Talči -> nekaj vprašanj (11.5.2005 16:48:53)
|
Juhu, krokodil, medve pa imava na isti dan rok... Kje boš rodila? - PLENICE - svetovali so mi, da so najboljše Fixies new born 2-5 kg, ker niso tako plastične (na otip so bolj papirnate) in so menda tudi brez lateksa. Ravno predvčerajšnjim sem jih kupila 1 paket (20 kosov). Ena sodelavka mi je rekla, da je njena punčka po Pamperskah dobila izpuščaje (rdeče pikice), ki so potem izginile. In ko je ponovila Pamperske, so se spet vrnile. Baje pa so dobre tudi Babydream od Müllerja, jih je uporabljala ena druga sodelavka. Pa še bistveno cenejše so. - zaenkrat imam en modrček, najmanj enega bom še nabavila. Poleti se to kar hitro suši, pa še veliko bomo prale, tako da po mojem mnenju več ne bo potrebno. Kupila pa sem si tudi blazinice za dojenje Babydream (Müller, 359 SIT za 30 kosov).So najcenejše od vseh in so mi jih tudi priporočale. - čajček - ne vem. V materinski šoli so rekli, da ti čajčki nič kaj ne pomagajo, da naj raje pazimo, kaj bomo jedle. - oblekice - v materinski šoli so nam rekli, da so v porodnišnici na oddelku bebice samo v majčki in plenički, če je ful vroče. Jaz sem nabavila nekaj dolgih in nekaj kratkih rokavov. Pa dolge hlače s stopali in nekaj takih brez, vendar bomo obvezno oblekli nogavičke, ker jih na začetku rado zebe, zaradi slabe prekrvavitve. Pa tanko kapico na glavico (za klobuček se mi zdi bučka, ki leži, še premajhna). Ne vem, kakšno bo kaj vreme, ampak preizkusiš lahko tako, da preveriš, ali mu/ji je na prsih oz. na hrbtu hladno ali prevroče. Rokice in nogice niso merilo. - upam, da bom prišla brez blazine za dojenje skozi. Uporabila bom kar kakšno normalno blazino. - na CSD grem v začetku junija. Menda do 15. julija denar bo. - v MB imajo v porodnišnici baje na oddelku non stop prepih, če je vroče. To je povedala ena sestra sama, ko sem bila v materinski šoli. Če imajo klimo ne vem, predvidevam da jo imajo. Na Ptuju pa nimajo klime. Poletne vročine pa me sicer sploh ni strah. Mi je boljše kot zdaj, ko me kar naprej zebe... Upam, da sem kaj pomagala (tudi jaz ful zbiram informacije). Sem si pa v materinski šoli delala zapiske, ki jih moram spravit v užitno obliko, potem jih po želji pošljem - gotovi bodo predvidoma naslednji teden, ko začnem z dopustom. V četrtek 19.05. zadnji dan delam. Komaj čakam ta dan! No, javi mi, kje boš rodila, lahko tudi na privat. LP Talči p.s. Kako pa kaj kilce?
|
|
|
|