|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 14:36:47   
tejč
ojla, punce, najbrž ne bom utegnila naenkrat vse napisat, ampoak za začetek vam povem par vtisov, kako je blo.
no, ja, najpomembneje, da je Ajša zdrava.

Takole. Kje naj začnem? Ojoj.
No, sem bila not sprejeta v torek, 3.5., in sicer v 4. štuku za nosečnice. Čakala sem in nič posebnega ni bilo. Prej sem bla vedno navajena okrog hodit, zdaj sem mogla ležat. Za umret. Sestre in ostalo osebje- Pušenjak je bil moj sobni zdravnik!!!:bravo::)-
so bli super, skoz smo se neki hecal.
Puši je obljubil, da mi bodo zjutraj 5.5. sprožli porod. Jz ful hepi. Cel dan: popadki, ki so boleli, pa niso, pa križ, pa nič nisem mogla. Finta je bla v psihi, ker sem skoz čakal, kdaj se bo začelo, pregledovali so mi maternični vrat in cel dan je bil dolg še 4 cm. Nič. Kar jokala sem že zvečer. Samo mojemu dragemu sem povedala, da so mi sprožl, ostalim ne, ker bi paniko delal in me klical. 5.5. res ni bil fajn dan zame.:((
Ponoči sem šla okrog dveh na wc in ko sem nehala lulat, je še kar nekaj prozorno motnega teklo. Poklicala sem sestro in ona je rekla, da se je začelo, da naj grem kar spat. ???!!!!NIč nisem mogla, valda. Cela nosečnos se mi je odvila pred očmi. kako lepo je blo, kaj sem počela, sprehodi, nova poznanstva, previjalna z oblekcami...Nič me ni bolelo, bila sem 9nebesa.
ob 4 sem šla spet na wc, vse je teklo, tudi gost izcedek +kri: čep.
Ob pol 9 je bla vizita. Pučenjak me je pregledal vaginalno in ko je roko ven potegnu in reku: "ja, kok je pa kej tekel ven?" se je ulil kot za stavo in dodal je samo: remo v porodno!!!
Jz čist hepi.
Punce, klistir je izica! Nč ne boli, nč hudga. Zlo hmal, mislim, da okrog 10 sem bla v porodni. Odprta za slabih 3 cm.
Pride babica, Prelčeva, iz sosednjega foruma MON- super ženska. Dost mi je razlagala stvari, pa mal glukoze mi je dala, ker sem povedala, da že tri dni ful slab jem, ker sem živčna kdaj bo.
Dohtar me pregleda. Določijo umetn epopadke in doziranje. Počasi so mi mogli v žilo šopat, ker sem bla tok mal odprta, da bi me raztrgal, če bi hotl kej na hitro.
Trajalo je. Ampak imela sem dobro družbo, tudi moža, ki se je izkazal FENOMENALNO!!!!!:bravo::bravo::bravo::bravo:
Potem je bila menjava in je prišel babičar Anže- to je pa najboljši babičar, kar jih je tam, bojda, on res obvlada in 100 odstotno mu lahk zaupaš. Tok ene energije, pozitivnega, spodbude, prikimavanja, pomiritve, olajšanja ti da, da se ne moreš slabo počutit. Pripravljen je sodelovat, skoz te skuša razumet, 1 A je punce, res! Anže, če boste kdaj tole brali, naj se vam še enkrat zahvalim, res čudovito je bilo.
Počasi je spretno peljal pogovor in poviševal doziranje popadkov. Jaz sem se vse manj smejala, ker so prihajali vedno močnejši popadki, ampak punce, trebuh mi do konca ni nikoli otrdel, pa sem skoz čakala, čudno, res..:zmeden: Od treh naprej je bilo hujše. Anže je imel še druge porodnice v drugih sobah-jaz sem rodila v 10, marelični sobi, lepi, z zofo, veliko... Ne vem, kdaj je bila ura pol 5. Dragi je sodeloval in predihoval z mano popadke. Počasi so morali zviševat dozo, da me ne bi raztrgalo od bolečin. Do pol petih ni bilo hudo, dalos e je, če si pravilno dihal.
Potem se le še bežno spomnim Anžeta, ki me je miril, da ve, da boli, da ob petih me še enkart pregledajo, če sem bolj odprta in pol dobim proti bolečinam, da prej ne smem dobit.
Dolge pol ure predihavanja, skoraj se mi je strgalo, pa nisem kričala, kar nisem mogla, tako zelo hitro sso se vrstili popadki, na 2 do 3 min. Ob petih sem začutila fuuuuuuuuuul močno bolečino, pritisk dol in sem se spomnila iz materinske, ko so rekli, ne pritisnit, ampak men je blo za umret, o, kako bi pritisnla!!!Pa nisem. Z močno voljo. Izdavla sem Borutu-možu: pejt po anžeta, ker zdej bo. Anže je bil v sosednji sobi pri drugi.
In vedla sem, da bo. Kar čutila. Je šel ga iskat in ni imel v tisti sek časa in je prišla ena druga babica in je rekla, kar za noge se prjet in....vsi uni nasveti. Mene je skor kap. A kar zdaj?????Ne, brez Anžeta, mojega babičarja, ni šans, premalo zaupanja sem imela v njo, ki se je pojavila kar od nekod...Tiščalo je. FUuuuuul. KOmaj sem zadržala. Pride anže, v izi čez vrata in si hoče odvezat un predpasnik,za rojevanje si ga privežejo, ko je tik pred koncem. Mel ga je še gor iz une sobe, kjer je že ena rodila. Pa me vid, in tist pogled, ma ga ne pozabim!!!!:) Videl je že del glavce zuni in si hitr zavezal nazaj predpasnik in akcija!!!Borut je bil čist presenečen, mi je pol povedal...
17.14 sem rodila majhno lušno deklico, Ajšo, najprej glavica, jo otipljem, joj, kakšen nepopisen filing!
In pol takoj vse ostalo. 2940 g, 49 cm!!! Tako lepa, tako krasna, tako najina! Prvi jok in....
Res nepopisno lepo. Boste videle.

Kar solze mi gredo na oči in vem, da mi bo ta porod ena najlepših izkušenj v mojem življenju. hvala vsem, ki so za to zaslužni.

Kdaj več pa drugič. Lahko tudi kaj vprašate...:rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 14:45:43   
darjatimci
:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 15:26:25   
tejč
aJA, ŠE TO SEM pozabila povedat, da je bil babičar prilagodljiv in da sem popadke predihovala tudi stoje, mi je rjuho pogrnil na tla, pa malo sem hodila in na žogi:bravo::bravo::bravo:- recite za žogo, če ne boste več zdržale leže, ful lažje je blo men predihovat naslonjena čez žogo.
pa pa

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 15:32:01   
CatJa
:bravo: :sloncek:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 15:46:40   
Anonimen
:roza::bravo::bravo::rozica::rozica:

(odgovor članu tejč)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 15:54:38   
sabini
Tejč še enkrat čestitke za tvojo Ajšo tebi in očitu:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
tako si lepo napisala da zdej me je kr manj strah it jutr rodit no ali pa celo že danes hihihihi.

Res lepo se imejte uživajte in vse naj naj se vidmo!!!!!:nosecka::nosecka::nosecka:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 15:57:51   
nogometas
:bravo::bravo::bravo: zelo lep in nazoren opis!
Čestitam Tejč, k se to bere, zgleda fuul u izi, čeprav vem, da ni. Nič nisi napisala o presredku, je blo vse ok, je šla :duda: brez problema ven??
Veliko sreče, zdravja in ljubezni vsem trem!!!!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 17:32:15   
SašaR
:bravo::rozica::metulj:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 18:34:39   
tejč
Piše mož od Tejč.
presredka ji na srečo niso potrebovali prerezat, ker pravjo, da je tamalo kar izstrelila ven. Čist mal je bila raztrgana v notranjosti nožnice. To pa naj ne bi bilo za zašit ampak so vseeno zašil.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 18:44:13   
Margareta
Uf, res si lepo napisala in se lepše rodila:bravo:, sem kar solzne oči dobila.

Mene je tud kar strah minil, ko sem tole prebrala, klub bolečini:rozica::rozica::rozica:

Ajša - super ime, za malo navihanko:)-

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 19:10:53   
tejč
Ajša je arabskega izvora in pomeni življenje.:)

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 19:14:03   
taca
Hojla Tejč!

Končno doma :bravo::bravo::bravo:. Upam, da se dobro rihtate. Glede na to, da si imela čas napisati tako dolgo zgodbo, predvidevam, da je Ajša ful pridna. Verjetno samo spi in je.
Kako si pa drugače ti? Si že kaj prišla k sebi?
Komaj čakam, da vidim malo nadebudnico. Verjetno je kot :angel:.
LP
Taca in Mark

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 19:51:50   
lenika
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:. Zelo lepo in nazorno si vse opisala, ampak meni se pa ne zdi tako easy.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 20:01:34   
puri
Tejč,...čestitke šeenkrat!!!

Sedaj ste pa popolna družinica:)

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 20:10:32   
Lana_s
:bravo::bravo: Kak si lepo to opisala imam kar solzne oči.
Jaz pa bom še mogla malo počakat - se mi že kar vleče.

:rozica::rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 20:13:34   
špelin@
Vau, fenomenalen opis poroda :bravo:, sem kar požirala tvoje besede ;)

Iskrene čestitke :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   PORODNA IZKUŠNJA
11.5.2005 20:28:20   
Erdbeere
Tejč enkratno si opisala...vse tako resnično...sem se spet spomnila svojega poroda....

aja a pa to je un babničar Anže, kokr je bil zadnjič nekje z njim intervju??? Sam k pa ne vem kje?

NO lepo uživajte....pa upam, da se kej vidmo, da nam predstaviš svojo princesko

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   PORODNA IZKUŠNJA
12.5.2005 8:06:55   
marper
Kar solzice so mi stekle po licih, tako lepo si to napisala!!!

Čestitke in pohvale možu ter osebju!!!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Komaj čakam, da bo to tudi za mano;)!!!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   PORODNA IZKUŠNJA
12.5.2005 8:55:11   
darjatimci
Tudi jaz sem bila pri zadnjem porodu zelo zadovoljna z osebjem v porodni,na oddelku je bila pa malo drugačna zgodba,ampak ker sem kar prilagodljiva ni bilo težav,ene mamice so bile pa kar razočarane,mislim da je pohvala na mestu,mene še danes prijetno spreleti v bližini porodnišnice.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   PORODNA IZKUŠNJA
12.5.2005 9:35:05   
majča
ekola, še tukaj... lubčka mali družinici...

vesela sem za vas tri!!!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   PORODNA IZKUŠNJA
12.5.2005 9:46:21   
monči
:bravo::bravo:

čestitke vsem trem!!:rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   PORODNA IZKUŠNJA
13.5.2005 16:15:19   
SU
Iskrene čestitke!!! :bravo::duda::bravo: Sem kar solzna postala..sem se sebe spomnila, v porodni ne dolgo tega nazaj...Res je to en čuuudoooviiit dogodek!!:bravo:Še enkrat : čestitke!!! LP, Saša:rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   PORODNA IZKUŠNJA
14.5.2005 5:48:47   
Bina01
Tudi jaz bi rada pohvalila babičarja Anžeta. Rodila sem 2.4.. Ker sem bila brez moža, je bil ves čas ob meni in mi z prijaznostjo olajšal trenutke, ko nisem vedela kaj se bo zgodilo. Moj porod se ni končal tako lepo, saj sem imela CR. Z mano se je pogovarjal in mi razlagal kaj zdravniki delajo. Zaradi njega, me ni bilo več strah poroda, kljub komplikacijami.
Če bi mi kdo prej povedal, da so v porodnišnici takšni babičarji, ne bi nikoli verjela.

Prav vsem bi se rada zahvalila: sestram na oddelku, sestram in tehnikom na intenzivni, babicam in babičarju, porodničarju in anestezistki, da so z prijaznostjo, odkritostjo in strokovnim delom, omogočili, da je bil dan, kljub težavam, ko sem dobila svojo zlato deklico, eden izmed najlepših dni v mojem življenju. :bravo::bravo::bravo::bravo:

To je bil moj tretji porod in edini, kjer sem bila tako zelo zadovoljna z osebjem.

Še dobro da je bila hrana za nič, saj bi drugače mislila, da sem sanjala in da vse skupaj ni res.:)-:)-:)-

Vsem resnično hvala.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?