|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pritisk
19.4.2009 19:40:42   
Anonimen
Imam eno vprašanje kdaj je pritisk nevaren namreč meni so ga merili in ga imam nekje med 146/85 in 154/97 pa še to kako si pomagate če vam otekajo noge. Imam že neslano dieto in se tega držim tako da za sebe kuham res skoraj z nič soli. Kaj še lahko naredim glede pritiska in otekanja

Hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pritisk
19.4.2009 19:54:24   
Anonimen
Ja meni je G rekla da se moram iz nujno pokazat v porodnišnico, če bo moj pritisk v 3h zaporednih meritvah (v razmaku 1-2h ur) višji od 140/95 ... in sem šla in so me notri obdržali. Sem pa tudi jaz ful otekala v noge in so mi rekli naj jem čim manj slano hrano, nič svinjine in cvetače (ta naj bi zadrževala vodo v telesu), da naj na dan spijem vsaj 2L vode in naj veliko veliko počivam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2009 19:54:41   
cokoladka
To je že kr visok pritisk, sploh spodnji, ki je skoraj 100. Jaz sem imela tak pritisk okrog 35. tedna nosečnosti pa sem si ga mogla redno doma kontrolirat. V 37. tednu pa sem imela na pregledu pri g 170/110, me je kr v bolnico poslala. Tam sem po 2 dneh neslane diete mela še vedno ful visok pritisk in ker je blo že proti koncu nosečnost, so mi kr sprožli porod.
Bla sem tud ful zatečena. Za noge pomaga, če jih ko se tuširaš na koncu spereš z mal bolj hladno vodo. Čimmanj na nogah stat (kolker se to sploh da), fajn je da maš noge v isti višini s telesom al pa celo mal višje med tem ko počivaš.
V kolkem tednu pa si?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2009 20:05:10   
Anonimen
Sem v 37 tednu.Tudi to z hladno vodo delam in noge imam vedno podložene pa nič ne pomaga.Jem pa že vse skoro brez soli.

(odgovor članu cokoladka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2009 21:32:12   
masna
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem v 37 tednu.Tudi to z hladno vodo delam in noge imam vedno podložene pa nič ne pomaga.Jem pa že vse skoro brez soli.

A so ti našli tudi bejakovine v vodi?
Čimprej se pejdi pokazat v porodnišnico, saj je velika verjetnost za preeklampsijo. Če ti jo potrdijo ti bodo po vsej verjetnosti sprožili porod. Zdaj si že tako daleč, da je najboljš da ti ga čimprej, saj se otroku nič kaj dobro ne godi.
Noge v luft, pa neslana dieta ipd. pri tem nič ne pomaga - preverjeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.4.2009 11:23:18   
sazi
A so ti našli tudi bejakovine v vodi?
Čimprej se pejdi pokazat v porodnišnico, saj je velika verjetnost za preeklampsijo. Če ti jo potrdijo ti bodo po vsej verjetnosti sprožili porod. Zdaj si že tako daleč, da je najboljš da ti ga čimprej, saj se otroku nič kaj dobro ne godi.
Noge v luft, pa neslana dieta ipd. pri tem nič ne pomaga - preverjeno!

Ne punce strašit s preeklampsijo. Če bi imela bakterije v urinu in naštete znake, bi paniko zagnala že G. Veliko nosečnic ima visok pritisk in zatega, pa to ni preeklampsija.

Kaj lahko narediš? Glede na to, kar že delaš, ti iz mojih izkušenj lahko rečem le, da ne kaj dostiuser posted image . Čimveč počivat, pa noge v zrak. V obeh nosečnostih sem imela zelo visok pritisk in zelo zatečene noge. V 1. so mi porod sprožili 2 tedna pred PDP ker sem imela pritiska 150/100 - pa sem ga imela tudi že mesec prej, ampak sprožili so mi ga šele kasneje, ker je pri 38ih tednih otrok že dobro razvit.
V 2. pa sem jemala tablete za pritisk od 22. tedna dalje. Pritisk je bil približno v mejah normale, noge pa še vedno zelo zatečene.

Obakrat (ne glede na tablete) pa sem imela težave še cca 3 tedne po porodu - in to hude.P Pritisk še v porodnišnici tudi 170/115 - 5 dni po porodu, pa sem jedla tableteuser posted image  Očitno moje telo zelo burno reagira na zmešnjavo hormonov.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.4.2009 14:57:53   
masna
Če bi imela bakterije v urinu in naštete znake, bi paniko zagnala že G.

Res ni rečeno da je preeklampsija (upam zanjo da ne), ampak pri meni kljub rizični nosečnosti in povišanih beljakovinah v vodi G ni delala panike. Pa sem jo sama in hvala bogu da sem jo, ker so me takoj v porodnišnico sprejeli. Če bi mojo G poslušala bi bla še vsaj 1 teden doma, ta mala (čakala sem dvojčka) pa sta hirala user posted image . Ne bi rada strašila nobenega, a po mojem ni odveč če se gre pokazat v porodnišnico.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.4.2009 20:11:39   
Anonimen
Evo punce jaz sem sedaj iz P in sem imela vsako uro kontrolo pritiska in ga imam tako
145/95  157/86  146/72  143/66  137/75
tako da je rekel dr da če bo pritis se pojavil 145/90 da naj takoj pridem noter sedaj pa ne razumem zakaj me niso glede na meritve kar not obdržali.
Beljakovin pa v urinu nimam HB. Kaj  mi sedaj svetujete.

(odgovor članu masna)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.4.2009 0:33:22   
Maja T.
Pojdi se še enkrat pokazat in vztrajaj, da te resneje obravnavajo, to je nevaren pritisk. Jaz sem ga imela med user posted image 135/90-140/90 in me je moj G. bolj pozorno spremljal. HB je bilo vse ok.

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.4.2009 9:32:06   
yenny
Glede na meritve,res ne vem zakaj taka panika.Meja za resnično visok pritisk je 150/100,predvsem spodnji,ča je večkrat zaporedoma 100 ali nad 100!Vem iz lastnih izkušenj,zato ni razloga,da bi te obdržali v porodnišnici.Jaz sem ga imela nekaj dni zaporedoma 160/100 pa tam do 170/100 tako da so me res obdržali noter.Na tvoj pritisk lahko rečem samo nobene panike,ne bo pa škodila neslana dieta in veliko počitka.Srečno!

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?