Anonimen -> RE: Metanje stvari po tleh (21.4.2009 18:19:37)
|
Zelo preprosto smo to rešili. Če je metala na tla, sem ji prvič rekla, da naj pobere, ker se tega ne meče na tla. Če ni hotela, sem jo še enkrat opozorila in ji rekla, da bo ostala brez kosila. Jemo za mizo in če so vilice na tleh, potem ne more jest. Če ni pospravila, je ostala brez kosila. In naslednjič enako. Vrgla je mogoče dvakrat, se ne spomnim več. Brez pregovarjanja in odločen, avtoritativen glas. En parkrat je pljuvala hrano ven. Prvič sem jo opozorila, da se s hrano ne igra in obrisala. Pri naslednjem kosilu isto. Spet opozorilo, da se s hrano ne igra ter da bo naslednjič ostala brez kosila. Nobenega prosjačenja, prerekanja, pogajanj. Tretjič sem ji brez besed odnesla kosilo in ji povedala, da je to zaradi nesprejemljivega obnašanja. Potem je nehala pljuvat. Igračke - enako. Metala jih je zlasti, ko je bila jezna. Pa sem ji povedala, da razumem, da je jezna, da je prav, da jezo pokaže, vendar se to ne počne tako, da se igračke meče. Potem sem zahtevala, da je igračke pobrala. Če jih ni hotela, sem jo opozorila drugič in zraven dodala, da bodo igračke v nasprotnem primeru romale v smeti. Če po tretjem opozorilu ni pospravila, so šle v smeti. In tam tudi ostale. Potem sva se pomenili o tem ter zakaj je bila jezna.
|
|
|
|