[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.4.2009 10:35:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ona -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 10:41:52)

Ne vem,kar se tiče uvajanja,bi jaz na tvojem emstu provala počakat do septembra,ker je res vse pomešano med počitnicami-na žalost!
Jezi pa me,kot,da otroci ne bi smeli bit rojeni poleti,oz. jih dajat v vrtec poleti...pa,kaj tisti,ki nimajo druge možnosti,mah...
Nič,provaj s privat varstvom vsaj čez poletje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lidija*** -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 11:15:04)

Najboljše je res začeti septembra, vendar pa je poleti je majn otrok v vrtcu in ni tistega joka, ki je ponavadi prisoten v septembru, ko veliko otrok pride iz počitnic in ima kakšen teden domotožje.
Mi starši smo ponavadi tisti, ki nas boli, ko zapuščamo otroke. Otroci se ponavadi kar hitro zamotijo in zaigrajo. Saj pri naših dveh je bilo tako.
Tisto pripadnost skupini pa bo dobila septembra. Navsezadnje otroke tako družijo in niso ve čas samo zraven dveh vzgojiteljic, kar je tudi dobro za otroke.
Auroraa, kar pogumno odkorakajte v vrtec julija!!

dašabina -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 11:18:22)

IZVIRNO SPOROČILO: lidija***

Najboljše je res začeti septembra, vendar pa je poleti je majn otrok v vrtcu in ni tistega joka, ki je ponavadi prisoten v septembru, ko veliko otrok pride iz počitnic in ima kakšen teden domotožje.
Mi starši smo ponavadi tisti, ki nas boli, ko zapuščamo otroke. Otroci se ponavadi kar hitro zamotijo in zaigrajo. Saj pri naših dveh je bilo tako.
Tisto pripadnost skupini pa bo dobila septembra. Navsezadnje otroke tako družijo in niso ve čas samo zraven dveh vzgojiteljic, kar je tudi dobro za otroke.
Auroraa, kar pogumno odkorakajte v vrtec julija!!
sem enakega mnenja, gotovo bo tam kakšna od vzgojiteljic, pri kateri bo tudi septembra... so pa take odločitve vedno težke, tud mi smo šli januarja v vrtec /enoletnik/ in sem ga za naslednje leto še pustila v tem vrtcu, drugo leto bo pa itak moral it v večjega, eni pravijo, da bi bilo sedaj lažje, ne vem, verjamem, da sem se prav odločila....

NEVA-1 -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 11:24:14)

Moj skoraj dvoletnik je šel tudi julija v vrtec in ni bilo nobenih težav, tako da kar pogumno....

lidija*** -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 11:33:30)

Še to- glede kaosa.
V našem vrtcu so otroci poleti največ zunaj, v peskovnihih, na odejah. Vzgojiteljice jim napolnijo tudi bazenčke z vodo, igrajo se z vodnimi baloni, vozijo skiroje,...
Nobenega kaosa![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.4.2009 11:35:23)

Žaži -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 12:03:29)

Aurora, ne si delat panike na rezervo. Poleti zna biti prav fino v vrtcu, skupine so manjše in bodo imele več časa za njo, veliko so zunaj, niso nujno vsi kar pogrupirani oziroma čisto nič bolj kot bodo jeseni, ker bo tvoja kakorkoli padla noter v eno zaključeno skupino. In septembra je šele kaos v vrtcu, ko večina pride po počitnicah in so že pozabili kaj je vrtec, pa novi vpisi...... Poleti pa ene "prijateljice" so obe v vrtcu, niso pa vse in sigurno se bo našla kakšna punčka ali fantek brez "para", ki se bo s tvojo rad igral. Pa vzgojiteljice tudi nimajo kar dva meseca počitnic da jih kar ni in ves čas bo tam vsaj ena, ki jo bo poznala.

ksenija12 -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 12:16:51)

Meni se zdi čisto ok uvajanje poleti..ker ni nobenih resnih viroz v zraku, vreme je lepo in so dosti zunaj, manj otrok je in imajo mogoče več časa za tvojega, ko in če joka..na vzgojiteljico pa tako ali tako ni dobro, da je preveč navezan...jaz bi dala poleti..

piko12 -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 12:46:01)

Jasličarja bi jaz sigurno rajši dala poleti, ko ni 12 novih jokajočih  na kupu ampak je skupina že uvedena. S starejšimi sicer nimam izkušenj, če pa je vajena otrok pa pomoje ne bo nič problemov. Jaz sem sicer uvajala septembra, ampak je bilo 8 "starih" in 4 novi in je bilo idealno, ker so jih posnemali in so jih tastarejši zamotili in je šlo brez joka!:).

TiaSara -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 12:52:17)

Aurorra - jaz tudi mislim, da ni panike če uvajaš poleti. Poletja so bolj problematična za tiste, ki so že uvedeni, ker se skupine pomešajo, vzgojiteljice tudi... Drugače jim je pa taktrat ponavadi prav luštno. Torej tudi problema pogrupiranosti ne bo, ker bodo te skupinice že tako razbite zaradi počitnic. Sploh pa v tej starosti skupinice še niso tako zacementirane, kot kasneje. 

bskrle -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 12:58:56)

Kar v vrtec jo daj, takrat je manj otrok, bolj sproščeno, pa še zbolevala ne bo vsak teden.

emaa -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 13:35:00)

nečak je ravno tako šel v vrtec s 1.7., pa mu ni bilo hudega. 

botrca -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 16:01:52)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Kar v vrtec jo daj, takrat je manj otrok, bolj sproščeno, pa še zbolevala ne bo vsak teden.

se strinjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

frutka_ -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (21.4.2009 21:52:18)

Pri nas je tako, da se vzg. in pomočnica med počitnicami  časovno  ne "pokrivata". Najprej gre ena na dopust pol pa druga. Tako je v vsakem primeru ena od  skupine tam in ima svoje otroke+druge. To pomeni da so združeni. Neprijetno je edino to, če so otroci premeščeni v druge enote. Ker potem se otrok navadi na eno okolje pa ga zbegajo potem z drugim. Svojo punčko poznaš najbolje. Enim otrokom je to izziv in s tem nimajo težav, drugi so bolj zaprti in imajo težave. Čimbolj pozitivno pristopi in bo led prebit.
Po mojem mnenju je uvjanje poleti boljše, ker je manj otrok. Seveda če je njena vzg. tam!

ely* -> RE: prvič v vrtec s 1.7. - "med počitnicami" (22.4.2009 9:15:46)

Jaz bi počakala do septembra. Poleti se menjajo vzgojiteljice, otroci, igralnice... Moj je zelo občutljiv na spremembe in ga je zelo motilo med poletjem vse to menjavanje. Razmisli, koliko je tvoja punčka občutljiva, je navajena na spremembe... Mogoče bi se lahko dogovorila, da začnete z uvajanjem junija ali pa sredi maja.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.4.2009 18:11:28)

Stran: [1]