linči 312 -> RE: Aptamil in gretje (5.5.2009 21:27:20)
|
Vanilla, kako lažje je, ko človek vidi, da ni sam v taki situaciji, pa čeprav nikomur ne privoščim, da se ubada s temi zadevami. Veliko rajši bi videla, da te teme sploh ne bi bilo in bi vse mamice lahko dojile, kot to piše v knjigah[sm=zmeden.gif]. No pa naj povem, da je moja mala še vedno uganka. Dans ponoči se je dojila čisto po šolsko[sm=smiley36.gif]-10 minut na eni strani, pa podiranje kupčka, pa še 10 minut na drugi in že je spala[sm=smiley36.gif]. No čez dan smo spet mal kombiniral, zdajle zvečer pa spet borba[sm=hudicek1.gif]. Sploh ne boste verjele, ampak sposobna se je skregat z mano, pa še nima 1 meseca[sm=smiley36.gif]. Ko se ji ne ljubi, pa čeprav je mleko, saj si ga lahko s prsti malce iztisnem ven in čist ok priteče, ne bo vlekla pa pika. Se joka, cepeta z nogicami, pa malce pomiri in mal potegne, ampak seveda po svoje, kar pomeni, da bolj kot ne duda, in ker ne priteče, spet jok in cepetanje,... sposobna me je celo odriniti s svojimi malimi rokicami. Tud dojke me ponavadi zaradi takega divjega dojenja ornk bolijo, ker jih dobesedno nateguje[sm=zmeden.gif]. Pa sem že pomislila, da je ne pristavljam prav, pa sem sprobala že vse položaje, pa je kar isto. Ko se ji ne da, se ji ne da in pika. Valerija 77, res je, očitala sem si in ravno zato mi je ušlo nekaj dni v začetku z mojo malo pikico. Bila sem namreč kot mesečnik in vsa obupana, predvsem pa razočarana, žalostna,... skratka očitala sem si, da nisem dobra mama, ker ne morem dojiti, ker je zagotovo problem v meni, pa kaj bodo rekli drugi, ker je ne dojim oz. bolje, ker je ne izključno dojim, saj dojim jo, samo ne polno. V glavnem, tale odstavek sem napisala zato, da bodo vse mamice, ki jim ne uspe dojiti in so se oz. se še trudijo z dojenjem vedele, da nikakor niso edine v tej situaciji. Sama včasih še posatnem malce žalostna, ker pač ni tako, kot sem si zamislila. Vendar pa ko pogledam mojo malo punčko, ki je zadovoljna, ko je sita, ima čisto ritko in ko se ukvarjam z njo, vem, da sem dobra mama in da ji nikakor ne manjka moje ljubezni. Doumela pa sem tudi to, da sva povezani tudi, kadar je po steklenički. Jo pač stisnem k sebi in ji dam stekleničko, pa ravno tako čuti toplino. Skratka vsem mamicam polagam na srce, naj se nikar ne sekirajo, ker dojenje ne gre tako gladko, kot so si zamislile, ko so bili njihovi sončki še v trebuščku[sm=smiley1.gif]. Pomembno je veliko več, kot le materino mleko. Bi bilo pa lepo, če bi v vseh knjigah, brošurah,... ki tako zelo opevajo dojenje, vendarle zapisali tudi, da včasih le-to ne steče tako kot bi moralo in, da naj si mamice v takem primeru nikar ne očitajo, da so slabe mame, ker otroku ne morejo dati tistega, kar naj bi bilo z njih najboljše. Prepričana sem, da je materinstvo veliko več kot le dojenje. Uživajte s svojimi sončki[sm=smiley2.gif]
|
|
|
|