kitka1 -> RE: Inseminacija (IUI) (23.4.2009 22:49:06)
|
Storžica81, moja ginekologinja je Bojana Pinter... Sicer pa niti ni toliko važno, pri kom si. Mogoče je od tega odvisna samo hitrost dogajanja, ostalo več ali manj vsi delajo podobno. Ultrazvoke dela vsak teden eden, ravno tako se menjajo na IUI. Meni ga je prvič delala BOkalova, drugič pa Zorn. No, on je imel 'srečno roko' :) Je bil tudi tisti, ki mi je glede na malo slabšo odzivnost foliklov povečal dozo gonala. Konzilij lahko zelo hitro odloči. Običajno IUI niti ni vprašanje, sploh, če imaš opravljeno vse potrebno (HSG, spermiogram, kakšno diagnostično laparo in histeroskopijo, hormonske krvne teste). Gre namreč za dokaj poceni postopek (v primerjavi z IVF). Potem je pa malo od sreče odvisno, kdaj si na vrsti (kdaj dobiš vabilo glede na tvojo menstruacijo; če si jo imela pred kratkim, je treba počakati še en mesec na novo, ker s hormonsko terapijo začneš 2. dan menstruacije). Mene je v čakalno vrsto vpisala v začetku julija. Sledili so dopusti (poleti ne delajo zaradi dopustov), konec septembra sem dobila vabilo, oktobra sem bila že v postopku. Sicer pa... ubogaj Fargesio in malo preleti forum IUI. Sploh na prvih straneh je precej koristnih informacij...
|
|
|
|