Lun1ca -> RE: Kljub mladosti bomo mamice :) (23.9.2009 19:07:43)
|
ojoj zdej si bom pa prav čas mogla vzet [sm=smiley36.gif] no pa lepo po vrsti.. bom pisala vse kr tu ker zna kateri prit kaj prav kdaj [sm=smiley36.gif] arupnik3 no makaronov narastek.. "anfoh ko pasul" za pripravo in okusno.. [sm=smiley36.gif] za začetek si pripraviš stvari (za 4 osebe): 400g makaronov, 1 zelena in 1 rumena paprika, konzerva graha-125g, mala konzerva koruze, mali lonček kisle smetane in jajčka, 250g sira(lahko več) in seveda začimbe [sm=smiley1.gif] daš kuhat testenine in ker se ponavadi kuhajo približno 8min, makaroni kako minutko dlje, lahko po 4ih minutah kuhanja zarven vržeš v lonec še na kocke narezano papriko, da se malo pokuha. Ko so makaroni skuhani vse skupaj odcediš in splakneš z mrzlo vodo.. testeninam dodaš grah in koruzo jaz jim od začimb primešam malo vegete, česna v prahu, baziliko-najraje imam svežo, petršilj-tut sveži če je možno, origano, mediteransko začimbno sol, popek in mičkeno čilija. Pomešaš in vsuješ v pomaščen pekač.. najbolje če ga namažeš z margarino.. pečico daš gret na 250°C. Stepeš jajčko in ji dodaš kislo smetano.. vse skupaj preliješ po testeninah v pekaču in posuješ (lahko na debelo) z naribanim siro.. sama uporabim gaudo ali pa lahko livado. Na vrh še posujem malo parmezana. Vse skupaj potem peče v pečici 10-15min na 240°C. To je to [sm=smiley36.gif] meni je ful všeč tale recept.. upam da vam pride prav! nincy29 bogica.. no upam da si zdaj že bolje in da se čimprej pozdraviš [sm=smiley1.gif] pa ne zdaj takoj preveč "telovadit" okoli, da te spet ne pograbi kaj.. lila26 ti samo pogumno in brezskrbno naprej! sa5i eh bolonc pa res ni noben bav bav. Vsaka predavanja in vaje trajajo po 8 tednov. Razen če so predmeti celoletni. Ob koncu predavanj in vaj že maš ponavadi kr izpit, kar je super ker se da veliko sproti nardit.. če si seveda bol pridna.. Meni to ni najbolj uspevalo [sm=smiley36.gif] Predavanja itak niso obvezna.. obvezne so vaje.. pa še to je odvisno od fakultete do fakultete oz. od nosilca predmeta-predavatelja ali asistenta. Nič ni strogega.. Mislim da je povdarek pri boloncu tudi na e-študiju. Kjer so ponavadi kakšne naloge, vprašanja, ki jih moraš rešiti doma sama (kot domačo nalogo). Fora je pač da se na faksu predela manj v tako kratkem času in zato je treba oz. naj bi bilo treba tudi doma kaj narediti za znanje [sm=smiley36.gif] No pa da se neboš prestrašla.. vse se da prešvinglat.. mi smo ta vprašanja dobivali vsi enaka samo v drugačnem vrstnem redu.. se naredite v skupino, vsak teden en reši, nardi print screen-e in pošlje ostalim. Meni je e-študij vzel res minimalno časa in mislim da tudi ostalim. Pa še fajn je ko so ponavadi vsa gradiva gor in če si bol pri rastresenih ni možnosti da gradivo zgubiš (kar se meni rado dogaja). Glede nosečnosti.. če mene vprašaš je čisto enako kot prej.. Sicer sploh nevem kak je blo prej tak da ti tu težko kaj povem. Fora bolonca je še da lahko 1x ponavlaš oz. se prepišeš in 1x pavziraš. Nič več in nič majn! Zraven tega pa še imaš možnost magisterija gratis [sm=smiley36.gif] ja prav si slišala.. gratis.. zastojn je.. no seveda moraš pa bit pridna in meti malo bolše povprečje da se prerineš, ker prostih mest ni toliko kot na dodiplomskem študiju. Magisterij lahko delaš redno kar pomeni, še 2 leti dalj ne rabiš hodit v službo in uživaš v statusu študenta, ješ na bone in tako naprej [sm=smiley36.gif] To je to no..v grobem.. Če pa še te al pa katero drugo kaj zanima pa kr vprašajte. Meni osebno se zdi bolonc prav fajn [sm=smiley36.gif] Roko na srce nisem se kaj preveč pretegnila in nič mi ni mankalo[sm=smiley36.gif] Aja pa še to.. ker je e-študij tak fajn.. in so vsa gradiva (predavanja in vaje) objavelna tam, ne rabiš na predavanjih in vajah nič zapisovat-razn če hočeš.. sicer je pametno da si kak pomemben stavek vseeno zapišeš ampak ok. No vsaj pri nam je blo tak. 1 zvezek bi mela za vsa 3 leta čist dovol [sm=smiley36.gif] Prihraniš! [sm=smiley36.gif] lenčy nič bat! Moja mami je mela dvo-rogo oz. srčasto maternico. In ker je naša medicina v tistih časih bla bolj nazadnjaška so to ugotovili šele po 6 spontanem splavu in jo potem operirali.. Šele na to je z rizično nosečnostjo in po 9ih mescih torej celi nosečnosti ležanja v bolnici (samo za vikende je šla lahko domov, pa še to ne vedno) rodila mene.. No zato pa sem taka razvajenka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] No zdaj sm pa napisala en esej.. Še na faksu nism tolk v zapiskih napisala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|