govor in kahlica POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


@ŽOGICA@ -> govor in kahlica POMOČ (11.5.2005 15:12:18)

HEY!
Sem mamica 21 mesečnega sinčka, ki pa:
1. NOČE UPORABLJATI KAHLICE
edno, ko jo samo omenim plane v jok. Če ga dam gor kadar želi, pa takoj v jok in hoče dol. Kdaj so vaši začeli uporabljati kahlico in prosim za pomoč, kako naj ga začnem uvajat. Imam še 2 meseca staro hčerkico, tko da je težko da bi se ves čas posvečala njemu.
2.SKORAJ NIČ NE GOVORI
Pove le naslednje:
-mama
-baba
-brrrr ( za avto) in bi bip
-dago (za strica dragota)
-dedi
-mika (muca)
-oponaša živali:
*ko ko
*bee
*mee
*ga ga
*miii (za muco mjav)
No. potem pa še nekaj zlogov po svoje. Pozna vse dele telesa ko mu govorim jih pokaže in čisto vse me razume ampak niti besede noče ponoviti za mano.
Kako naj mu pomagam da bo spregovoril?!
Kdaj so začeli čebljati vaši malčki. Jaz bi tako rada da mi kaj pove, pa samo kriči po hiši, da me včasih že močno žalosti. Je pa trmast kot :hudicek: sploh kadar kaj noče se joka do nebes :(
POMOGAJTE pROSM!!!!!
Obupana Mamika




RADOVEDNA -> govor in kahlica POMOČ (11.5.2005 16:03:12)

Mamika, znano je, da eni otročki veliko govorijo zelo kmalu, eni pa so tiho, se učijo, pomnijo, potem pa bum, znajo povedat vse.
Lahko pa se pomiriš z obiskom pediatra, to vedno pomaga.

Ti nič ne skrbi, počakaj da pride v fazo mami, zakaj?...


vse lepo,




Skabi -> govor in kahlica POMOČ (11.5.2005 18:57:59)

Ne se sekirat: moj do dveh let ni rekel skoraj nič, potem pa kar naenkrat vsak dan novo besedo. Zdaj je star tri in ga en moremo utišati.
Na kahlico ni nikoli hodil. Po drugem rojstnem dnevu (ko ej bilo fajn toplo) je začel lulati na travco pred hišo, kakat pa na stranišče . Smo kupili nastavek, da ni not padel.:)-




pegy -> govor in kahlica POMOČ (11.5.2005 21:27:01)

NIČ GA SILIT .:rozica::rozica::rozica:




jicky -> govor in kahlica POMOČ (12.5.2005 12:47:47)

To pa res ni nič takega. Moj je star 22 mes. pa smo mu kupili kahlico, da jo ima v WC- ju in jo tam lahko gleda, ve za kaj se uporablja in ko bo izrazil željo, ga bomo pač upoštevali. Tudi govori skoraj nič, pa to ne pomeni, da je kaj narobe. Otroci se drugače razvijajo, to je vse. Vsak ima svojo notranjo uro, po kateri napreduje. Ne se sekirat.

jicky




Stran: [1]