niti prijavljena, pa četudi bi bila, ne bi dobila nič (v tvojem primeru). In če imate povrhu vsega še avto, ki je vreden več od 10.000€, vam sploh nič ne pripada na CSD - vam bodo lepo rekli, da prodajte avto (ali prekinite leasing).

Žal, stara - saj smo socialna država, ampak vi ste ravno na tisti tanki črti vmes, ko nikjer ne dobite nič.

Stran: [1]