nia5 -> RE: prstki v usta (18.4.2009 15:38:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenček vaša pupa ima oralno fazo, kot pač vsi dojenčki, zna se pojavit zelo zgodaj in trajat tudi leto dni. Moja pediatrinja pravi, naj našega z ničemer ne silimo, ne smeš pa ji prstkov in rokic jemat iz ust, je pač faza, ki jo mora za normalen razvoj dati čez, na tak način spoznava stvari okoli sebe, kmalu bo vse nesla v usta. Naš je do nedavnega imel dudo, zdaj pa je noče več (ima 3,5 mesece). Najboljše kar lahko storiš je, da pupi, ko bo malo večja pač čim bočlj nazorno pokažeš, da se roke da uporabiti še za kaj drugega. Ne skrbi, ne bo ji hudega. Točno tako, drugo je sesanje enega prsta (palca), kot pa dajanje rokic v usta, meni se zdi smotano, ko starši to prepovedujejo, saj s tem omejujejo otrokov razvoj, pa celi pametni zraven, da njihov otrok to ne bo počel. To je naravno in mine po določenem obdobju. Jaz svoji sicer že 11m punčki dovolim veliko stvari, kar se tiče raziskovanja in odkrivanja stvari, ne popustim le pri čem nevarnem, saj pa se mora otrok razvijat, odkrivat, spoznavat nove stvari.
|
|
|
|