|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspelo nama je!
21.4.2009 10:14:24   
Mrka
Morava se nekomu pohvalit, da nama je po 3,5 mesecih stekleničke uspelo z dojenjem.user posted image Končno sem lahko postavila pumpico v kot in sedaj uživam v dojenju. No, imava težave, saj je gospodič jezen, ker prepočasi teče in se vmes jezi, a pri vsakem podoju manj. Bradavice sider bolijo veliko bolj kot pri izbrizgavanju mleka, a bo minilo (sem prebirala tudi vaše nasvete).

To sem napisala tudi zato, da vam povem, kako se splača vztrajati za naše malčke. Vem, da ne uspe vedno, a ne smemo prehitro obupati.

Pa lep pozdrav.

Mrka in njen speči user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 24.4.2009 8:40:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 10:15:27   
Ajvy
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Mrka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 10:15:57   
Anonimen
ooo supercauser posted image user posted image

(odgovor članu Mrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 11:40:57   
Leela
čestitke user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 12:07:20   
busklca
Čestitam. 3 krat hura za pridno mamico!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 12:08:19   
ključek
super.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 12:51:50   
Hope2
user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 14:00:37   
KOKICA32
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: USPELO NAMA JE!
21.4.2009 20:36:39   
linči 312
user posted image user posted image user posted image za pridno mamico

zdaj pa še moje vprašanje, zate - pridna mami in za vse ostale, ki imate morda izkušnjo podobno moji in vam je kljub temu dojenje uspelo:
imam deset dni staro punčko doma. celo nosečnost sem bila prepričana, da bom dojila in sploh ne bom potrebovala adaptiranega mleka. tako zelo sem bila prepričana sama vase, da sploh nisem hotela kupiti stekleničke. no tik pred porodom sem se vdala, ampak kupila le takšno za čaj, saj za mleko je naj ne bi potrebovala. kakšna zmotauser posted image , ugotavljam sedaj.

rodila sem s carskim rezom (pač zaplet med porodom, vendar se je, hvala Bogu, vse dobro končalo). no in tako sem zamudila tisti znameniti in v knjigah tako zelo opevani sesalni refleks, ki naj bi pri novoroječku obstajal prve pol ure po porodu. no v porodnišnici nama dojenje sploh ni šlo. katastrofa. jaz nezavedno sicer, pa vendarle, nervozna, otroček jokav,... v glavnem začaran krog. pa sem si rekla, bo bolje, ko bom doma. in res je bolje. ampak nikakor pa nama ne gre, da bi se samo dojili.

moje dete namreč zelo rada le duda in zaspi, potem pa po dveh urah obupam in dodam mleko. ker sem bila sprva tako zelo utrujena tudi sama, zaradi operacije, sem ponoči dajala le adaptirano mleko. pa sem si rekla da bom pa čez dan dojila, ampak kar ne gre. me namreč tako zelo izčrpa, da sem potem čist izmučena. pa še otrok se mi zdi, da sploh ne dobi kej dosti, ker na koncu je čaen in zahteva še.

v glavnem, sploh ne vem kaj naj naredim. kdaj naj dodajam in koliko (nekako se mi ne zdi, da bi vsak obrok otroka tehtala, kolk je dobil z dojenjem in kolk moram še dodati - kot to počno v porodnišnici)?

povrhu vsega pa zaradi neizmerne želje, da bi otroka dojila, mislim da tavam v začaranem krogu. ko se mi že zdi, da bo steklo, se zopet vse skupaj zaplete in spet pristanemo na adaptiranem mleku. jaz seveda žalostna, ker nama ne gre tako, kot sem si zamislila in predvsem zato, ker ni po "šolsko"user posted image  - se pravi deset minut dojenja, podremo kupček, in spet deset minut dojenja.

za vse odgovore, že v naprej hvala!

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: USPELO NAMA JE!
22.4.2009 9:56:26   
Mrka
Draga linči,

najprej hvala za user posted image . Moj user posted image je nedonošenček (rojen v 32. tednu) in ob rojstvu ni imel razvitega sesalnega refleksa, nato pa je bil dolgo časa premalo močan, da bi zares potegnil iz dojke. Tako sem si jaz mleko na 3 ure izbrizgavala in mu ga dajala, najprej z brizgalko in po 2 mesecih na flaško. Pri vsakem drugem hranjenju sem ga dajala na dojko in ga nato dohranila s svojim mlekom. Včasih je bilo to na 3 ure, včasih pa tudi na eno. Bila sem izmučena, a sem živela samo za naju (spala oz. počivala takrat kot on, pa tudi vse delo v stanovanju me je, žal, počakalo). Prejšnji teden pa sem se odločila, da bova en dan brez dohranjevanja. Jok, kričanje ..., a se je moja vztrajnost očitno izplačala, saj se zadnji teden samo še dojiva.

In zdaj glede "knjig". Ne dojiva se 10 minut in nato podreva kupčka, ampak se prepustiva toku dogajanja. Včasih se dojiva 15 minut, včasih pa traja 45 minut, saj vmes še malo zadrema in le tu in tam potegne. Pomembno je, da se ti čim manj živciraš in da si mirna. Poskušajta še naprej! DRŽIM PESTI!!!

Pa sporoči kako vama bo šlo.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
22.4.2009 10:56:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: USPELO NAMA JE!
22.4.2009 12:37:45   
wing
no in tako sem zamudila tisti znameniti in v knjigah tako zelo opevani sesalni refleks, ki naj bi pri novoroječku obstajal prve pol ure po porodu.

Linči, to ne bo držalo čisto, namreč, sesalni refleks je morda res močnejši takoj po porodu, sigurno pa kasneje ne izzveni. Niti približno. Potem nobena mamica s carskim rezom ne bi dojila, če načeloma traja dlje od pol ure, da taki porodnici prinesejo novorojenčka. Verjamem, da si težko pristala na AM, ko si bila enkrat kot praviš zatrdno odločena dojiti, no kljub vsemu, pa ti lahko povem iz svojih izkušenj, da si morda vseeno prehitro obupala. Pri meni je na začetku tudi bila ena sama zmešnjava, saj tiste prve dni sploh ne veš kako to gre, koliko sploh dobi hrane, če sploh kaj. Ampak, če si prej podučen kako deluje sistem laktacije, potem se vsaj sama nisem nikoli ubadala s tistimi ml, flaškami ipd.. Vedela sem, da čez čas BO steklo, čeprav sem bila ves čas bivanja v porodnišnici skoraj non stop na črpalki. No, morda sem imela pa res veliko srečo( morda je bilo to odločilno), da dojenček ni nikoli jokal, tako da je odpadel stres te vrste.
Tako je bilo pri meni. Mislim, da še zdaleč ni vse izgubljeno, nasprotno, mislim, da ti bo uspelo z dojenjem, če se boš malo sprostila glede tega in otroka pogosto pristavljala, dokaz , da je možno je uporabnica, ki je odprla to temouser posted image , vse čestitke!!!!!

Tudi tebi veliko uspeha z dojenjem. Sicer pa tudi, če boste pristali na flaški, ne bo konec sveta, samo da bo dojenček zdrav in srečen ob srečni mamici. Vse dobro!

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: USPELO NAMA JE!
22.4.2009 12:45:11   
m@j@
Se podpišem pod tole.
Moj se je dojil le pet minut, tud ni bil šolski primer. Bradavico, eno,sem imela hudo ranjeno, ampak nisem obupala. Včasih je jedel na dve, drugič, na tri ure, Veliko pij, počivaj in zaupaj vase, Če napreduje na teži, je vse ok.
Pri meni je bil celo raje na desni strani, tako da imam posledično sedaj različno veliki dojki, ampak se ne sekiram, uživam, ker je otrok star 9 mesecev in se še dojiva.

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: USPELO NAMA JE!
23.4.2009 10:18:38   
linči 312
ja res ni ne gre nič po teorijiuser posted image

na primer včeraj ni bilo nobenega problema. mala je zagrabila ko levčekuser posted image  in cel dan nama je lepo šlo. ni bilo važno kje sva bili, važno je bilo, da je bila pri meni in je papcala. bi lahko rekla, da je blazno štrapac tole moje malo bitje. no zvečer pa sva vendarle dodali, ker je bila po mojem mnenju utrujena in se ji ni dalo. bi spet samo spala pa čist mal vlekla.

no dans zjutraj pa spet stara zgodba. zagrabi spet le z nastavki (včeraj pa le naravno, so ji nastavki blaznio motli), pa še to se ji ni dalo prav praveč. celo po flaški se ji ni alo. bi samo spala. upam, da je vse ok, da ni kaj narobe oz., da je ča pod vremenskim vplivom, tako kot ponavadi njena mamiuser posted image

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uspelo nama je!
24.4.2009 8:41:21   
Katrin
Mrka, user posted image user posted image user posted image  za vztrajnost!!!

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?