|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako se naj obnašam?
19.4.2009 20:58:58   
Pikicapokica6
Mislim, da se mora res tvoj pogovorit z njima. To je edino, kar bi bilo dobro. Ker če mislijo, da si kriva ti, bi vsakršno tvoje siljenje v pogovor lahko napačno razlagali. To je samo moje mnenje. Ti pa najbolj poznaš razmere in ljudi.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.4.2009 21:01:19   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Kepica83 - vse čestitke za selitevuser posted image  To je zelo pomemben korak za vaju, predvsem v dobrem smisluuser posted image  Ne sekiraj se zaradi tašče, naj se sin pogovori z njo in pomeni glede tega. Če te ignorira, te pač ignorira. Obnašaj se normalno, pozdravi jo, če jo srečaš. Nisi nič kriva, le življenje teče in mladi grejo na svoje, kar je najbolj normalna stvar na svetu. Saj se bo sprijaznila. Verjemi, veliko raje se boste imeli, ko boste vsak na svojem, pa tudi vama se ne bo treba več ozirati na koga tretjega, razen na vajin odnos in vajino družino.

Vso srečouser posted image

Hvala lepa. Hja ko jih je moj seznali doma z novico sta rekla da nama želita vso srečo in da sma dolžna vnukeca, pol pa naenkrat taka sprememba v obnašanjuuser posted image

Pol pa naenkrat taka sprememba ....user posted image Tole mi je pa mal čudno.
Mogoče pa sploh ne gre za to, da se vidva selita, kaj pa veš kaj je v ozadju njenega obnašanja. Mogoče pa ne bi bilo slabo, da bi jo vprašala - najdi primeren trenutek, ko bosta same, pojdi za njo, in jo vprašaj kaj jo muči. Boš vsaj vedela na čem si.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.4.2009 21:04:54   
Marogica
Poslušaj nasvet stare koke(dobre supeuser posted image )...torej...najprej pri sebi razčisti s tem, da nisi NIČESAR KRIVA in da je vajino življenje VAJINO in da nista odgovorna za vse ostale. Ko ti bo to toliko jasno, da boš to v glavi tudi sprejela kot dejstvo, bi jaz naredila takole.

Odselila se tako ali tako bosta, za kar vama čestitam-mislim, da je pametna odločitev oz. zelo pametna, glede na odnose pri vas. TOrej pojdita vsake toliko na obisk, obnašajta se normalno, kot da se ni nič zgodilo. Tudi pogovarjaj se, kot da se ni nič zgodilo, predvsem pa ne pokaži, da te moti ignoranca tašče.

Če bosta po enem, dveh obiskih ugotovila, da vaju, predvsem tebe, njegova starša popolnoma ignorirata, se ne pogovajrata s teboj, nehajta hoditi na obiske. To velja tudi za tvojega partnerja. Nobenega stika torej. In ko bodo starši njega poklicali, kaj je narobe(ker tebe tako ali tako ne bodo), jima naj pove, da ne bosta hodila na obisk k ljudjem, ki njegove partnerke ne spoštujejo toliko, da se z njo pogovarjajo.

Vendar-pazi....tud mora tvoj parner imeti toliko jajc in to tudi tako storiti, ne pa da bo sam odhajal k mamici, ti pa boš čepela doma. Ker se tem te bo na nek način "izdal" in njuna ignoranca do tebe bo trajal kar dalj časa.

Torej se s partnerjem lepo vsedita in naredita "plan.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.4.2009 21:08:44   
Pikicapokica6
Jaz sem že vsega navajena. Pri nas ni to nič čudnega. Enkrat se vsi topijo, drugič me še pogledajo ne....Ne vem. Saj pravim, da ona najbolj pozna ljudi. Mal se edin sprašujem, kaj oz. kako je njen razložil svojim staršem, zakaj gresta. Da ni kaj njo vpletal zraven.....Ne vem, samo sprašujem se.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.4.2009 21:14:52   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Jaz sem že vsega navajena. Pri nas ni to nič čudnega. Enkrat se vsi topijo, drugič me še pogledajo ne....Ne vem. Saj pravim, da ona najbolj pozna ljudi. Mal se edin sprašujem, kaj oz. kako je njen razložil svojim staršem, zakaj gresta. Da ni kaj njo vpletal zraven.....Ne vem, samo sprašujem se.

Ja čisto možno da jima je kaj x natvezil. Hja sedaj mi je moj povedal da je tašča rekla da sem jaz tista ki se čudno obnaša in ki ne govori z njouser posted image . Zdaj pa nevem ali sem jaz nora ali kdo drug. In če bi seveda to bilo res, bi me moj ziher na stran potegnil pa vprašal zakaj se tako obnašam.

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.4.2009 23:41:08   
tašy
Ne se sekirat nekatere tašče pač mislijo,da se svet vrti samo okrog njih.Tudi moja je takšna nonstop ma neke pripombe,pa pametne nasveteuser posted image ,ampak jaz jo pač ignoriram,pozdravim,se pogovarjam z njo,ko pa začne nakladati pa se naredim gluho in si mislim svoje.user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.4.2009 8:41:53   
ronja
Ko enkrat 20 let usmerjaš otrokovo življenje se je zelo teško sprijazniti, da ima tvoj otrok ko odraste svoje življenje in svoje želje, ki pa niso nujno povezane z tvojimi.

Po moje je pa ravno tu problem! Starši ne smejo 20 let usmerjati otrokovega življenja! Otrok ima svoje želje in življenje že prej, samo ne more še od začetka o vsem sam odločat. Ampak postopoma bi mu morali starši pustit vedno več odločanja in seveda tudi upoštevat njegove želje. Sicer je lahko verjetno res šok. MOji starši pri mojih 20ih vsekakor niso usmerjali mojega življenja - če bi mi kaj takega padlo na pamet, bi me hitro postavili na realna tla, da sem že dovolj stara, da se sema odločam, da ni panike, če se zmotim, ampak da je zdaj to pač moja odgovornost.

potem, koliko mi moj sin pomeni neverjamem, da bom z lahkoto gledala drugo žensko kako bo tedaj ona usmerjala njegovo življenje.

če ti tvoj sin res iskreno veliko pomeni, on sam s svojimi željami in svojim življenjem, potem boš z lahkoto gledala drugo žensko v njegovem življenju,ker boš videla, da je srečen. Če ti pa pomeni to, da "imaš nekoga", potem pa ti bo strašno težko. Ker potem ti bo ona tega nekoga "vzela". Ampak imet rad in imeti ni niti pod razno isto!

kepica, po moje imaš dve možnosti: če imaš taščo zelo rada in veš, da je sicer zrela oseba in imaš ti jajca, potem lahko greš direkt do nje in ji poveš, da jo imaš rada, da jo ima tudi sin rad (itak), ampak da sta se odločila, da gresta drugam živet, ni pa to nastalo samo na tvojem zeljniku. Da te boli, da te ignorira, ker jo imaš rada. Lahko pomaga, ampak moraš imet za to res jajca. Jaz si ne bi upala, priznamuser posted image .
Druga možnost je, da prepustiš "dirty work" svojemu možeku, to naredim jaz pri kakršnikoli bedariji s taščo. nikoli se ne kregam z njo, vedno sem vljudna in prijazna, povem svoje mnenje, ampak zelo nežno in če se le da po ovinkih, kadar gre za nekaj, v kar je tudi ona vpletena. Vsake zahteve ipd. pa naj ji kar sine obrazloži, kaj se bom jaz s tem matralauser posted image . Trenutno nimamo nobenih problemov, ni bilo pa vedno tako in zdaj se mi zdi  ok, da sem takrat njemu prepustila pobudo. Ti se pa med tem obnašaj normalno, kot da se ni nič zgodilo. Skratka nekako tako, kot je predlagala marogica.
Pri nas ni bilo tako hudo, sploh tašča ni bila nič proti meni, samo hotela je imet najine otroke - ona, ne midva. In jaz nekaj časa nisem hodila tja, ker mi je bilo hudo - bila sem zelo razočarana in sem morala to prebolet. Nisem je pa hotela prikrajšat za vnučko in sina in zato sem naredila tak, da sta bila onadva tam medtem, ko sem jaz plavala (živijo blizu), potem pa sta me prišla iskat in smo šli domov. in ko sem enkrat po dolgem času prišla še jaz, sta me bila oba, tast in tašča, zelo vesela. Res pa je, da je bilo malo drugače, ker me ni nikoli ignorirala ali kaj podobnega, v tvojem primeru je boljši marogičin nasvet, da nihče od vaju ne hodi, če se ne mislijo zmenit. Ampak verjetno imata tudi tvojadva rada tebe...

Mora pa on vedet, da ti je hudo in te mora probat vsaj malo zaščitit, sicer se ti počutiš nesigurno pri njem (kar precej dobro nakazuje tudi dejstvo, da delaš dve službi "za vsak slučaj" - namesto, da bi se popoldne skup cartala, imaš rajši sigurnost, ker nisi prepričana, da si ne bo možek premislil...Te razumem, ampak mislim, da bi bilo dobro tale odnos prenest na naslednjo stopnjo, predno se odločita za otroka)

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.4.2009 9:11:09   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Zakaj pa tvoj ne uredi? Zate bi se moral še bolj postavit. Njegovi starši se vedejo otročje.

Moj je rekel da je ona mislila da bova on ostal doma in da  jo popolnoma razume, ker je v  svojih 60 letih dala marsikaj skozi. Samo jaz nevem kaj ima njena preteklost z manouser posted image

Lahko on razume njo, da bi rada njega doma in podobne finte. To pa ne pomeni, da mora ostat doma. Nikakor tudi ni prav, da se ona znaša nate, ker on gre. On ima svojo glavo, ki dela kot on hoče. Ti nimaš tukaj veze. A če boš ti skočila v Ljubljanico, bo on tudi ali kaj? Vidiš, jaz menim, da je on tam, da bo tebe vzel v bran in mami razložil, d anjegova glava, on sam želi iti proč, da ti nimaš tukaj veze. On bi moral to posebej poudarit in ji povedat, da če bo s tabo skregana, da bo tudi z njim, da je to dvoje zdaj v povezavi. Moj vedno to naredi, če je situacija taka. Sploh ne razumem, kako lahko reče, da jo razume in hkrati nič ne naredi zate. A tebe pa ne razume? Burek.

Se popolnoma strinjam. Ne more on dopustiti, da se tašča do tebe takole obnaša. Pa še razume jo.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.4.2009 10:00:04   
lelaval
čestitke za odločitev, da gresta na svoje.
Zaradi tašče in tasta pa se ne sekiraj - ali ju bo minilo, ali pa te nista sprejela - včasih še boljše- ti nihče ne gnjavi in pametuje user posted image user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?