Avtosedež (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Tiamo -> Avtosedež (11.5.2005 20:15:16)

Mi malo zaupate izkušnje z avtosedeži?

Na kaj moram paziti, ko ga kupujemo?

Gre za novorojenčka!

Lp Tia74

Annny -> Avtosedež (11.5.2005 20:34:53)

Živjo,

svetujem nakup lupinice 0-9 kg.
Po možnosti naj bo znamk Roemer ali Maxi Cosi, so najvarnejše.
Lp

piščanc -> Avtosedež (11.5.2005 20:36:53)

mi smo imeli lupinico natanko dvakrta, se je tko drl notri, zdaj imam avtosedež od 0 naprej,mislim da do 15 in je OK. sem ga pa že imela pri tjaši, tud od rojstva

Mina1 -> Avtosedež (11.5.2005 20:38:55)

Maxi Cosi Cabrio ima vse tisto, kar potrebuje :duda: za varno vožnjo, če seveda ni divjakov na cesti;)

pa-pa Mina1

Anonimen -> Avtosedež (11.5.2005 21:04:05)

Če bo ozrok pizimi še v lupinici, potem kupite čimvečjo. S tistim kombinezpnom ga težko notri stlačiš.

Sugy -> Avtosedež (12.5.2005 8:29:58)

jest bi pa vprašala, kako je s temi lupinicami od Peg perega. A morš nujno imeti tist podstavek namontiran v avtu, da lahko daš lupinico gor, ali jo lahko voziš tudi brez? Kako je to kaj praktično?

Ali paše na PP pramette tudi kakšna druga lupinica (npr. maxi cosi) ?

Kaj pa pomeni tisti 3 ali 5 točkovni pas?

brbra -> Avtosedež (12.5.2005 9:05:51)

Jaz pa sploh ne bi več lupinice nabavljala. Mi smo jo morali pri 1,5 meseca zamenjati za avtosedež, ker jo je prerasel. Kupili smo concordov ultimax in naslednji škrat bo direkt v njem sedel:bravo:

lp

Anonimen -> Avtosedež (12.5.2005 9:30:25)

Lupinico je že dobro imet. Lahko lupinico z otrokom, ko ga neseš iz avta, tudi kam postaviš, npr. v nakupovalni voziček ali kaj podobnega. Pri nas smo otroka v njej imeli tudi na plaži pod senčnikom. Sem jo lepo naložila v voziček in peljala do tja, do koder se je dalo, naprej pa lupinico lahko lepo neseš in še kaj drugega zraven. Pa ko prideš domov, jo postaviš na tla, da imaš čas sebe sleči ipd.
Kako jo je pa otrok pri 1 mesecu in pol lahko prerasel, pa mi ni jasno. Kakšno majčkeno ste pa imeli? Moj je bil res velik otrok, pa jo je prerasel v starosti okrog 8 mesecev, se mi zdi.

Samo -> Avtosedež (26.5.2005 13:35:08)

Midva sva zdaj šla v nabavo Concorda ultimax 0-18kg. Lahko ga namestis v nasprotni smeri voznje za novorojencka (do 13kg). Je malo drazji od skupine 9-18 kg (50000 SIT), vendar je uporaben od rojstva. Kar se udobja in varnosti tice nimam pripomb. Po mojem je od lupinic tudi malo varnejsi. Je pa vprasanje, ce bistveno.

Torej, lupinica je sicer bolj praktična, sva jo pa midva zaradi nižjih skupnih stroškov zdaj preskočila. Bomo pa še videli kako se bova znašla, ko bomo malo več hodili naokrog. Z lupinico je gotovo lažje. Verjetno bomo več uporabljali voziček :)

Stran: [1]