Pikicapokica6 -> RE: Razvajenost glede hrane (21.4.2009 19:00:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: valla. IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 Jaz sem zadovoljna že, če samo poskusi. Že to je veliko, posebno še, če prej tega nikoli ni jedla. Kaj pa potem? Poskusi, nato pa ji daš kaj drugega, al kako? Ja, s tem sem se tud dolg ubadala - kaj narest potem? Pa delam tako, da imamo za kosilo kar pač imamo. Če poskusi samo tri žlice, so pač tri žlice. Kot vedno po obedu dobi jabolko ali banano ali kakšen kompot in piškot, včasih, kadar je res pridna tudi kinder čokoladico. To drži za dve uri, potem je pa itak že naslednji obrok. Je pa najbolj zanimivo to, da se včasih na vse štiri upira, da bi poskusila kakšno stvar, potem pa, ko poskusi (enostavno ji pustim krožnik pred njo, midva pa mirno jeva zraven), je ponavadi prazen ali vsaj na pol prazen krožnik. Tako da, ti tamali nas imajo čist v pesti, če se pustiš. Itak, da ne silim tamale jest nekaj, kar ne mara, ampak če pa tud poskusit noče, to je pa drugo. Takrat pustim krožnik pred njo in če ne bo jedla tistega, drugega ne bo. To smo jo naučili, tako da že dobro ve. Naša je bila nekaj časa tako trmasta, da je dobesedno stradala kakšen teden. Si ji prinesel večerjo ali kosilo, pa se je drla, da bi nekaj drugega. Včasih sva tud po 10x nesla krožnik nazaj in ji prinesla nekaj drugega. Samo da bi kaj pojedla. Nam je namreč pediatrinja ves čas težila, da premalo pridobiva na teži in sva bila čisto zasekirana. Pri nas se je največji preobrat naredil, ko je šla v vrtec. V enem tednu je jedla vse, kar so jedli drugi otroci, ampak doma pa je še vedno poskušala naju obračati okrog. Ko sva zvedla od vzgojiteljice, da poje čisto vse, kar ji prinesejo, sva tudi midva ubrala drugačen režim. Enostavno se ne pustiva več. Tako da, če otrok vidi, da drugega za kosilo ne bo, se ne bo več dolgo zmišljeval, saj bo lačen.
|
|
|
|