donna22 -> RE: Kljub mladosti bomo mamice :) (16.4.2010 17:49:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy No, ja emibu, sej lahko se ti (bog ne daj) zgodi, da bo pa porod ful težek, pa lahko gre kaj narobe, ali pa, ne vem, da se popkovina okoli vratu zaveže, ali pa nujni carski rez (in ti po možnosti še kak instrument not pozabijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]) ali pa take zadeve... kar ti je usojeno, te bo itak doletelo, to je tako, kot da zdej ne bi hotla imet otroka, zato, ker se je pa eni zgodilo, da je (npr.) umrl ali pa bil telesno/duševno prizadet. Saj veš kok zdej pravijo: prideš k zdravniku, ker te boli želodec, greš pa domov brez noge![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, hecno, ampak res. Jaz pa te čisto razumem, kaj si hotela povedat in se popolnoma strinjam s tabo[sm=bravo.gif] Res je, marsikaj se lahko zakomplicira, še vedno se dogaja, da otrok umre pri po porodu, pa tudi, da nosečnica umre pri porodu ... Kar je enako redko kot kakšne komplikacije pri EA - praktično skoraj nikoli ne čujemo nič o tem. Jaz sem se tudi odločla za otroka, čeprav sem vedla, da se lahko marsikaj zgodi pri porodu, ampak o tem praktično ne smeš razmišljat. Imela pa sem napovedan CR in ravno nekaj dni prej se je zgodilo v Zagrebu, da so eni punci, isto stari kot jaz, naredili to, kar je omenila Aninchy - pri carskem rezu pustili noter neke tampone, potem se je vse skupaj vnelo in bila je na robu smrti - najbrž je potem umrla, ampak tega nisem izvedela. Skratka, lahko se marsikaj zakomplicira ... Skratka, so ženske, ki so se ukvarjale s športom, se odločile za ''naravni porod,'' v pričakovanju, da bodo imele lahek in hiter porod, ker so pač polne kondicije, pa se je potem porod vlekel in vlekel in je prišlo do vakuumskega poroda - in kot vsi vemo, se je včasih pri tem mnogo otrok nepopravljivo poškodovalo ... IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty Jaz pa mislim da če EA ne bi bila varna je ne bi izvajali... Verjamem pa, da lahko pride do zapletov... tudi če hodim po stopnicah do doma, lahko padem in si poškodujem hrbtenico... Potem nevem zakaj gremo sploh rodit, če lahko vmes umremo... Hočem reči, da se mi zdi tako razmišljanje otročje. Potem se lahko bojimo vsake vžigalice, ker nam lahko požge hišo... So primeri... Zase vem, če lahko naredim porod netravmatičen, zakaj ne bi? Zakaj bi mogla trpet v bolečinah in mukah, če mi ni treba? Nisem mazohistka in verjetno tudi otrok čuti tvojo bolečino in obup ob porodu, če že gremo tko gledat na zadeve... V zahodnem svetu izvajajo EA že desetletja, če bi bilo toliko zapletov, jih gotovo že davno ne bi več, koliko bi bilo odškodniskih tožb saj bi bolnice bankrotirale... Ne mi zamerit, ampak me tako podžgejo take zadeve... Razni kompleksi večvrednosti in izjave v stilu "je ena rekla" "poznam eno" zato je pa to zanič... Dobro napisano[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Res je, vsak dan se ti lahko kaj zgodi. Dejansko recimo vsakič, ko se npr. vsedeš v avto, tvegaš, da boš imel prometno nesrečo in po njej hude poškodbe ali celo smrt- če si računam, kolikokrat v življenju sem že to tvegala ... EA pa ''tvegaš'' le enkrat, dvakrat oz. nekajkrat v življenju. Imaš prav, če nočeš trpet ob porodu, zakaj bi? Če kateri tako paše, pa naj, saj je to njena odločitev. Ti boš pa otroka pričakala spočita in zadovoljna ... To večvrednost (pa nisem nič tebi prej namenjala, egleria, niti zdaj ne) v stilu ''jaz sem rodila brez vseh protibolečinskih, jaz sem boljša kot ti'' pa marsikdaj zaznam ... Saj je blo samo na RR več debat o tem. In ja, emibu, EA je prav tako ''naraven porod,'' gre čez isto ''luknjo'' otrok ven, da se tako izrazim, samo bolečine ni ob tem, to je vsa razlika. CR, to pa ni (naraven) porod, to je operacija. Ostalo pa vse gre bolj kot ne po istem principu. Pa še nekaj: tudi, ko je mojo [sm=duda.gif] šraufalo oz. so jo mantrali krči, nisem zamahnila z roko in rekla: to je naravno ... naj jo boli, saj bo minilo ... ker je itak naravno. Ne, probala sem vse, da sem ji lahko pomagala!! Me zanima, če enako naredijo tudi vse pristašice ''naravnih'' zadev ...
|
|
|
|