lenček -> RE: krči? (17.4.2009 22:32:48)
|
Ojla, naš je imel 3500 gramov ob rojstvu in so se pojavili že prvi dan (rodila sem ponoči). Sestre so me vztrajno prepričevale, da to NE morejo biti krči, ker prebavila niso dovolj razvita in ne morejo nastati le od kolostruma, mleka seveda še ni bilo. No, pa je pokakal mekonij, krči so se nadaljevali. V porodnišnici sem vsaj 10 krat na dan slišala očitek, da sem slaba mama, ker ne previjem pokakanega otroka, revčka pa je le tako napenjalo, kakal sploh še ni. Prvo noč sva prejokala oba, on 4 ure, jaz kako minuto manj. Krči so se stopnjevali, po dobrih dveh mesecih so znali v ekstremnih primerih trajati tudi po 9 ur, s partnerjem pred tretjo zjutraj skorajda nisva spala. Pomagalo ni nič, vse mogoče variante kapljic, masaž, homeopatije, sirupov, nošenja na trebuščku, poblaznelega podiranja kupčkov...., pri dobrih dveh mesecih in pol se je reč malo umirila, se pa še danes (star je 3,5) znajo pojaviti z vso silo(ravno danes je eden teh srečnih dni). Aja, še to, bila sem na razno raznih dietah, na neki točki sem živela skoraj izključno od pustega riža in polente, pa ni nič pomagalo. Baje lahko po tvoji krivdi otroka napenja le to, kar napenja tebe. Menda je veliko povezano tut z dednostjo, tašča pravi, da je mel moj partner identične težave, kot tudi vsi ostali iz družine. Iz srca ti želim, da se ti kaj takega ne bi dogajalo, ker je na trenutke nevzdržno. Lp
|
|
|
|